"Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

AB desteğiyle Türk Halk Müziği

Gaziantep Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezinin AB Grundtvig 2 Öğrenme Ortaklıkları kapsamında hazırladığı ‘’Müzik Tutkusu’’ projesiyle, Türk Halk Müziğinin tanıtılması amaçlanıyor.

Proje sorumlusu Ebru Zorkirişçi, projeyi Yunanistan, İtalya ve İspanya’daki ortaklarıyla yürüttüklerini söyledi. Geçen yıl kabul gören projeleri kapsamında Ulusal Ajanstan 20 bin avro destek aldıklarını ifade eden Zorkirişçi, ‘’Proje çerçevesinde, proje ortakları bozulmamış müzik türlerini birbirlerine tanıtacak’’ dedi. Bu kapsamda yürütecekleri faaliyetleri belirlemek için İtalya’ya gittiklerini, burada alınan kararlar doğrultusunda projenin ilk ayağının İspanya’da yapıldığını ve Flamenko müziğini tanıdıklarını bildiren Zorkirişçi, şöyle konuştu: ‘’Grundtvig 2 Öğrenme Ortaklıkları, yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında küçük ölçekli işbirliği etkinliklerini kapsıyor ve yerel düzeyde faaliyet gösteren kuruluşların katılımını hedefliyor. Öğrenme Ortaklıkları, seçilen ortak konu ya da sorun hakkında farklı ülkelerden eğiticilerin ve yetişkin öğrencilerin birlikte çalışmasını öngören bir eğitim süreci.’’

Zorkirişçi, proje çerçevesinde kendilerinin de Türk Halk Müziği ve halk oyunlarını tanıtacaklarını, ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ücretsiz bağlama, keman, gitar ve halk oyunları kursları düzenlediklerini kaydetti.

Zorkirişçi, projenin ikinci ayağını oluşturan Gaziantep faaliyetlerin 21-26 Ekim tarihlerinde Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ev sahipliğinde düzenleneceğini bildirdi. Faaliyetler kapsamında Gaziantep’te İtalyan Camerata Mozartiana Müzik Derneği opera, Yunanistan Malakopi Kültür Derneği dansçılarının halk danslarını sergileyeceğini ifade eden Zorkirişçi, ‘’Biz de Türk Halk Müziği konseri organize ediyoruz. Projenin Gaziantep ayağı bu konserle sona erecek’’ diye konuştu.

21.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AB desteğiyle Türk Halk Müziği

  ÖDÜL “PAZAR”I

  Miras değil, hayatın tâ kendisi

  Dali sergisine büyük ilgi

  40 yıl hatırlı sergi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır