Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasakçılar artık yüzünü özgürlüğe dönmeli

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı Önünde 98. Haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


Kamu destekli ayrıcalıklar

KKTC’nin 2002’de 985 milyon euro olan GSMH toplamının 2006’da 2 milyar euroya çıktığını belirten Başbakan Ferdi Sabit Soyer, izolasyonlar altında, Tür

Çelik: Ulusalcılık dünyadan koparır

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Son zamanlarda ulusalcılık adı altında gözüken tehlike, ülkeyi kendi içine kapatma, ipekböceği politikası yaptırma


  Kredi kartı borçları çığ gibi büyüyor

Vatandaşın, bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borcunun 70 milyar YTL’ye ulaştığı, yaklaşık 40 milyon kredi kartından 29 milyonunun risk altında olduğu bildirildi.


   Hrant Dink için 40. gün ayini

Genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos Gazetesi önünde 40 gün önce öldürülen Hrant Dink için Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde yapılan Pazar ayininde duâ edildi.


  ‘Apo zehirlendi’ propagandası

Ortak bir açıklama yapan DTP’ye mensup 54 belediye başkanı adına konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “tek taraflı ateşkesin sürdüğü bir dönemde Abdullah Öcalan’ın uzun vadeye yayılacak şekilde zehirlendiğine dair kamuoyuna yansıyan bilgilerin, bölgede ve ülkede gerilimi başka bir boyuta taşıdığını” söyledi.


  Selvi: AKP 4 yılı çalışarak değil, çatışarak geçirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AKP’nin 4 yılı ‘’çalışarak değil çatışarak geçirdiğini, ekonomiyi üreterek, yaparak değil kaynakları satarak çökerttiğini’’ ileri sürdü.


  Sav: Tezkerenin reddi bir direnişti

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 1 Mart tezkeresinin reddinin, Türkiye’nin gelecek kuşaklara armağan edeceği bir direniş olayı olduğunu ifade ederek, “1 Mart tezkeresini reddetmekle Türkiye, bir Filipinler olmaktan kurtulmuştur’’ dedi.


  Vetolu kanun yeniden görüşülecek

Meclis, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. TBMM Genel Kurulu, haftaya, görüşmeleri yarım kalan tasarı ve tekliflerle başlayacak.


  DYP Muhasibi Şeker: İktidara güven kalmadı

DYP Genel Muhasibi Bahattin Şeker, ‘’Her şey güllük gülistanlık gösteriliyor, ancak insanlarımız perişan’’ dedi. Şeker, katıldığı DYP Bursa Genişletilmiş İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşın iktidara güveninin kalmadığını savundu.


  Tüzmen İsrail yolcusu

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı ve ikili temaslarda bulunmak amacıyla 100 iş adamıyla birlikte bugün İsrail’e gidecek.


  Partiler 25 yaşta hemfikir

Siyasi partiler, milletvekili genel seçiminin ne zaman yapılması gerektiği konusunda farklı görüşlere sahipken, seçilme yaşını 25’e indiren düzenlemenin ise önümüzdeki seçimde mutlaka uygulanmasını istiyor.


  Gökyüzünde ay şöleni

Dolunay aşamasındaki Ay’ın tamamen kararması anlamına gelen “Ay tutulması” olayı bütün Türkiye’de ilgiyle izlendi.


  Suud camilerinde husuf namazı

Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Asya’nın bir bölümünden önceki gece izlenebilen ay tutulması, Suudi Arabistan’da husuf namazıyla karşılandı.


  Geçim sıkıntısından ‘huzur’dalar

Yaşlıları huzurevinde kalmaya karar verdiren sebepler arasında yüzde 72 oranıyla geçim sıkıntısı ilk sırada yer aldı.


  İETT otobüslerine saldırı

Okmeydanı ve Örnektepe’de 3 İETT otobüsüne molotofkokteyli atıldı. Otobüslerden biri tamamen yandı, bir şoför yaralandı.


  7 bin üniversiteli polis görev başında

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, son iki yıl içinde 7 bin 84 fakülte mezunu polis memurunun göreve başlatıldığını bildirdi.


  Çifte minareli cami hayırseverlerin yardımını bekliyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Alakuzu köyünde köy muhtarı ve köylüler tarafından yaptırılan çifte minareli cami, hayırseverlerin yardımını bekliyor.


  Tosya’da TOKİ evlerinin temeli Nisan'da atılacak

TOKİ’nin açtığı ilk iki ihalenin iptal edilmesinin ardından, üçüncü ihaleyi alan İNTA Müh. Mim. İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. Şirketi, 12 Mart tarihine kadar kesin kabul ve yer teslimi işlemlerini tamamlayacak ve Nisan ayı başlarında temeli atacak.


  Yurt dışına çıkış harcı 15 YTL’ye düşüyor

Yurt dışına çıkış harcının 70 YTL’den 15 YTL’ye düşürülmesini öngören yasa tasarısı bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.


  Kanserden her yıl 7 milyon kişi ölüyor

Kanser istatistiklerine göre her yıl dünyada 11 milyondan fazla kişinin kanser teşhisi aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Gülsün Özentürk yine istatistiklere göre bu sayının 2020 yılında 16 milyona ulaşabileceğinin ve her yıl kanserden ölümlerin 7 milyon civarında olacağının tahmin edildiğini belirtti.


  Kapıkule’de 11 km’lik TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurtdışına çıkış yapacak TIR’lar, 11 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Uzaktan kumandalı boy uzatma

Dokuz Eylül Üniversitesinden 4 bilim adamı, insan boyunu hem uzaktan kumanda ile hem de belirli bir ağırlık uygulayarak uzatmak için geliştirdikleri 2 farklı projenin patentini almak için Avrupa Patent Ofisine başvurdu.


  İran karpuzu seyyarda

Adana’da, piyasaya çıkan turfanda İran karpuzu, seyyar satıcılarda tanesi 2-3 YTL’ye satılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004