Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK'lar Irak için toplandı

Irak’ın da aralarında bulunduğu bazı Müslüman ülkelerden bilgin, düşünür ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, İstanbul’da ‘’Irak Halkına Yardım Toplantısı’’nda biraraya geldiler.

‘’Saldırganlığa Karşı Küresel Direniş Girişimi’’ tarafından Kaya Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya, Irak Türkmen Adalet Partisi Genel Başkanı Enver Bayraktar, Irak’taki (Sünni) Müslüman Ulema Komitesi’nin lideri Şeyh Haris El Dari, bazı Iraklı Sünni bilginler, Katar, Yemen ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu ülkelerden STK temsilcileri ve düşünürler katıldı. Basına kapalı toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Haris El Dari, Irak’taki durumun ABD işgalinden kaynaklandığını ve işgalin çatışmayı körüklediğini söyledi. ABD işgalinin hemen sona ermesi gerektiğini ifade eden El Dari, ‘’istikrarsızlığın diğer bir nedeni olarak tanımladığı İran’ı ise Irak halkı olarak kendilerinin bertaraf edebileceklerini’’ ileri sürdü. Türkiye’nin, fiili olarak Irak’ın içişlerine karışmadığını ve tarafsız bir duruşu olduğunu dile getiren El Dari, Türkiye’den, diplomasi ve basın yoluyla Irak’ın gerçek sorunlarının uluslararası alanda zikredilmesine yönelik çaba harcamasını istediklerini bildirdi.

Saldırganlığa Karşı Küresel Direniş Girişimi Genel Sekreteri Abdurrahman Bin Amr Enaimi ise Türkiye’de demokrasi ve özgürlük olduğu için toplantıyı İstanbul’da gerçekleştirdiklerini kaydetti. Enaimi, uluslararası bir organizasyon olan Saldırganlığa Karşı Küresel Direniş Girişimi’nin, Müslüman ülkeleri işgal ve saldırılara karşı korumak amacıyla konferans, toplantı, atölye çalışması ve ülke ziyaretleri düzenleyen bir düşünce kuruluşu olduğunu anlattı.

ABD, IRAK’TAN TAMAMEN ÇEKİLMELİ

Abdurrahman Bin Amr Enaimi, toplantının ardından sonuç bildirisini okudu. Bildiride, Irak’taki insan hakları ihlallerinden ABD ve İranlı yöneticiler sorumlu tutularak, ‘’ABD güçlerinin Irak’tan tamamıyla çekilmesi ve İran’ın, Irak’ın içişlerine karışmaktan vazgeçmesi’’ istendi.

‘’Arap ve İslâm hükümetlerinin Irak konusunda düş kırıklığı oluşturan tutumlarına son vermeye çağrıldığı’’ bildiride, ‘’işgalciler tarafından dayatılan siyasal düzen yerine Iraklılar’ın dış müdahale olmadan yeni bir düzen tesis etmesi gerektiği’’ dile getirildi.

/ İSTANBUL

16.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İçki reklâmlarına Danıştay freni

  Vanhanen: Genişleme sürecek

  Türkiye’nin üyeliği AB için ödüldür

  Rumların üyeliği yanlıştı

  Barroso: Üyelik standartları düşmeyecek

  THY yıpratılıyor

  Dinlemede sıkıntı yok

  Pardus yola çıktı

  Korunmaya muhtaç çocuklara devlet himayesi

  Ağrı kesicilere sınırlama

  MAZLUMDER: Taraf olamayız

  STK'lar Irak için toplandı

  Büyükanıt hakkında suç duyurusu

  Evrensel’e 301’den üç beraat

  Yargıtay: Yaş bir kere düzeltilir

  Göçmen kuşlar da şaşırdı

  Marmaray’da tünel kazıları başlıyor

  En önemli insan hakkı ihlâli, başörtüsü yasağı

  Kar yolları kapattı

  Yeryüzünün renkleri

  Cep telefonu çalan cemaate para cezası

  Kalaycılık teknolojiye yenik düştü


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004