Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bir yıl cezalı Yıldırım'a neler yasak?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması Türk futbolunda yeniden 'Hak mahrumiyeti cezası alan nelerden men edilir?' tartışmasını gündeme getirdi.

Hak mahrumiyeti cezasına çarptırılanlar düne kadar Şeref Tribünü'ne girmekten men edilirken, bu olay geçen yıl Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın hak mahrumiyeti cezası almasına rağmen şeref tribününe girmesiyle bozulmuştu.

Geçen sezon Deniz Barış konusunda yaşanan söz düellosunun ardından hem Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hem de Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 20'şer gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmış ancak uygulaması farklı olmuştu. Aziz Yıldırım yasaktan dolayı Şeref Tribünü'ne girmezken, aynı hafta İlhan Cavcav Şeref Tribünü'ne girmişti. Bu olayla ilgili yaşanan tartışmaların ardından Şeref Tribünü'nün düzenleme yetkisinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait olduğundan federasyon kurumlarının bu tribünle ilgili yaptırım uygulayamayacağı kanaatine varılmış ve İlhan Cavcav'a bu davranışından dolayı federasyon tarafından herhangi bir cezai işlem yapılmamıştı.

PFDK talimatının 14. maddesine göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hak mahrumiyeti cezasını çektiği müddetçe sadece federasyona karşı başkan sıfatıyla imza ve yetkiye sahip olamayacak. Ancak hak mahrumiyeti cezası alan kişilerin Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda oy kullanamayacağı yönünde ağır basan görüşse son genel kurulda hak mahrumiyeti cezası olan İlhan Cavcav ile yine aynı cezayı çeken 2. Lig'den iki kulüp başkanının oy kullanmasıyla çürüdü.

16.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FENER'E ALKMAAR ÇIKTI

  Zico: Bir üst tura biz çıkacağız

  Beşiktaş'ta UEFA üzüntüsü

  Bayer, Beşiktaş'ın ümitlerini yıktı

  Bir yıl cezalı Yıldırım'a neler yasak?

  Sivas, Servet için 1 milyon Euro istedi

  "Yeşil Bileklikler" futbol sahalarında

  Çaykur Rize Zafer Biryol'u istiyor

  Tuncay: Rakibimizi eleyecek güçteyiz


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004