Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yönetmen: Herşey muhteşem bir san’atla yaratılmıştır

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafında düzenlenen programda “Risâle-i Nur ve San’at” konulu bir seminer veren Yönetmen Osman Gökmen, Allah’ın her varlığı muhteşem zinetlerle yarattığını söyledi.



İlber Ortaylı’yı anlattılar

Beşiktaş Belediyesi Kültür San’at Platformu tarafından düzenlenen ‘’Ustalara Saygı’’ faaliyetlerinin yeni yıldaki ilk konuğu Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu.



Reşat Nuri’nin evinin 500 üyesi var

İzmir Konak ilçesindeki Reşat Nuri Güntekin’in evinin kütüphaneye çevrilmesinden sonra üye sayısı 500’e ulaştı. Evdeki raflarda, çeşitli kurum ve kişilerin armağan ettiği yaklaşık 3 bin kitap bulunuyor.



Hasankeyf ödeneğinin yarısı iade

Hasankeyf’te 2006 yılı arkeolojik kurtarma kazıları kapsamında yürütülen çalışmalar için gönderilen ödeneğin yarısı kullanılmadığı için geri gönderildi.



Gelir rekoru kırdı

Mevlânâ Müzesi’nin her yıl artan geliri, 2004 yılında 1 milyon 641 bin YTL, 2005 yılında 1 milyon 938 bin YTL iken 2006 yılında bu rakam 3 milyon 103 bin 830 YTL olarak gerçekleşti.



Sinema desteği için başvurular başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sinema projelerine vereceği destekten yararlanmak için 5 Ocak’ta başlayan başvuru süresi, 16 Şubat’ta sona erecek.



Türk edebiyatında neler oldu?

Türk Edebiyatı Vakfı’nın bu haftaki “Çarşamba Sohbeti”nde, Şubat ayında 400. sayısına ulaşacak olan Türk Edebiyatı dergisi konuşulacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004