Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Hillary çekiliyor mu?

Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın, ‘’bugünün, başkanlık kampanyasında yer aldığı son gün olabileceği’’ biçiminde yaptığı bir açıklama, Hillary Clinton’ın, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışından artık çekilmeye hazırlandığı yönünde spekülasyonlara yol açtı.

MSNBC Televizyonu’nun internet sitesindeki habere göre Bill Clinton, Demokrat Parti’de yarın son ön seçimlerin yapılacağı 2 eyaletten biri olan Güney Dakota’nın Milbank kentinde, Hillary’nin yandaşlarına yaptığı açıklamada, ‘’Şunu söylemek isterim ki bugün, bu tür bir kampanyada yer aldığım son gün olabilir’’ dedi. Clinton, ‘’Hillary, başkanlığa aday olmaya karar verene dek artık siyasetin dışında kaldığımı düşünüyordum. Ancak Hillary’nin başkanlığı için kampanya yapmak, yaşamımın en fazla onur duyduğum süreçlerinden bir oldu’’ diye konuştu. Clinton’ın bu sözleri, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışında Barack Obama’nın oldukça gerisinde kalan Hillary’nin, artık mücadeleden çekilmeye hazırlanıyor olabileceği biçiminde söylentilere sebep oldu.

Hillary’nin, son Güney Dakota ve Montana ön seçimlerinden sonra konuşmasını, senatörü olduğu New York’ta yapacağı açıklandı.

/ Washington

04.06.2008


 

Beyaz Saray sakini akıl hastasıdır

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı George Bush’un ‘’akıl hastaları gibi davrandığını’’ söyledi.

Ayetullah Hamaney, İslam Devrimi lideri Ayetullah Humeyni’nin ölüm yıl dönümü nedeniyle mezarı başında düzenlenen anma programında, ABD Başkanı Bush’un politikalarını da eleştirdi. ABD Başkanının istikrarsız politikalarının Amerika’nın Irak ve Afganistan’daki başarısızlığını derinleştirdiğini ifade eden Hamaney, bölge milletlerini ‘’Amerikan zorbalığına karşı direnmeye’’ çağırdı. Konuşmasında ABD Başkanı Bush ve sertlik yanlısı ekibini de eleştiren Hamaney, şunları söyledi: ‘’ABD Başkanı ve ekibindekilere bakıldığında, yaptıklarının akıl hastalarınınkine benzediği görülüyor. Onlar bazen tehdit ediyorlar, bazen da suikast planlıyorlar. Ve bir zaman da geliyor yardım istiyorlar. Bu, deli insanların sendelemesine, sağa sola sallanmasına benziyor.’’

/ Tahran

04.06.2008


 

‘İran, Türkiye’ye emsal olur’

ABD’de, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Arizona Senatörü John McCain, Tahran yönetiminin nükleer silah elde etme arayışını sürdürmesinin kabul edilemez bir risk ve tehlike oluşturduğunu ve Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan’ın da nükleer silahlanma yarışına katılmasından endişe ettiğini söyledi.

John McCain, Amerika-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nde (AIPAC) yaptığı konuşmada, ‘’Tahran’ın nükleer silah elde etme arayışını sürdürmesi kabul edilemez. Bu, izin veremeyeceğimiz bir risk ve tehlike oluşturuyor’’ dedi. McCain, ‘’Nükleer silahlarla cesaret bulan İran, düşman olarak algıladıklarına karşı terörist saldırılar düzenlenmesine sponsorluk etmekte kendini özgür hissedecektir. İran’ın, Nükleer Silahların Yayılmasını Engelleme Anlaşması’nın sınırlarını zorlaması, bu anlaşmayı anlamsız duruma getirecektir ve bu da Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ile diğerlerinin nükleer silah yarışına katılmasını tetikleyebilir’’ diye konuştu. İran’ın, nükleer silah elde etmesine izin verilmesi durumunda tüm dünyayı, Tahran’ın bu nükleer materyal ve silahları, ‘’yanında yer aldığı terörist ağlardan birine’’ vermesi olasılığıyla yaşamak zorunda bırakacağını savunan McCain, buna izin verilemeyeceğini bildirdi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen McCain, İsrail’e yapılan askeri yardımın artırılmasını kuvvetle destekleyenlerden biri olduğunu vurguladı ve ‘’İsrail’in güvenliğine yönelik tehditler büyük ve artıyor. ABD’nin kararlılığı da aynı biçimde artmalı’’ dedi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, ‘’İsrail’in haritan silinmesi ve Yahudiler’in Avrupa’ya dönmesini savunduğunu’’ hatırlatan McCain, İran’ın tutumunun genel olarak, İsrail ve ABD’nin güvenliğine tehdit olduğunu kaydetti.

‘İran Batı’ya boyun eğmeyecek’

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batının baskılarına boyun eğmeyeceklerini ve nükleer programı ‘’aynen’’ sürdüreceklerini söyledi. Ayetullah Hamaney, İslâm devrimi lideri Ayetullah Humeyni’nin ölümünün 19. yılı nedeniyle mezarında düzenlenen anma töreninde, ülkesinin Batı ile krize yol açan nükleer programına da değindi. Nükleer silah peşinde olmadıklarını defalarca söylediklerini, ancak bazı “zorba” güçlerin İran’ı nükleer silah üretmekle suçladığını ifade eden Hamaney, şunları kaydetti: ‘’Onlar da yalan söylediklerini biliyorlar. Akıllı hiçbir yönetim nükleer silah peşinde olamaz, bu silahlara sahip olmak istemez. Nükleer silahların savunma ve güvenliğe katkısı yok. Bu silahlara sahip olanlar da onu kullanamazlar. Kullandıkları takdirde nasıl bir tepkiyle karşılaşacaklarını iyi biliyorlar.’’

/ Washington - Tahran

04.06.2008


 

Beşşar: İsrail topraklarımızı geri vermeli

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İsrail’in, taraflar arasında olası bir barış anlaşması çerçevesinde, 1967 yılında işgal edilen tüm Suriye topraklarını geri vermeye hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Esad, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti sırasında El Halic gazetesine yaptığı açıklamada, geçen ay Türkiye’nin gözetiminde İsrail ile başlayan aracılı görüşmelerin bir sonraki aşamasında ABD’nin desteğinin gerekli olduğunu ifade ederek, “Şu aşamada (İsrail ile) herhangi bir şey üzerinde görüşmüyoruz. Gündemde olan, tüm toprakların geri verilmesidir” dedi. Suriye, İsrail’den Türkiye aracılığıyla, Golan Tepeleri’nden tamamıyla çekilme konusunda güvence aldıklarını açıklamıştı.

/ Dubai

04.06.2008


 

BAE devlet başkanının kardeşi öldü

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri’nin (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahayan’ın erkek kardeşinin, helikopter kazasında öldüğü bildirildi.

Resmi WAM ajansının haberinde, Şeyh Nasır Bin Zayid El Nahayan’ın, önceki gece bulunduğu helikopterin Körfez’de düşmesi sonucu vefa ettiği ve düzenlenecek cenaze töreniyle toprağa verileceği belirtildi. Yetkililer, helikopterin düşme nedeni ve içinde kaç kişinin bulunduğuna ilişkin henüz açıklama yapmadılar. Şeyh Nasır’ın ölümü nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan edildiği kaydedildi.

/ Dubai

04.06.2008


 

Afganistan’da NATO komutasını Amerikalı general devraldı

Afganistan’da NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü’nün (ISAF) komutanlığını, Irak’ın işgalinde Amerikan kara gücüne komuta eden Amerikalı General David D. McKiernan devraldı.

McKiernan, 40 ülkeden 51 bin askerin bulunduğu ISAF’ın komutanlığını, ABD ordusundan 40 yıllık görev süresinin ardından emekliye ayrılacak olan General Dan McNeil’den törenle devraldı. General McKiernan, törende yaptığı konuşmada, Afgan kardeşleriyle beraber yürümekten onur duyacağını ifade ederek, Afganistan’ın hak ettiği destekler olarak nitelediği ve güvenlik, altyapı, kalkınma olarak sıraladığı görevlerinin başarıyla sürmesi gerektiğini söyledi.

/ Kabil

04.06.2008


 

Phoenix, Mars’ı kazmaya hazır

NASA’nın geçen Pazartesi Mars’a başarıyla indirdiği Phoenix uzay aracı, 2,5 metre uzunluğundaki robot kolunun başarıyla denenmesinin ardından kazma işlemine hazırlanıyor.

Phoenix programını yöneten Arizona Üniversitesi’nden kıdemli mühendis Pat Woida, robot kolun önceki gün başarıyla denendiğini ve toprakta buz ya da tuz olduğu tahmin edilen zerreler bulduğunu belirterek, kazmaya hazır olduklarını kaydetti.

/ Pasadena

04.06.2008


 

Vergiler arttı, tiryakiler üzüldü

ABD’nin New York eyaletinde sigaradan alınan vergilerin yüzde 80 oranında artırılması tiryakileri üzerken, sağlık yetkililerini sevindirdi. New York eyaletinde paket başına daha önce 1,5 dolar vergi ödeyen tüketiciler, bugünden itibaren 2,75 dolar ödemek zorunda kalacak.

Eyaletin tiryakilerden kazandığı vergilerin yeni mali yılda 265 milyon dolarlık artışla 1,3 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Yeni vergilere tiryakiler ve sigara satıcıları üzülürken, sağlık yetkilileri bu gelişmeyi sigarayla mücadelede önemli bir başarı olarak görüyor. New York Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Richard Daines, yeni vergilerden sonra 140 bin tiryakinin sigarayı bırakacağını tahmin ettiklerini söyledi.

/ New York

04.06.2008


 

Türk hackerlar, Mars görevi sitesine saldırdı

NASA’nın geçtiğimiz hafta Mars’a indirmeyi başardığı Phoenix (Anka Kuşu)’nun resmî internet sitesi Türk hackerların saldırısına uğradı.

Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegen Laboratuvarı’nın kurduğu site, Cumartesi günü kendilerine ‘Sgl loverz crew 2008’ adını veren Türkler tarafından hacklendi. İnternetteki saldırılar hakkında ipucu toplayan ve hackerların izin süren ‘Zone-h.org’ grubu, Türklerin, Mars görevi sitesi olan http://fawkes3.lpl.arizona.edu’nun güvenlik bariyerlerini iki kez ihlâl ettiğini, iki hackerın da Türkiye’de olduklarının tesbit edildiğini bildirdi. Sitenin hacklendiği sırada, ziyaretçilerin Türk bayrağının dalgalandığı ve içinde “pwned by BLaSTER-Cr@zy-king, nasa teach ariz0na pwn3d??” mesajlarının olduğu bir başka website’ye yönlendirildikleri belirtildi. Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegen Laboratuvarı sözcüsü Sara Hammond, Phoenix görevinin en ince detaylarına kadar anlatıldığı sayfaların bir sure kapatıldığını, dün sabah sitenin tekrar kullanıma açıldığını söyledi.

/ Arizona

04.06.2008


 

Amazon ormanlarında tahribat sürüyor

Dünyanın akciğeri sayılan Amazon ormanlarındaki tahribatın artan bir hızla sürdüğü bildirildi. Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE) Başkanı Gilberto Camara, düzenlediği basın toplantısında, Amazon ormanlarındaki azalmanın çok belirgin olduğunu söyledi.

Ormanlardaki tahribat hakkında bilgi almak için uydu sistemi kullanan INPE’ye göre, geçen Nisan ayında 1132 kilometrekarelik orman tahrip oldu.

/ Rio De Janeiro

04.06.2008


 

Dizüstünde ‘mini’ dönemi

İleri teknolojiyi kullanım rahatlığı ile birleştirmeye çalışan şirketler dizüstü bilgisayar piyasasına ‘mini’ laptoplarla hakim olmaya çalışıyor.

Dünyanın en büyük ana kart üreticisi olan ASUS, eee pc 901, eee pc 1000 ve eee pc 1000Hy’i basına tanıttı. İntel Atom işlemciye sahip yeni modellerin en önemli özelliği 8 saate kadar çıkabilen pil ömrü. Proje Müdürü Zing Chen, yeni ürünlerin darbelerden etkilenmeyeceğini, 1.45 ve 1.1 kilogram arası değişen ağırlıkları sayesinde de seyahat sırasında kolay taşınabileceğini söyledi. Fiyatları 360 - 420 euro arasında değişecek olan yeni ee pc’lerin Haziran’da piyasaya çıkması bekleniyor.

/ Taipei

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır