"Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

SELÇUKLU BÜYÜK BİR MEDENİYETTİ

Anadolu’da, mimarisi ve özgünlüğüyle Türkiye ve dünyada, “ilk”, “tek” veya “en büyük” olma özeliğine sahip Selçuklu dönemine ait bir çok eser bulunuyor.


El yıkamak 1 milyon hayat kurtarıyor

Peygamber Efendimiz’in (asm) önemli sünnetlerinden biri olan el yıkama alışkanlığının hayat kurtardığı belirtiliyor.

270 kiloluk adamı itfaiye kurtardı

New York’ta 270 kiloluk adam, itfaiyenin yardımıyla evinden “kurtarıldı”.


  220 kiloluk kabak yetiştirdi

Çanakkale’nİn Bayramiç ilçesinde çiftçi Gürsel Eskici, 220 kilogram ağırlığında kabak yetiştirdi.


  Türk inciri Japonya’da

Türkİye'nİn tarımsal ürünlerde ihracatını giderek artırdığı Japonya, kuru incirde de büyük pazarlar arasına girdi.


  AKAN VE AKACAK KANIN SORUMLULUĞU...

17 askerimizin şehit düştüğü Aktütün saldırısı sonrasında gündeme gelen eleştirilerin “sınırları aşarak” “saldırı”ya dönüştüğünü öne süren Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, “Bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar” dedi. Başbuğ, “Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.


  Çongar: Genelkurmay Başkanı halka emir veremez

TARAF Gazetesi yazarı Yasemin Çongar Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un yaptığı açıklamaya cevap verdi.


  NE EKSİĞİ VARSA GİDERDİK

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Terörle mücadele etmekle görevli güvenlik kuvvetlerimizin her nerede ne eksiği varsa, hükümetimiz açık çek şeklinde onları giderme konusunda gerekeni yapma kararlılığını öteden beri gösteriyor” dedi.


  2009 bütçesinde büyümeye fren

KÜRESEL Küresel finansal krizin gölgesi altında hazırlanan 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı, 17 Ekim Cuma akşamı TBMM Başkanlığına sunuluyor.


  MGK Salı günü toplanacak

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK), 21 Ekim Salı günü toplanacak.


  İntihar bombacısı adliyeye sevk edildi

İSTANBUL'DA çantasında patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü üyesi kadın ile diğer 4 kişi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.


  Karayalçın solun Ankara adayı

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili, ‘’Süreç başlamıştır’’ dedi.


  Şirketler eleman çıkarmaya soğuk bakıyor

TÜRKİYE'DEKİşirketlerin, dünya piyasalarında etkisini sürdüren ekonomik krize karşı aldıkları önlemler arasında ‘’eleman çıkarma’’ ilk tercih olarak bulunmuyor.


   Bu üslûp doğru değil

“Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmayı amaçlayan yayınlara tepkinin medya dünyasını tedirgin etmeyi amaçladığı izlenimini veren bir üslûpla dile getirilmesi doğru değildir.”


  202 bin işsiz daha

TÜRKİYE'DE Temmuz 2008 dönemi itibarıyla işsizlik oranı yüzde 9,4 olarak hesaplandı. Geçen yılın aynı döneminde işsizlik oranı yüzde 8,8 düzeyinde bulunuyordu.


  Kredi borçları artıyor

Kredi kartı borcunu ödemeyenler ile gecikmeli ödeyenleri gösteren negatif nitelikli ferdî kredi ve kredi kartları sisteminde yer alan kişi sayısı, Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 14 oranında arttı.


  Başarısız uçak kaçırma girişimi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Antalya-St. Petersburg seferini yapan uçakta üzerinde bomba olduğunu ifade eden bir kişinin etkisiz hale getirildiğini ve uçağın yoluna devam ettiğini söyledi.


  Türkiye olmadan AB entegrasyonu olmaz

Steinmeier, Frankfurt şehrinde Türkiye’nin onur konuğu ülke olduğu 60. Uluslararası Kitap Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, demokratik bir toplumda sorunların dile getirilerek tartışılabilmesi gerektiğini ve AB için düşünce özgürlüğünün çok önemli olduğunu belirtti.


  Çöküşün eşiğinden dönüldü

ANTALYA Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkan Yardımcısı Hamdi Güneş, son iki gün içinde dünya finans sisteminin, global bir çöküşün eşiğinden döndüğünü söyledi.


  Ateş bacayı sarmadan tedbir alınsın

ANKARA Yeminli Mali Müşavirler (YMM) Odası Başkanı Sami Kazıcı, bütün dünyayı sarsan krizin, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri etkilememesinin mümkün olmadığını belirterek, ‘’Ateş bacayı sarmadan önlemlerimizi almak mecburiyetindeyiz’’ dedi.


  ‘Tüketici haklarının temelini Ahilik attı’

Denizli’de faaliyet gösteren Ahi Sinan Esnaf Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD) Başkanı Ali Ordu, yaptığı açıklamada Ahiliğin yalnızca Türk milletinin değil, dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlâk sistemi olduğunu söyledi.


  Şişli bombacısı adliyede

İSTANBUL'DA çantasında patlayıcı maddeyle yakalanan terör örgütü üyesi kadın ile diğer 4 kişi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.


  Tren yangınına büyümeden müdahale

BATMAN'DA Batman’da alev alan yük trenindeki yangın esnafın yardımıyla büyümeden söndürüldü.


  Okulların elektriğini kesmeyin

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, yüzlerce okulun elektriğinin borcu ödenmediği için kesildiğini savunarak, ‘’Okulların elektriklerinin kesilmesi eğitim-öğretimin işleyişinde ciddî sorunlara yol açacaktır’’ dedi.


  Duble yol, kazaları azaltıyor

KARAYOLLARI 3. Bölge Müdürü Haşmet Oğuzalp, Türkiye’de kara yolu ulaşımının kavşak noktasında yer alan Konya’da duble yol çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır