Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ALKMAAR'I CİDDİYE ALIN

UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar ile eşleşen Fenerbahçe'ye rakiplerini küçümsememeleri konusunda uyarı geldi. Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kendilerini eleyen Hollanda ekibi için, "Sahanın her noktasını iyi kullanıyorlar ve gol bölgesinde de oldukça etkili" diye konuştu.

Kayserispor'dan, UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar ile eşleşen Fenerbahçe'ye rakiplerini küçümsememeleri konusunda uyarı geldi. Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Kayserispor Kulübü Genel Menajeri Süleyman Hurma, AZ Alkmaar takımının güçlü bir ekip olduğunu ve hafife alınmaması gerektiğini belirttiler. AZ Alkmaar karşısında onlara göre daha üst performansta futbol sergilediklerini dile getiren Ertuğrul Sağlam, "Sahanın her noktasını iyi kullanan AZ Alkmaar gol bölgesinde de oldukça etkili. Biz kasetleri izleyerek maça hazırlandık. Orada oynadığımız maçta 3-2 mağlup olduk. Kendi sahamızdaki maçta ise berabere kaldık. Kupadan elendik. Ama çok iyi mücadele ediyor ve kasetlerde izlediğiniz takımı sahada göremiyorsunuz. Sahada daha etkili oyun sergiliyorlar" diye konuştu.

HURMA'NIN GÖZLEMİ

Genel Menajer Süleyman Hurma da Fenerbahçe'nin AZ Alkmaar'ı küçümsememesini gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "İki maçta da en az onlar kadar pres yaparak oyunlarını bozduk. AZ Alkmaar 20 ila 23 yaşlarındaki gençlerden kurulu bir takım. Ayrıca Şota gibi tecrübeli bir oyuncuları var. Tehlikeli bir rakip. Fenerbahçe, rakibi küçümserse, hata yapar." UEFA kupası grup elemelerinde Az Alkmaar ile eşleşen Kayserispor, deplasmanda oynadığı maçı 3-2 kaybetmişti. Kendi sahasında rakibi karşısında 1-0 öne geçen Kayserispor, son dakikalarda kendi kalesinde gördüğü golle sahadan beraberlikle ayrılarak kupaya veda etmişti.

RÜŞTÜ: TURU GEÇEBİLİRİZ

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Rüştü Reçber ise, AZ Alkmaar eşleşmesi ile ilgili olarak, “Rakibimiz çok güçlü bir takım. Kayserispor'la oynadığı maçları seyretme imkanımız oldu. İyi bir takımları var. Ama inanıyorum ki bizim turu geçmememiz için bir neden yok. Önemli olan bizim bu maçlara en iyi şekilde adapte olmamız” diye konuştu.

17.12.2006


 

Seyirci rekoru F.Bahçe'de

Süper Ligin ilk yarısı tamamlanırken, seyirci ortalaması en yüksek takım 39 bin 542 seyirciyle Fenerbahçe oldu. Ligde, 26 bin 249 kişi seyirci ortalamasıyla Beşiktaş ikinci olurken, 16 bin 307 seyirci ortalamasıyla Galatasaray üçüncü sırada yer aldı.

Süper Ligi'nin ilk yarısında seyirci ortalaması en yüksek takım Fenerbahçe oldu. Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısı tamamlanırken, seyirci ortalaması en yüksek takım 39 bin 542 seyirciyle Fenerbahçe oldu. Ligin 5. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 4-2 kazandığı Antalyaspor maçı 47 bin 400 kişiyle Turkcell Süper Ligi'nde en fazla seyircinin tribünleri doldurduğu maç oldu. Fenerbahçe, ligin 3. haftasında 2-1 kazandığı Çaykur Rizespor maçında 44 bin 750 seyirci, ligin ilk haftasında 6-0 kazandığı Kayseri Erciyesspor maçındaki 44 bin 600 seyirci, ligin 8. haftasında kendi evinde Bursaspor'a kaybettiği 1-0'lık maçta ise 43 bin 200 seyirci ile Turkcell Süper Ligi'nde en çok seyirciyi tribünlere çeken takım oldu. Ligde, 26 bin 249 kişi seyirci ortalamasıyla Beşiktaş ikinci olurken, 16 bin 307 seyirci ortalamasıyla Galatasaray üçüncü, 16 bin 225 kişi seyirci ortalamasıyla Bursaspor dördüncü, 13 bin 491 seyirci ortalamasıyla Denizlispor beşinci oldu.

17.12.2006


 

Trabzon'da gergin kongre

Trabzonspor, Olağan Mali Genel Kurulu'nda gergin anlar yaşandı.Faaliyet raporlarının okunmasının ardından kulüp eski genel sekreteri Yusuf Ziya Yılmaz, söz hakkı olarak yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

.Yılmaz, konuşmasının bir bölümünde yönetim kurulu üyeliğinin AK Parti'ye milletvekili olma yolunda bir adım olarak görüldüğünü iddia etti. Bunun üzerine yönetim kurulu üyesi Kahraman Altuntaş, Yılmaz'a büyük tepki gösterdi. Divan Başkanı Cengiz Çebi'nin ortamı sakinleştirmesinin ardından, konuşmasına devam eden Yusuf Ziya Yılmaz, şunları söyledi: ''Bu tablo bile Trabzonspor yönetiminin ne kadar tahammülsüz ve gerçeklerle ne kadar yüz yüze gelmekten korkar olduğunu gösteriyor. Sayenizde aciz ve zavallı olmuş bir Trabzonsporlu haline geldim. Benim dileğim, biz sizden ümidi kestik, siz de kendinizden ümidi kesin. Bir takvim hazırlayın ve Trabzonspor'a layık bir yönetim oluşması için, bu kulübü yeni bir yönetime teslim etme hazırlığı yapın. Ondan sonra yolunuz açık olsun.''

17.12.2006


 

Mehmet Okur'un 17 sayısı yetmedi

NBA'de milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Sacramento Kings'e 98-97 yenildi.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 29 dakika sahada kalan Okur, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3 tanesinde başarılı olurken, 7 kez denediği 2 sayılık atışların da 3 tanesini sayıya çevirdi. Okur, 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynadı ve maçı 17 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistle tamamladı.

Jazz'da, 14 sayı ve 11 ribauntla Carlos Boozer, 11 sayı ve 11 ribauntla da Andrei Kirilenko, ''double-double'' yapmalarına rağmen takımlarının yenilgilerine engel olamadılar. Sacramento Kings'te ise 21 sayı ve 8 ribauntla maçı tamamlayan Shareef Abdur-Rahim, galibiyette önemli rol oynarken, 19 sayı, 8 ribaunt ve 5 asistlik performans sergileyen Mike Bibby, takımının galibiyetine büyük katkı sağladı.

17.12.2006


 

Wederson'un gözü G.Saray'da

Galatasaray'ın resmen istediği Ankaraspor'un Brezilyalı futbolcusu Wederson, ''Eğer gidersem, Galatasaray'daki sorunlara çözüm olacağıma inanıyorum'' dedi.

Kendisine şu ana kadar kulübünden yada teknik direktörü Aykut Kocaman'dan bu konuda birşey iletilmediğini belirten Wederson, ''Yönetimin karar vermesini bekliyorum. Olursa sevinirim. Çünkü Galatasaray büyük bir takım. 'Galatasaray'da başarılı olacağıma inanıyorum. Kendime güvenim var. Olmazsa Ankaraspor'da da çok mutluyum. Ankaraspor'da büyük bir takım'' diye konuştu.

17.12.2006


 

Beşiktaş kupada Rize'yi ağırlıyor

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda yer alan Beşiktaş, 2. maçında bugün İstanbul'da Çaykur Rizespor ile karşılaşacak

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Vedat Yüksel yönetecek. Siyahbeyazlılarda tedavileri süren Mustafa Doğan, Gökhan Zan ve Matias Emilio Delgado yarınki maçta da forma giyemeyecek. Beşiktaş, (D) Grubu'nda ilk hafta maçında Bucaspor'u 51 yenerken, 2. haftayı maç yapmadan geçti. İlk 2 maçında Ankaragücü ve Bucaspor'a yenilen Çaykur Rizespor'un ise henüz puanı bulunmuyor.

17.12.2006


 

Botafogo golcüsü Reinaldo Vestel'de

Süper Lig takımlarından Vestel Manisaspor, Brezilya Seri A takımlarından Botafogo'nun santrforu Reinaldo De Souza ile ön anlaşma imzaladı.

Vestel Manisaspor Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Semih Vardarer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Reinaldo ile 3,5 yıllık transfer için anlaşmaya varıldığını bildirdi. Rafael'in ardından Reinaldo'nun transferini sonuçlandırmaktan mutlu olduklarını ifade eden Vardarer, 'Reinaldo'nun kesin imza için gelecek hafta Manisa'da olacağını belirtti. Brezilya Seri A'yı bu yıl 10. sırada tamamlayan Botafogo'da santrfor olarak görev yapan Reinaldo, 1980 doğumlu. Botafago'dan önce Kore Ligi'nde Ulson Hyundai takımında görev yapan Reinaldo, Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Herta Berlin'in de transfer listesinde bulunuyordu.

17.12.2006


 

Sakaryaspor'da Bulak dönem

Sakaryaspor, teknik direktör Giray Bulak ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı

Rüstemler Tesisleri'nde gerçekleşen imza törenine Sakaryaspor Kulübü Başkan Vekili Rıdvan Duran, yönetim kurulu üyeleri ile Giray Bulak katıldı. Törende konuşan Başkan Vekili Duran, ikinci devre için teknik direktör Giray Bulak ile anlaşma sağladıklarını söyledi. İkinci yarıda Giray Bulak ile çıkış yakalayacaklarını anlatan Duran, Bulak'ın vereceği rapor doğrultusunda gerekli taransferleri yapacaklarını kaydetti.

17.12.2006


 

Beşiktaş, başkan Demirören'e borçlu

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2006 yılı 4. olağan toplantısı başladı. Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Dursun Arıkboğa, siyah-beyazlı kulübün toplam borcunun 139 milyon 423 bin YTL olduğunu açıkladı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu, genel sekreter Kenan Öner, yöneticiler İlhan Durusoy, Süleyman Eren ve Sinan Vardar ile Divan Kurulu üyeleri katıldı. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Beşiktaş'ın artık seçim sürecine girdiğini ifade ederek, ''Görünen o ki, seçime tek adayla girilecek. Hepimizin bundan sonraki süreçte omuz omuza, birlik beraberlik içinde seçim sürecini geçirmemiz gerekiyor'' dedi. Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Dursun Arıkboğa, siyah-beyazlı kulübün toplam borcunun 139 milyon 423 bin YTL olduğunu açıkladı. Arıkboğa, toplam borç içinde, derneğin borcunun 39 milyon 550 bin YTL olduğunu, anonim şirketin borcunun ise 99 milyon 873 bin YTL olduğunu ifade etti. Bu arada Arıkboğa, siyah-beyazlı kulübün, başkan Yıldırım Demirören'e de 32 milyon 669 bin YTL borcunun bulunduğu kaydetti.

17.12.2006


 

Daum yine üzüldü

Almanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden FC Köln ilk yarının son haftasında evinde karşılaştığı Kaiserslautern ile berabere kalarak taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

Köln, Daum ile çıktığı üç maçta iki mağlubiyet ve bir beraberlik alarak henüz istenen düzeyde olmadığını gösterdi. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan FC Köln, rakibinin ikinci yarıda iki kırmızı kart görmesine rağmen kalesinde iki gol gördü ve maç 22 berabere sona erdi. Daum düzenlenen basın toplantısında başarısızlığın futbolcuların kendilerine olan güvenlerini yitirmesinden kaynaklandığını söyledi.

17.12.2006


 

Juventus'un 2 futbolcusu öldü

İtalya İkinci Futbol Ligi'nde (Serie B) mücadele eden Juventus, iki genç futbolcusunun ölümüyle büyük şok yaşıyor.

Juventus'ta büyük şok. Şike ve bahis olayları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan, şampiyonluğu elinden alınan, ikinci lige düşürülen ve lige eksi puanla başlayan Juventus şimdi de iki genç futbolcusunun ölümüyle sarsıldı. Takımın 17 yaşındaki gen futbolcuları Alessio Ferramosca ve Riccardo Neri, Cuma günü, takımlarının Torino yakınlarındaki antrenman alanında bir gölde boğularak hayatlarını kaybettiler. Genç futbolcuların, antrenman sırasında göle kaçan topun peşinden suya girdikleri ancak aşırı soğuk olan suda boğuldukları bildirildi. Yaşan şok gelişmenin ardından, Juventus, İtalya Futbol Federasyonu'na başvurarak, Cesena'yla oynayacakları maçın ertelenmesini istedi. Federasyonda bu öneriyi kabul ederek, Juventus-Cesena maçını ileri bir tarihe erteledi.

17.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004