"Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargıtay kararı: Kutlular yeniden yargılansın

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, “Deprem İlâhî ikazdır” dediği için 2 yıl 1 gün hapis cezası aldığı dâvâda yeniden yargılanacak. Kutlular, eski TCK’nın 312. maddesinde yapılan değişikliğin ardından yeniden yargılanmak için mahkemeye başvurmuş, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi mahkûmiyet kararı vermişti. Kutlular’ın avukatları, mahkemenin mahkûmiyet kararını görevsizlik kararı verilmesi gerektiği gerekçesiyle dâvâyı Yargıtay’a götürdü. Temyiz talebini inceleyen Yargıtay 8. Ceza Dairesi, kararı bozdu.


TÜSİAD: SÜREÇ SONUNA KADAR SÜRDÜRÜLSÜN

TÜSİAD’dan Ergenekon soruşturmasına ilişkin yapılan açıklamada, sürecin, yasalar çerçevesinde adil, hızlı ve kamuoyunu aydınlatacak şekilde sonuna

Darbe planı iddiaları

Son gözaltı dalgası ürkütücü bir gerçeği de ortaya çıkarttı. Orgenerallerin evinde ele geçirilen belgelerin arasında, 7 Temmuz’da devreye girmesi öngö


  Krizde AB’nin de payı var

Financial Times Ergenekon operasyonuyla ilgili olarak, “Birlik üyesi ülkeler sürekli üyelik çıtasını yükseltmek yerine Türkiye’ye üyelik için net bir takvim sunsalardı; Türkiye Avrupa hedefi üzerinde odaklanmış olurdu” diye yazdı.


  Başsavcıya başörtüsü tepkisi

Anayasa Mahkemesine sözlü açıklamada bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya’nın başörtüsünü “Yeşil devrimin sancağı” olarak nitelemesi sivil toplum örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı.


  AKP’yi Çiçek savundu

AKP hakkında açılan kapatma dâvâsında partinin savunmasını dün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yaptı.


  DSP’de istifa bilmecesi

Rahşan Ecevit’in, “Zeki Sezer’i istifaya ben davet etmedim. Kendisi edeceğini söyledi, ben de ilk defa itirazda bulunmadım’’ şeklindeki sözlerine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer tepki gösterdi: “‘Zeki Sezer istifa etti’ sözü külliyen yanlıştır. Hiçbir şekilde istifa etmedim, bunu ima dahi etmedim.”


  Soylu: Darbelerle yüzleşmeliyiz

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, bütün kötülüklerin anasının darbeler olduğunu, Türk demokrasisinin bu darbelerle yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Soylu,“Türkiye er geç tam demokrasiyle buluşacaktır. Tam demokrasiyle buluşmamak, dünyadaki gelişmelerin farkına varamama gibi bir sonucu meydana getiriyor” diye konuştu.


  Günde 6.1 milyon ekmek çöpe gidiyor

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de günlük olarak üretilen 123 milyon adet ekmeğin 6.1 milyon adedinin israf edildiğini, ekonomik değer bakımından söz konusu israfın 450-500 bin ton buğdayın israfı anlamına geldiğini söyledi.


  Ege buluşması gerçekleşti

YENİ ASYA Medya Grup temsilci buluşmalarının beşincisi olan Ege Bölge Toplantısı, Yönetim Kurulu üyesi Hasan Şen’in ev sahipliğinde İzmir’in Pınarbaşı beldesinde gerçekleştirildi.


  Filistinli yaralılar, ağlayarak Türkiye’den ayrıldı

TÜRKİYE'DE tedavileri tamamlanan 21 Filistinli yaralı daha önceki gün memleketlerine uğurlandı. 3 aydır İstanbul’da tedavi gören yaralılar, Atatürk Havaalanı’nda düzenledikleri basın toplantısında hayırsever Türkiye halkına teşekkür ettiler.


  İstanbul Boğazında korku dolu dakikalar

İSTANBUL Boğazı’ndan geçen Panama bandıralı yük gemisi, Yeniköy’de karaya oturdu. Gemi, Büyükdere açıklarına çekildi.


  Sivil toplum kuruluşlarından Nijer’e yardım çıkartması

SİVİL toplum kuruluşları dünyanın en yoksul Müslüman ülkesine yardım edecek. Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV), Kutup Yıldızı, Dost Eli, İ. H. H, Ben Ötesi, Manisa Sağlık Müdürlüğü, Dost Eller, Gümüşsu Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Manisa Sağlık ve Eğitim Derneği’nin birlikte yürüttüğü yardım faaliyetinin beşincisini dün başlattı.


  Özürlü çocuklara uçak yapma eğitimi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü bu yılki yaz okullarında bir ilke daha imza atıyor.


  Köylerin sağlık haritası çıkarılacak

SAĞLIK Bakanlığı, Türkiye genelindeki 35 bin köyü yakın takibe alarak, köylerin sağlık haritasını çıkartıyor.


  Altyapı eksikliği vatandaşı mağdur ediyor

ADRES Kayıt Sistemi’nin tamamlanmasına rağmen bazı özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının altyapılarını buna uygun hazırlamadıkları için vatandaşların mağdur olduğu bildirildi.


  Veli Küçük’ten suç duyurusu

İSTANBUL Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, medyada hakkında çıkan haberler üzerine suç duyurusunda bulundu.


  “Ergenekon”da sağlık sebebiyle tahliye

“ERGENEKON soruşturması” kapsamında daha önceden tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır, sağlık sorunları sebebiyle tahliye edildi.


  Doğum izninden döndü, tüm generalleri kovdu

İSPANYA'NIN ilk kadın savunma bakanı olmasının yanı sıra, göreve başladığında hamile olmasıyla da tüm dünyanın dikkatini çeken Carme Chacon’un altı haftalık doğum izninden dönüşünde gerçekleştirdiği ilk icraat da olaylı oldu.


  ÜMRANİYE’DE ELE GEÇİRİLEN EL BOMBALARI İMHA EDİLDİ

İSTANBUL 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Ümraniye’deki bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının tehlike arz etmesi sebebiyle imha edilmesine karar verdi.


  İlhami Erdil tahliye oldu

TEKİRDAĞ'IN Saray ilçe cezaevinde bir yıldır yatan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, tahliye edildi.


  DAĞ HOROZU 2 KİLO ETTEN DAHA KIYMETLİ

RİZE Valisi Kasım Esen, yaşayan bir dağ horozunun 2 kiloluk etten daha kıymetli olduğunu söyledi.


  Güneş sistemi yumurta şeklinde

VOYAGER 2 uzay aracının gönderdiği verileri analiz eden araştırmacılar, Güneş Sistemi’nin bir yumurta biçiminde olduğunu, çünkü Güneş’in yaydığı parçacık rüzgârlarının, bir yıldızlar arası manyetik alandan kaynaklanan gazlarla çarpıştığını belirlediler.


  Firefox’tan dünya rekoru

İNTERNET tarayıcısı Firefox’un geçen günlerde çıkan 3.0 sürümü, 8 milyondan fazla indirmeyle, “24 saatte en çok indirilen program” alanında dünya rekoru kırdı.


  Filistinlilerden Kızılay'a teşekkür

İSRAİL ambargosu sonrası ilâç depolarının büyük bir bölümünün boşaldığını belirten Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Türk Kızılayının bir kaç ay önce gönderdiği ilâçların bir çok kişiye derman olduğunu bildirdi.


  UZAYI KEŞFETMEYE HAZIR MIYIZ?

GÜNÜMÜZDE YERYÜZÜNDEN VE UZAYDAN ÇOK FARKLI TEKNOLOJİK YÖNTEMLERLE KÂİNATI GÖZLEM ALTINDA TUTARKEN, KÂİNATA DAİR BÜTÜN SIRLARI TEK TEK ORTAYA KOYARAK SONSUZLUK İNANCIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır