Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AYM önünde adalet aradılar

MAZLUMDER üyeleri, Meclisin anayasa değişikliği hakkındaki iptal kararından tam bir hafta sonra Anayasa Mahkemesinin önünde iptal kararının açıklandığı saat olan 17.30’da bir araya gelerek kararı protesto ettiler. Kararın halkın iradesini yok saydığı seçim sandıklarıyla temsilî olarak gösterilen eylemde, Diyojen’in gündüz vakti el feneri ile “Adam arıyorum, adam” şeklindeki sözünü hatırlatarak, “Adalet arıyoruz, adalet” şeklinde mizansenler yapıldı.


KİŞİLERİ SEVMEME ÖZGÜRLÜĞÜ VAR

Fatih Altaylı'nın Kanal 1'deki programında Nuray Bezirgân ve Kevser Çakır'a yöneltilen soruya "Atatürk'ü sevmiyorum" demeleri üzerine Cumhuriyet Ba

Yasakçı rektör: Üniversiteler özgür düşüncenin yeri

Akdenİz Üniversitesi’nin (AÜ) yasakçı Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “üniversiteler bilimin, eleştirel aklın, özgür düşüncenin, yaratıcılığın kend


  Karargâhta karartmalı görüşme

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün, başörtüsü ve kapatma dâvâları sürecinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Taraf gazetesinin haberine göre Paksüt, 4 Mart’ta Kara Kuvvetleri Karargâhında, güvenlik kameralarını karartarak gizli bir görüşme yaptı. 75 dakika süren görüşmede neler konuşulduğu ve bu kadar gizli tutulmasının sebepleri merak konusu.


  İptal, Resmî Gazetede

Anayasa Mahkemesinin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin yürürlüğünün durdurulması kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Herkes, Türkiye gerçeğini görmeli

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Hazim Sesli, hükümetle yargı mensupları arasında devam eden gerginlikten rahatsız olduklarını belirterek, “Yargı dahil herkes, Türkiye gerçeğini görmeli. İnsanlara iş ve aş gerekiyor. Türkiye’de yaşananlar yatırımları zorlaştırıyor” dedi.


  Ölü yıldız patlaması ilk kez gözlendi

Bilimadamları, kendi içine çökmüş ve patlamak üzere olan bir ölü yıldızdan çıkan ilk parlamayı, ilk kez gözlemledi.


  Anadolu lezzeti İstanbul’da

Anadolu’nun zengin yemek kültürünün tanıtılması ve yaşatılması amacıyla düzenlenen ‘’Sofradaki Anadolu’’ yemek şenliği, Kadıköy Caddebostan’da başladı.


  Üç aylık tatil zili çaldı

Karnelerini alan yaklaşık 15 milyon öğrencinin, 3 aylık yaz tatili başladı. 17 Eylül 2007 tarihinde başlayan 2007-2008 eğitim öğretim yılı dün sona erdi.


  Nur kahramanları rahmetle yadediliyor

Bediüzzaman Said Nursî’nin avukatlığını yapan ve mazlûmların avukatı olarak tanınan Av. Bekir Berk’in vefat yıl dönümü münasebetiyle Eyüp Sultan Kabristanlığı’nda Zübeyir Gündüzalp, Tahiri Mutlu, Dr. Sadullah Nutku ve Mehmet Emin Birinci olmak üzere bütün dâvâ arkadaşları duâlarla yad edilecek.


  İSÖM’den özürlülere ücretsiz servis hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek bedensel engelli öğrencileri sınav merkezlerine özel servislerle ücretsiz olarak taşıyacak.


  Karne hediyesini abartmayın

Başarılı öğrenciye alınacak karne hediyesinin, ‘’En değerli ödülün öğrenmek olduğu mesajını’’ taşıması gerektiği bildirildi.


  Azerbaycanlı yetimlere “yetimler günü” hediyesi

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Azerbaycan’ın Gence şehrinde bulunan devlet yetimhanesine doktor odası, revir ve depodan oluşan 80 m2’lik bir ek bina yaptırdı.


  Tahrik siyaseti bezdirdi

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’yandaş koruması yapılarak yürütülen tahrik siyasetinin, Türk insanını canından bezdirdiğini’’ söyledi.


  Paksüt: Başbuğ ile 3 kez görüştüm

ANAYASA Mahkemesi Başkan Vekili Osman Alifeyyaz Paksüt, ‘Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildikten sonra Orgeneral Başbuğ ile 2 veya 3 kez görüştüğünü söyledi.


  ÖSS adaylarına tavsiye: Sınav öncesi dinlenin

Yarın 1.5 milyon üniversite adayı ÖSS’de ter dökecek. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Yurtal, üniversite adaylarına, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) öncesindeki günü kendilerine ayırmaları ve ‘’başaracağım’’ diyerek sınava girmeleri tavsiyesinde bulundu.


  Diyanet: Memur ibadet aşkıyla çalışmalı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, ‘’Memur, hizmet etmeyi, iş görmeyi ve problem çözmeyi bir ibadet aşkıyla yapmalı, yüzü ve çehresi asık olmamalıdır’’ dedi.


  Bağış: CHP’liler infial halinde

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, “CHP’nin hangi çıkmaz sokaklarda, kimlerle işbirliğini yaptığını gösterdik.


  Selim Sadak’a 10 ay hapis cezası

Kapatılan DEP’in eski milletvekili Selim Sadak, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  İnsan Hakları Komisyonu Hollanda’ya gidecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Hollanda’da yaşayan Türklerin sorunlarını yerinde incelemek üzere 16 Haziran Pazartesi günü bu ülkeye gidecek.


  Sahte mavi bayraklar dalgalanıyor

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, plaj sezonunun açılmasıyla İstanbul başta olmak üzere birçok ilde, sahte Mavi Bayrak kullanılmaya başlandığını bildirerek, belirli basın yayın organlarında İstanbul’da Mavi Bayraklı plaj olduğu yönünde haberlere yer verildiğini söyledi.


  Depoda yangın: 5 itfaiye görevlisi 1 polis yaralandı

ANTALYA’DA bir parfümeri deposunda çıkan yangında 5 itfaiye görevlisi ile 1 polis memuru yaralandı.


  Tarihî şehirler Konya’da buluştu

KONYA’DA yapılan 11. Dünya Tarihî Kentler Konferansı’nın son gecesinde, ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Selçuklu dönemi eseri Zazadın Han’da, 54 ülkeden gelen katılımcılara konser verdi.


  Kapadokya’da hava ulaşımı

TÜRK Hava Yollarının (THY) tarifeli seferlere başladığı 8 Mart 2007’den bu yana Kapadokya Havalimanı’na inen bin 503 uçaktan 87 bin 345 yolcu yararlandı.


  Yardım hayalini mesaî arkadaşları gerçekleştirdi

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suzan Erbaş’ın, vefatından önce, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimine yönelik hazırladığı ‘’Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfı’’ projesi hayata geçirildi.


  Çayeli’nin Lale Lokantası

Rize’nin Çayeli ilçesinde faaliyet gösteren “Lale Lokantası” da Rize’yi temsilen şenliğe katılan kuruluşlar arasındaydı.


  Şanslı babalara kahvaltı bedava

RB Ramazan Bingöl Et Lokantası, yarın Babalar gününde Giyimkent Lale Sarayı Şubesinde kahvaltıya gelen babalara ikramda bulunacak.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır