Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de bir ateşkes daha

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail’le ateşkes konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın da, ateşkes için onay verdikleri bildirildi. Bu arada, İslâmî Cihad, ateşkese “engel olmayacağını” bildirdi.

İSRAİL radyosunun haberine göre, iki yetkili bu kararı Savunma Bakanlığı siyasi danışmanı General Amos Gilad’in Kahire’den dönüşünden sonra gece geç saatlerde aldı. Gilad dün sabah radyoya yaptığı açıklamada, “Bu Mısır’la tam bir ateşkes konusunda anlaşma meselesi, eğer Gazze Şeridi’nden yine ateş açılırsa bunu yapan kim olursa olsun, uzlaşmanın ihlali anlamına gelir” derken, Olmert’in sözcüsü Mark Regev bu konuda yorum yapmadı. İsrail Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili de Mısır arabuluculuğunda varılan ateşkesin bugün yürürlüğe gireceğini söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ateşkesin bugün TSİ 06.00’da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yetkili, İsrail’in, çatışmalar durduğu takdirde Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın hafifletilmesini kabul edeceğini kaydetti. Savunma Bakanı Ehud Barak, kısa bir süre içinde bir ateşkes anlaşmasına varma olasılığını gözden geçirdiklerini belirtmesine karşın “Bir ateşkes ilanı için henüz erken” demişti. Arabulucu Mısır, ateşkese varıldığını önceki gün ilan etmiş, Hamas da kısa bir süre sonra anlaşmayı doğrulamıştı.

"BARIŞ ŞANSI KAÇMASIN"

Öte yandan Ürdün Kralı Abdullah, bu yıl İsrail-Filistin barışı şansını kaçırmanın “büyük hata” olacağını söyledi. Petra şehrinde yapılan Nobel barış ödülü sahiplerinin toplantısında konuşan Abdullah, İsrail-Filistin arasında anlaşma olduğu vakit bölgenin “barış içinde, birleşik ve ileri gitmeye hazır” bir bölge olacağını söyledi. Kral Abdullah “Bu sene sahip olduğumuz fırsatı kaçırmak ciddi bir hata olacaktır; güvenlik içindeki ve herkesin tanıdığı bir İsrail’le birlikte yan yana yaşayan egemen, bağımsız ve kalıcı bir Filistin devletinin kurulması şansını...” diye konuştu.

/ Kudüs-Amman

19.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de bir ateşkes daha

  ISAF Afganistan’da operasyon başlattı

  Refah kapısı geçici olarak açıldı

  ABD’nin masasında Litvanya seçeneği var

  Orta Asya’da su alarmı

  Obama’dan Ermeni iddialarına destek

  UNMİK’in başına Zannieri gelecek

  İKT 35. Dışişleri Bakanları Toplantısı başladı

  Kopernik’in eserine 2,2 milyon $

  Firefox 3’te rekor beklentisi

  Kızartma yağındaki tehlike

  NASA’dan yeni kreasyonlar

  Evin garajına sığan uçak imal edildi

  Stockholm metrolarına kitaplıklar yerleştirilecek

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır