Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Savaşların bilançosu açıklanandan 3 kat fazla

Yapılan bir araştırmada dünya genelinde 1955 ile 2003 yılları arasında meydana gelen savaşlarda ölenlerin sayısının şimdiye kadar açıklanan sayıdan 3 kat fazla olduğu bildirildi.


AMAÇ, KAMUOYUNU BASKI ALTINA ALMAK

Eylül 2007’de yürürlüğe konulduğu belirtilen planın amacının “Kamuoyunu TSK’nın hassasiyet gösterdiği konularda yönlendirmek ve harekete geçirmek”

TSK: Bizde onaylanmış böyle bir belge yok

Genelkurmay Başkanlığınca “Bilgi Destek Planı” hazırlandığı iddialarına ilişkin olarak, “Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında, Komuta Katı tarafından o


  Soylu: Hükümet herkesle kavgalı

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, “AK Parti, artık Türkiye’ye yük oluyor. Türkiye, AK Parti’yi taşıyamaz duruma geldi” dedi. AK Parti Hükümetinin her alanda beceriksizlik olduğunu kaydeden Soylu, “Bugün herkesle kavgalı bir hükümet bulunuyor” diye konuştu.


  PİZZA MİNARE

Gaziantep’te önemli tarihî eserler arasında yer alan ve eğimi nedeniyle ‘’pizza minare’’ olarak bilinen Ali Nacar Camiinin eğik minaresinin rekonstrustiyonu ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.


  DTP’nin ek süre talebi kabul edildi

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP), hakkında açılan kapatma dâvâsında sözlü savunma 16 Eylül Salı günü yapılacak.


  GENÇ SİVİLLER DARBEYE DUR DİYECEKLER

YARGI darbesine ‘ses çıkarmak’ için, demokrat aydınlar tarafından başlatılan “Darbeye Karşı 70 Milyon Adım İnisiyatifi,” halkın oylarıyla seçilmiş parlamentonun iradesinin çiğnenmesini, vesayet altına alınmasını ‘içine sindiremeyen,’ Meclisi ve demokrasiyi korumak için harekete geçmek gerektiğine inanan vatandaşları, bugün saat 17.00’de İstanbul Tünel’de buluşmaya davet ediyor.


  Türkiye'de 18 bin mülteci var

UluslararasI Af Örgütü Türkiye Şubesi Üyesi Zeynep Kıvılcım Forsman, Türkiye’de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine kayıtlı yaklaşık 13 bin mültecinin bulunduğunu söyledi.


  “Gönül köprüsü” Şanlıurfa’da

Gönül Köprüsü projesi çerçevesinde yurt genelinde başlatılan doğudan batıya ve batıdan doğuya öğrenci geçişlerinde Sakarya’dan 360 öğrenci ve 24 yönetici peygamberler şehri Şanlıurfa’ya geldi.


  Camide bilgisayarlı eğitim

HAKKÂRİ’DE merkeze bağlı Bay Köyü Aşağı Mahalle Camii İmamı Zübeyir Çiftçi, kendi imkânlarıyla camisine kurduğu internet bağlantılı bilgisayarla köydeki gençlerin okumasına büyük katkıda bulunuyor.


  Yeniden olağan dışı dönem havası oluşturuldu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’de yeniden bir ‘’olağan dışı dönem havası’’ oluşturulduğunu söyledi.


  Müzakereler yürüyor

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, ‘’Açılan her yeni başlık, görüşmelerin olumsuz yürümediğini gösteriyor’’ dedi.


  AKP kapatılırsa müzakereler durur

Konseyi’ne katılımından bu yana taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10’uncu maddesiyle koruma altına alındığını kaydetti.


  Slovenya: Genişleme devam eder

AB Dönem Başkanı Slovenya’nın Başbakanı Janez Jansa ise AB zirvesinde düzenlediği basın toplantısında, İrlanda’daki referandum mağlûbiyeti sebebiyle AB’nin yeni anayasası Lizbon Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinin gecikmesi halinde, ‘’genişlemenin kurban edilmemesi gerektiğini’’ söyledi.


  Bakan Hayati Yazıcı, Birden’i ziyaret etti

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Danıştay Başkanı Mustafa Birden’e, görevine başlaması dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulundu.


  Avcı: Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm görüşmeleri bir an önce başlamalı

KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Kıbrıs sürecinde çözüm isteyen tarafın KKTC olduğunu belirterek, kapsamlı çözüm görüşmelerine bir an önce başlanmasının önemli olacağını söyledi.


  Özgür-Der: Malûmun ilâmı

ÖZGÜR-DER’DEN yapılan yazılı açıklamada, Taraf gazetesinin gündeme taşıdığı iddiaların “Malümun ilamı” olarak değerlendirildi.


  YÖK Üyesi Eşme: Meslekî eğitimde ilk sorumluluk hükümette

YÖK Üyesi Prof. Dr. İsa Eşme, ‘’Meslekî eğitimin cazip hale getirilmesinde ilk sorumluluk hükümete düşmektedir’’ dedi.


  İlk SBS bugün yapılacak

BU yıl son kez yapılan OKS yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavları'nın (SBS) ilki bugün yapılacak.


  Çatak'ta, 2 terörist etkisiz hale getirildi

VAN'IN Çatak ilçesinde, güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirildi.


  Şehirlere ‘diyanetevleri’ yapılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Din görevlilerinin sosyal tesisi bulunmadığını belirterek, ilk etapta en çok talep olan yerlere ‘’diyanetevleri’’ açacaklarını da bildirdi.


  Çanakkale'de patlamamış mermiler korkuttu

ÇANAKKALE'NİN Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyünde iki gün önce başlayan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı, ilk belirlemelere göre 100 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.


  Diyabet seferberliği başlıyor

SAĞLIK Bakanlığı, 15 üniversite ve çok sayıda derneğin işbirliğiyle düzenlenen ‘’Türkiye Diyabet Kontrol Projesi’’ bugün hayata geçiyor.


  Ege’de hububat, kuraklığı atlattı

izmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, kuraklık sebebiyle Ege ve İzmir’de tahıl konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını, ancak narenciye, pamuk, ayçiçeği, yaş sebze ve meyve üretiminde düşüş öngördüklerini söyledi.


  Körfeze havadan takip

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl eylül ayında kiraladığı deniz uçağıyla denizde kirliliğe sebep olduğu tesbit edilen 68 gemiye, 1 milyon 759 bin YTL ceza kesildi.


  ‘Meşveret İlâhî bir emirdir’

EĞİTİMCİ-YAZAR İbrahim Kaygusuz, meşveret etmenin ve şûralar teşekkül ederek İslâmiyete hizmet etmenin İlahi bir emir olduğunu söyledi.


  Engelli vatandaşlara bilgisayar sertifikası

YALOVA Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu bilgisayar operatörlüğü kursunu başarıyla tamamlayan engelli vatandaşlara sertifikalarını teslim etti.


  Türk bilimadamlarından kanser ve felce çözüm arayışı

Japonya Okayama Üniversitesinde görev yapan 7 Türk bilim adamı, kanser, felç ve romatizmaya çözüm arıyor.


  150 yıllık tarihî köşk eğitimin hizmetinde

İstanbul İl Özel İdaresinin kararıyla Kadıköy Dosteller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan tarihî köşkün restorasyon çalışmalarına başlandı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır