"Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Obama, McCain’e 14 puan fark attı

ABD’de Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama, anketlerde Cumhuriyetçi rakibi John McCain ile arasındaki farkı daha da açıyor. En son CBS televizyonuyla New York Times gazetesinin ortak anketinde Obama’nın, tam 14 puan farkla McCain’in önünde gittiği belirtildi.


RUS ORDUSU KÜÇÜLECEK

RUSYA'NIN orduda yapacağı reform çerçevesinde yüzlerce general ve subayı emekliye sevk edeceği ve her 10 birlikten 9’unu dağıtacağı bildirildi.

Bush’tan yeni rekor

ABD’de savaş harcamaları, banka iflâsları ve işsizlik maaşları giderleri artarken, yavaşlayan ekonomi sebebiyle gelirlerin azalması üzerine bütçe açığ


  Beyaz Saray CIA işkencelerine resmen onay verdi

WASHINGTON Post gazetesi, Beyaz Saray’ın, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) El Kaide terör örgütü üyesi olduklarından şüphelenilen zanlılara suda boğulma hissi veren “waterboarding” ve diğer sert işkence yöntemlerini uygulamasına 2003 ve 2004’te bir çift yazılı notla açıkça onay verdiğini yazdı.


  Ermeniler İsrail’e kızdı

ABD'DE Ermeniler, Azerbaycan’a silah satacağı bildirilen İsrail’e kızgınlıklarını dile getirirken, Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) adlı önemli Yahudi grubunu da Azerbaycan’ı desteklemeklesuçladı.


  Amerikan askerlerini stres öldürüyor

AMERİKAN ordusu tarafından hazırlanan bir rapor, Irak’taki askerler için stres, travma, bitkinlik ve aileleri ile bağlantılı olan rahatsızlıklarının “savaştıkları düşmandan daha tehlikeli” olduğunu ortaya koydu.


  BAE de Kosova’yı tanıdı

BİLEŞİK Arap Emirlikleri de Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı tanıdı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin resmi Wam ajansının haberinde, ‘’Birleşik Arap Emirlikleri, bağımsız bir devlet olan Kosova’yı tanıdığını bildirir’’ denildi.


  Larijani : Malî kriz ABD’nin tahtını salladı

İRAN Meclis başkanı Ali Laricani, küresel mali krizin “ABD’nin dünyayı tek başına yönetemeyeceğini gösterdiğini” söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır