"Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Dünyanın damına havaalanı

DünyanIn ikinci en yüksek havaalanı, Çin’in güneyindeki Sichuan eyaletinin Tibet kısmında bu ay hizmete girecek.


İLÂÇ İSRAFINA “DUR” DEYİN

Türk Eczacılar Birliği (TEB) 2. Başkanı Şevket Kaya, dünyada önemli bir sanayi kolu olan ilâç üretiminin Türkiye’deki pazar payının yaklaşık 10 milyar

Güneş sınırına uydu

Amerİkan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya’dan milyarlarca kilometre ötede Güneş sisteminin bitip yıldızlararası uzayın başladığı esraren


  Zirveler tahribata yol açabiliyor

Yüksek zirvelerin beyinde hafif tahribata yol açabildiği belirtildi. İtalyan araştırmacılar, bir grup dağcının beyinleri üzerinde tırmanıştan önce ve sonra inceleme yaptı.


  Yağ asidini azalt, Alzheimer’i tedavi et

AmerİkalI bilim adamlarının yaptığı bir çalışma, beyindeki yağ asidi seviyesini kontrol altında tutmanın Alzheimer hastalığının tedavisinde yardımcı olabileceğini ortaya koydu.


  Kaybolan oğlunu dilenirken buldu

KIrklarelİ’nde, üç gün önce evinden ayrılan sara hastası genç, ailesi tarafından cami bahçesinde dilenirken bulundu.


  Temiz araç, bol ağaç

Adana’da bir firma, su israfının önüne geçmek için ABD’den ithal ettiği özel solüsyonlarla araçları 1,5 litre suyla temizleyerek israfı önlemenin yanı sıra TEMA’nın ağaçlandırma kampanyasına da katkı sağlıyor.


  GİZLİ ÇETELER ALT EDİLEBİLECEK Mİ?

İngiliz The Independent gazetesi dâvânın Türkiye için bir demokrasi sınavı olduğunu yazdı. Laik bir çetenin halkı hükümete karşı kışkırtmak için cinayet planları yaptığına dair suçlamalara dikkat çeken gazete, dâvânın Türkiye'nin en önemli siyasî dâvâlarından biri olduğunu, dâvâyla Türkiye'deki demokratik gelişmeleri önleyen gizli çetelerin nihayet alt edilmesi umudunun ortaya çıktığını bildirdi.


  İlk duruşmada izdiham

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dâvâ açılan 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına dün başlandı.


  İlhan Selçuk ve Ferit İlsever ilk duruşmaya katılmadı

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever’in rahatsızlıkları sebebiyle rapor aldıkları ve ilk duruşmaya katılmayacakları bildirildi.


  Evren: Bu dâvâ Türkiye'nin adaletle imtihanı olacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, ‘’Ergenekon’’ dâvâsının ‘’Türkiye’nin demokratikleşme, insan hakları ve adaletle imtihanı olacağını’’ söyledi.


  Terörün bitmesi reformlara bağlı

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bir süredir hafif bir yavaşlama olduğunu belirterek, ‘’Bu yavaşlamanın kendisine göre makul gerekçeleri vardır’’ dedi.


  MGK bugün toplanacak

MİLLÎ Güvenlik Kurulu (MGK), bugün toplanacak. MGK’nin iki ayda bir yapılan olağan toplantısı, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek.


  Ergenekon provokasyonları

İstanbul’un 4 ayrı ilçesinde 25 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Adana’da çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, terör örgütü lehine sloganlar atıp, izinsiz gösteri yapmak istedi.


  Kendi elektriğini üret, fazlasını devlete sat

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 500 kilovata kadar herkesin kendi elektriğini üretebileceğini belirterek, vatandaşların çifte sayaç takarak ürettiği fazla elektriği devlete satabileceğini söyledi.


  Konya’da, su eserleri müzesi kuruluyor

KONYA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ), sürahi, kemer, tas, testi, sayaç gibi suyla ilgili yüzlerce eserin sergileneceği müze için proje hazırladı.


  10 YTL’ye senin de bir yuvan olsun

MERSİN’İN Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Çevre, Doğa ve Turizm Derneğinin (AÇED), Türkiye’nin önemli üreme merkezlerinden Anamur sahillerinde başlattığı ‘’Caretta Caretta Koruma Projesi’’ sayesinde yavru kaplumbağa yuvaları çevrecilerin 10’ar YTL’lik katkılarıyla koruma altına alınıyor.


  Başkanın makam aracına bombalı saldırı

HAKKÂRİ’NİN Çukurca ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Turan’ın park halindeki makam aracına bırakılan bombanın patlaması sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.


  Nezarethaneden 44 kaçak firar etti

ERZİNCAN’DA polis nezaretinde tutulan 44 kaçak göçmen firar etti. Kaçaklardan 36’sı yakalandı, 8’i aranıyor.


  Özürlü kardeşler yangında öldü

RİZE’NİN Ardeşen ilçesindeki yangında, zihinsel özürlü 2 kardeş dumandan zehirlenerek öldü.


  Kestiği ağacın altında can verdi

ANTALYA’NIN Manavgat ilçesi Karabük Köyünde geçici orman işçisi olarak çalışan Mustafa Tırnaksız, kestiği ağacın altında kalarak öldü.


  5. Aile Şûrâsı, 5 Kasım’da Ankara’da toplanacak

AİLE ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce bu yıl 5’incisi düzenlenen Aile Şurası 5 Kasımda Ankara’da toplanacak.


  Güçlü ekonomi, kaliteli demokrasi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülke olarak zenginleşmenin iki çıpasının olduğunu belirterek, “Bu çıpalar güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasidir. Bu iki unsuru yan yana getiremediğimiz sürece yoksulluğumuz devam eder” dedi.


  Yapılması gereken çok iş var

AVRUPA Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, Türkiye büyük bir ülke olduğu için Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda yapılması gereken çok fazla iş olduğunu belirterek, “Bu zor bir süreç...


  Türk yargı sistemi Avrupa’da 40. oldu

AVRUPA Konseyi Adaletin Etkinliği Komisyonu, yargı için kişi başı 7 euronun ayrıldığı Türkiye’nin 45 ülke içinde 40. olduğunu bildirdi.


  DP’li gençlerden Yeni Asya’ya ziyaret

DP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Ülker, Üniversitelerden Sorumlu Başkan Çağıl Erten ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Gökhan Kurt gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz’le görüştü.


  Antalya, 9 milyon turiste odaklandı

ANTALYA'YA hava yoluyla gelen turist sayısının 9 milyon hedefine yaklaştığı bildirildi.


  Deniz Feneri için faks mesajı

Adalet Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ve Frankfurt Başkonsolosluğuna, Deniz Feneri dâvâsıyla ilgili istenen bilgi ve belgelerin gönderilmesi işleminin hızlandırılmasını talep eden bir faks gönderdi.


  Soylu: DP, dik duruşlu ve kimseden emir almaz

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, DP’nin dik duruşlu ve kimseden emir almayan bir parti olduğunu söyledi. Soylu, partisinin Burdur İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi.


  Sosyal güvenliğe özel hat

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) reform ile birlikte 1 Ekim’de başlayan yeni hayata vatandaşı çabuk adapte etmek için ‘özel hat’ kurdu.


  “Bin öğrenciye bin masa”

Sİvas’In Gürün ilçesinde, öğrencilerin evlerinde daha rahat ders çalışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan kampanyayla 1000 öğrenciye çalışma masası verilecek.


  Din görevlilerinden kaynaşma toplantısı

Hatay Diyanet Mensupları Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİMDER), Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri çerçevesinde din görevlilerini bir araya getirerek dayanışma ve kaynaşma ortamını sağladı.


  Kimsesiz çocuklar dönere doydu

Hatay Sevgi ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği tarafından, Altınözü’nde bulunan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kimsesiz, yetim ve zihinsel engelli çocuklara döner partisi düzenlendi.


  Aktütünlü çocuklar solmasın

Kayserİ’dekİ Aydınlıkevler Lisesinden bir grup öğrenci, ‘’Çiçekler Solmasın’’ kampanyası kapsamında 17 askerin şehit olduğu Aktütün’e giderek, buradaki çocuklara kırtasiye ve giyim yardımında bulunacak.


  THY uçağı pistten çıkma tehlikesi atlattı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Budapeşte-İstanbul seferini yapan uçağı, Atatürk Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkma tehlikesi atlattı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır