Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

28 Şubatzede memurlar 639 kişiden ibaret değil

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile ilgili “1999’da işten çıkarılan afla geri dönen memura borcunu 2 yıl içinde ödeyip 6 yılı emeklilik süresine sayılmasını olumlu buluyoruz, destekliyoruz. Ancak Memur-Sen olarak, mağdur memurlarımız adına sevinmekle beraber, önergenin sadece 639 memurla sınırlı tutulmasına üzüldük” dedi.

2004 ve 2005 yılı toplu görüşmelerinde Memur-Sen ve Kamu İşveren Kurulu arasında imzalanan mutabakat metninde disiplin affı çıkarılmasının karar altına alındığını hatırlatan Aksu, yasanın 2006 yılında yürürlüğe girdiğini, ancak af kapsamına alınan memurların sayısının sınırlı tutulduğunu ifade etti.

Aksu, 28 Şubat döneminde 20 bin 543 bin memurun haksız yere fişlenerek mağdur edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Cezalar nedeniyle birçok memur hak kaybına uğradı ve uğramaya da devam ediyor. Bu bakımdan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verilen önergenin 639 memurla sınırlı tutulmasını üzüntüyle karşıladık. Bugün hortumcular Yüce Divan’da aklanırken, kendini yıllardır devlet hizmetine adamış devlet memurları aileleriyle malî açıdan zor bir durumda olması adaletle bağdaşmamaktadır. Memurların bu zor durumdan kurtarılması gerekmektedir.”

2006’da çıkarılan Disiplin Affı Kanunu’ndan yararlanan memurların terfi, atama, ikramiye ve emeklilik haklarının önündeki engeller hâlâ kaldırılmadığına dikkat çeken Aksu, kayıpların telâfi edilmesini memurlar olarak hükümetten beklediklerini söyledi.

Aksu, Disiplin Affı Kanunu ile 1999-2004 yılları arasındaki bütün idarî cezalar af kapsamına alındığını belirterek, resmi kayıtlara göre 20 bin 543, resmî olmayan rakamlara göre ise 20 bin ila 40 bin arası kamu personeli disiplin affından yararlanması gerektiğini ancak Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre, 20 bin 543 personelin 9 bin 361’i uyarı, 5 bin 682’si kınama, 3 bin 123’ü aylıktan kesme, bin 551’i kademe ilerlemesinin durdurulması, 639’u devlet memurluğundan çıkarılma, 187’si ise diğer disiplin cezası aldığını, açığa alınan 639 memurun da tasarıdaki şartlara bağlı olarak yeniden göreve dönmelerinin sağlandığını kaydetti.

Bundan sonra hükümetten beklentilerinin toplu görüşmelerde 2004, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında sosyal ve özlük haklarda imzalanan mutabakat metinlerinin yerine getirilmeyen maddelerinin yasalaşması olduğunu ifade eden Aksu, özellikle kamu görevlilerinin grev, siyaset ve toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasaklarının Anayasa ve diğer kanunlarda yapılacak değişiklikler çerçevesinde kaldırılmasını istedi.

Ahmet Terzi / ANKARA

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  28 Şubatzede memurlar 639 kişiden ibaret değil

  Kur'ân'ın erkeği kadına üstün tuttuğu yanlış

  Erdoğan: Türk kadınının önünde hiçbir engel yok

  Toptan: Eğitim süresi 12 yıla çıkarılsın

  ‘Arasta’da Ahmet Özal gözaltına alındı

  CHP'de liderlik anlayışı halkla buluşamıyor

  DTP’nin basın açıklamasına 10 tutuklama

  Bir 301 ayıbı daha

  1 haftada 5 patlayıcı madde imha edildi

  Filistinliler için gıyabî cenaze namazı kılındı

  Niğde Müftüsü görevden alındı

  Kapıkule’de gümrük işlemleri durdu

  Cizre sınırında askerî hareketlilik

  Yarım çözüm, çözüm değildir

  Okula gitmeyen çocuk sayısı azaldı

  Yağış olmadı, barajlar dolmadı

  Su açıkları yaşanacak

  Bilişim dünyasından çılgın ürünler

  Bebek katliamına çocukların tepkisi

  Almanların tercihi Türkiye

  Ankara-Eskişehir arasına hızlı tren

  Arkadaş özentisi sigaraya başlatıyor

  Belediye idi, 4 eksik için köy olacak

  Kelaynak’lardan haber yok

  ‘Yağcı’ adını değiştirecekler

  Zihninizi ihmal etmeyin

  Çaylak robot uzaya gidecek


 Son Dakika Haberleri