Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BİZİM İÇİN FİNAL BUGÜN

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (A) Grubu'nda mücadele eden Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın bugün yapacağı Çek Cumhuriyeti maçı final niteliği taşıyor.

Grubunda 3 puanla 3. sırada bulunan Türkiye'nin, çeyrek finale çıkabilmesi için Çek Cumhuriyeti'ni mutlaka yenmesi gerekiyor.

Karşılaşmanın berabere bitmesi durumunda, galibin penaltı atışlarıyla belirleneceği mücadele Cenevre'nin Geneve Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak. Karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren hakem üçlüsü yönetecek. AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN Saat: 21.45: Türkiye-Çek Cumhuriyeti (Cenevre) Saat 21.45: İsviçre-Portekiz (Basel) Maçlar ATV ve Lig TV'den naklen yayınlanacak.

14a.jpg

15.06.2008


 

Çekler'i şimdiye kadar hiç yenemedik

TÜRKİYE ile Çek Cumhuriyeti (A) milli futbol takımları arasında bugün yapılacak EURO 2008 (A) Grubu üçüncü ve son maçı öncesi, ay-yıldızlı ekibin rakibi karşısında henüz galibiyeti bulunmuyor.

Gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan Türkiye, rakibiyle daha önce yaptığı maçların hiçbirini kazanamadı. Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maçta karşılaşırken, bu müsabakaların 3'ünü yitirdi, 1'inde ise berabere kaldı. Bu maçlarda ise sadece 3 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde

toplam 13 gol gördü.

HEP FARKLI MAĞLUBİYET ALDIK

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın 2 golüne engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı. 27 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta ise Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve 1'i penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı. 30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı ise Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.

İZMİR'DE ÜMİT KARAN KURTARDI

İki ülke (A) milli futbol takımları en son 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı. Bu arada bugünkü kritik maç, iki ülke milli takımları arasındaki ilk resmi müsabaka olacak. Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi aldı, 5 gol atıp, 24 gol yedi.

15.06.2008


 

Terim 74. millî sınavına çıkıyor

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile bugün yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası (A) Grubu üçüncü ve son maçıyla birlikte 74. milli sınavını verecek.

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

FATİH TERİM'İN İKİNCİ DÖNEMİ

Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 73 maçta, 34 galibiyet, 21 beraberlik, 18 yenilgi alırken, 106 gol atıp, kalesinde 81 gol gördü. Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 19'u resmi, 20'si özel toplam 39 maçtan 17'sini kazandı, 13'ünde berabere kaldı, 9'unu ise yitirdi. Terim, son olarak çıktığı İsviçre maçından da 2-1 galip ayrılmıştı.

15.06.2008


 

Millîlerde maçtan önce ÖSS heyecanı

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak (A) Millilerde 3 futbolcuyu maç öncesi bir başka heyecan bekliyor.

Semih Şentürk, Servet Çetin ve Uğur Boral üniversiteye girebilmek için bugün maç öncesi kaldıkları otelde ÖSS sınavına girecek. Grubun ikinci maçında İsviçre karşısında attığı kafa golüyle beraberliği sağlayan ve Türkiye'nin karşılaşmadan 3 puanla ayrılmasında büyük rol oynayan Semih Şentürk ile Servet Çetin ve Uğur Boral, Ankara'dan gelen ÖSYM temsilcilerinin karşısında sınava tabi tutulacaklar.

15.06.2008


 

GÖZLER KALECİ VOLKAN'A ÇEVRİLDİ

ALMANYA'NIN Frankfurter Rundschau gazetesi, Türk Milli Takımı'nın kalecisi Volkan Demirel'i ne yapacağı belli olmayan bir kaleci olarak tanıttı.

Gazetenin haberinde, Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin Sevilla'ya karşı oynadığı maçta, Volkan'ın topu kendi kalesine yumrukladığı, bir topu da kollarının arasından kaçırdığı hatırlatılarak, ancak penaltı atışlarında gösterdiği performansıyla takımına tarihi bir başarı kazandırdığı belirtildi. ''Volkan sürpriz paketine benziyor. İçinden ne çıkacağı belli değil. Bazen dünya klasında, bazen de B klasında'' ifadesi kullanılan haberde, Volkan'ın performansının, önce Fenerbahçe'de, daha sonra da milli takımda Rüştü Reçber'in yerine geçebilmek için yeterli olduğuna ve teknik direktör Fatih Terim'in güvenini kazandığına dikkat çekildi. Volkan'ın, 2008 finallerinde çok iyi oynadığı, İsviçre'nin bir kaç şansını mükemmel kurtarışlarla önlediği kaydedildi. Haberde, Volkan'ın ''kedi tarzı refleksleriyle'' hızlı reaksiyonu olan, ancak ceza alanı hakimiyetinde zayıf olduğu savunuldu.

15.06.2008


 

"O anda hakemi öldürmek istedim"

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Avusturya karşısında son dakikada verilen penaltı kararıyla ümitleri azalan Polonyalılar maçın İngiliz hakemi Howard Webb'e ateş püskürüyor.

Şampiyonada Avusturya-Polonya karşılaşması, Polonya'nın 1-0 üstünlüğü ile sürerken, maçın hakemi Howard Webb'ın maçın son dakikasında Avusturya lehine penaltı kararı vermesi ve penaltı atışının da golle sonuçlanması üzerine başta Polonya Başbakanı Donald Tusk olmak üzere birçok Polonyalı taraftar, internet sitelerine yağdırdıkları mesajlarla maçın hakemi Webb'e ağır eleştirilerde bulunuyor ve tehdit ediyorlar.

BU HATA HERKESİ KALPTEN VURDU

Son dakikada verilen penaltı sonrası maçın 1-1 bitmesi üzerine çok sinirlenerek, ''O anda hakemi öldürmek istedim'' diyen Polonya Başbakanı Donald Tusk, daha sonra yaptığı açıklamada, ''Başbakan olarak normalde ağır sözler söylemem doğru değil. Ancak o gece hakemi öldürmek istedim. Hakemler sık sık hata yapar ama bu hata tüm Polonyalılar'ı kalpten vurdu'' dedi.

15.06.2008


 

Türk boksörleri 18 madalya kazandı

23. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, dün yapılan final maçlarıyla sona erdi.

Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki organizasyonda Türk sporcular erkek ve bayanlarda 4 altın, 7 gümüş ve 7 bronz olmak üzere, toplam 18 madalya kazandı. Erkeklerde toplam 13 madalya kazanan Türkiye turnuvanın birincisi olurken, bayanlar ise 5 madalya ile dördüncü sırada yer aldı. Erkeklerde ikinciliği Kazakistan, üçüncülüğü Ukrayna elde ederken, bayanlarda birincilik kürsüsüne Rusya çıktı. Bayanların ikincisi Çin, üçüncüsü ise Ukrayna oldu.

ERKEKLERDE 1., BAYANLARDA 4. OLDUK

Erkeklerde dün final müsabakasına çıkan Türk sporculardan 48 kiloda Ferhat Pehlivan ile 64 kiloda Önder Şipal altın madalya kazanırken, 48 kiloda Erdal İnanlı 51 kiloda Furkan Ulaş Memiş, 57 kiloda Bünyamin Aydın, 60 kiloda Onur Şipal ve 69 kiloda Adem Kılıçcı gümüş madalya elde etti. Bayanlarda ise 60 kiloda Gülsüm Tatar ve 86 kiloda Şemsi Yaralı altın, 48 kiloda Gülseda Başıbütün ve 57 kiloda Gülbahar Genç gümüş madalya kazandılar.

15.06.2008


 

Türkiye Rallisinde üzücü kaza

DÜNYA Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı olan 5. Türkiye Rallisi'nde Chimera 2 etabı sırasında Red Bull Ralli Takımı pilotu Bernardo Sousa'nın çarptığı seyircinin Belçikalı Lucho Goldig olduğu bildirildi.

Kazada yaralanan ve kafa travması geçirdiğinden şüphelenilen seyircinin, kazanın şokuyla adını ve milliyetini söyleyemediği ve kimliğinin tespitinde güçlük çekildiğini bildirdi. Yetkililer, yaptıkları araştırmada, yaralanan seyircinin 52 yaşındaki Belçikalı Lucho Goldig olduğunun anlaşıldığını kaydettiler. Akdeniz Üniversitesi'nde tedavisi süren Goldig'in ayaklarında kırık olduğu, kafasına ve vücuduna da darbeler aldığı belirtildi. Şampiyonanın üçüncü gününün ilk etabı olan Chimera 2'de start alan Red Bull Ralli Takımı Pilotu Bernardo Sousa, startın ardından 200 metre sonra, yolun sağ tarafında bir kayanın üzerinden yarışı izleyen Belçikalı Lucho Goldig'e çarpmıştı.

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır