"Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gizli anayasa paşanın evinde bulundu iddiası

Ergenekon iddianamesine giren ve örgütün manifestosu olarak nitelendirilen ‘Ergenekon Analiz Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi’, gözaltına alınan emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un ev ve ofislerinde çıktı.


OSMANLIDAN CUMHURİYETE AYNI TEZGÂH

İttihat Terakki’den başlayarak bugüne kadar uzanan çizgide gelişen tertiplerin arkasında hep ihtilâlcilerin olduğu görüldü. Tek parti devrindeki İzmir

TARAF askerî savcıyı bekliyor

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, ‘’Dağlıca baskınıyla ilgili habere ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından gönderilen y


  Koç’a sakal-bıyık tepkisi

Başbakan Erdoğan, “Sakallı ve bıyıklı katiyyen çalıştırmam” diyen işadamı Rahmi Koç’u, “Biz hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık. ‘Ben iş yerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam’ diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayrımcılığın tâ kendisidir” diyerek, sert bir şekilde eleştirdi. Öte yandan , son günlerde Türkiye’de yaşananları değerlendiren Başbakan, “Hukukun ve demokrasinin kazandığı bir Türkiye hepimizin ortak menfaatidir, milletimizin kazanımıdır” diye konuştu.


  Yeni anayasa istiyoruz

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Ortak Akıl Hareketinin amacının, yeni bir anayasa talebini canlı ve diri tutmak olduğunu ifade etti. Bu amaçla 28 Haziran'da Malatya’da ‘’Demokrasiye Saygı ve Yeni Anayasa Mitingi’’ düzenlendiğini, bugün de Samsun’da aynı sloganla bir başka miting düzenleneceğini dile getiren Uslu, mitinglerin ana konusunu ‘’demokrasiye saygı ve yeni anayasa’’ talebinin oluşturduğunu kaydetti.


  Kapatma dâvâsında geri sayım

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AKP hakkındaki kapatma dâvâsının ‘’4-5 hafta gibi bir sürede bitebileceğini’’ söyledi. Paksüt, “Bu süre 3 hafta da olabilir, 6 hafta da” dedi.


  Rice, Irak’ın işgalinden gurur duyuyormuş

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Irak savaşının zorluğuna rağmen, bu savaşın başlatılması kararından gurur duyduğunu söyledi. Rice, Bloomberg televizyonunda hafta sonu yayınlanacak olan röportajında, “Bu yönetimin Saddam Hüseyin’i devirme kararından gurur duyuyorum” dedi.


  Rice, Irak’ın işgalinden gurur duyuyormuş

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Irak savaşının zorluğuna rağmen, bu savaşın başlatılması kararından gurur duyduğunu söyledi. Rice, Bloomberg televizyonunda hafta sonu yayınlanacak olan röportajında, “Bu yönetimin Saddam Hüseyin’i devirme kararından gurur duyuyorum” dedi.


  7 ayda 700 orman yangını çıktı

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye’de, orman yangınlarının yüzde 90’ının vatandaşların ihmal ve tedbirsizliği nedeniyle çıktığına dikkat çekti.


  İnancımız olmazsa bütün değerler yok olur

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘’İnancımız ve manevi değerlerimiz olmadığı takdirde bizi millet yapan, bir kılan o bütün değerler yok olur’’ dedi.


  Zamlar kaçak elektrik kullanmayı teşvik ediyor

ELEKTRİK Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Kamer Gülbeyaz, zam oranlarının çalışanların ücretlerine yansıtılmaması halinde halkın kaçak elektrik kullanmaya zorla teşvik edilmiş olacağını belirtti.


   Kızılay, Denizli’ye ekip gönderdi

TÜRK Kızılayı, Denizli’nin Çameli ilçesindeki deprem nedeniyle bölgeye 1 haberleşme aracı ve 2 uzman afet personeli gönderdi.


  SSK muayene ücretleri yüzde 100 arttı

SOSYAL Güvenlik Kurumu, sağlık ocaklarında muayene olan SSK Emekli ve yakınlarının muayene ücretlerine 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yüzde 100’ün üzerinde zam yaptı.


  SGK usûlsüzlüğü önleyecek

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Veysel Uyar, sağlık hizmetlerinde ortaya çıkan usûlsüzleri ortadan kaldırmak için iki ayrı proje hazırladıklarını bildirdi.


  PTT’den kargo hizmeti

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, PTT’nin; hizmet halkasına bir yenisini daha eklediğini ve kargo hizmetini başlattığını söyledi.


  5-10 sene sonra yiyecek balık bulamayabiliriz

TROLLE avlanmaya karşı e-imza kampanyası başlatan ‘’www.balikavinda.com’’ internet sitesi sahibi Serdar Ergüven, ‘’5-10 sene sonra yiyecek balık bulamayabiliriz’’ dedi.


  Teknede bir hafta tatil 550 YTL

AKDENİZ ve Ege sahillerinde hızla gelişen mavi yolculuk turları temmuz, Ağustos aylarında her şey dahil kişi başı ortalama 550 YTL’ye mal oluyor.


  “Köye Dönüş” devletin insanları ile helalleşmesi

BOLU Valisi Halil İbrahim Akpınar, Köye Dönüş Projelerinin “devletin insanları ile helalleşmesi” olduğunu söyledi.


  Gül: Herkese sorumluluk düşüyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Ergenekon soruşturması’’yla ilgili olarak herkesin ve bütün kurumların Türkiye’yi girdiği atmosferden en güçlü şekilde çıkarmak sorumluluğu olduğunu belirtti.


  Kutan: Sonuna kadar gidilsin

SAADET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Ergenekon soruşturmasının Türkiye için, Türk demokrasisi için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söyledi.


  Hukuk ve demokrasi kazansın

Başbakan Erdoğan, son günlerde yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirirken "hukukun ve demokrasinin kazandığı bir Türkiye hepimizin ortak menfaatidir, milletimizin kazanımıdır" diye konuştu.


  ‘Ergenekon’ zanlıları adliyede

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişilerden emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile gazeteci Mustafa Balbay, ATO Başkanı Sinan Aygün ve yazar Erol Mütercimler’in de aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevkedildi.


  Emekli subaylardan Tolon ve Eruygur’a destek

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan emekli subaylar, gözaltında bulunan emekli generaller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’a destek verdi.


  Tritikale kuraklıktan etkilenmiyor

DİYARBAKIR'DA çiftçi şartlarında demonstrasyonu kurulan tritikale bitkisinden olumlu sonuç alındığı, bitkinin yaşanan kuraklıktan etkilenmediği bildirildi.


  Daha iyi ney sesi için

NİL Vadisi ile birlikte dünyanın en iyi ney kamışlarının yetiştiği Asi Nehri’nde, zamansız kesimi önlemek ve daha kaliteli ses elde etmek amacıyla Samandağ Kaymakamlığı tarafından proje hazırlandı.


  “Traktör tren” sahil turunda

BURSA ile Mudanya ilçesi arasında daha önce çalışan kara trenin nostaljisi, ilçeye bağlı Güzelyalı belde Belediyesi tarafından 40 kişi kapasiteli ‘’traktör tren’’ ile yaşatılıyor.


  Yaşlılara yer vermeyene ceza

ÇİN'İN Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou şehrindeki bir uygulama belediye ve halk otobüs yolcuları arasında tartışma oluşturdu.


  Taşıma suyla göl kurtarıldı

ÇANAKKALE'NİN Biga ilçesine bağlı Kalafat köyünde, sıcaklar sebebiyle kuruma noktasına gelen Nilüfer Gölü, ilçenin içme suyu deposunun fazlalık suyunun borularla aktarılmasıyla kurtarıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır