"Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Galatasaray gol olup, yağıyor

SÜPER Lig'de puan cetvelinde istediği yerde bulunmayan Galatasaray, gol yollarında sıkıntı çekmiyor.

Kadrosunda Milan Baros, Shabani Nonda ve Ümit Karan gibi golcüleri bulunan, ayrıca Cassio Lincoln, Harry Kewel ile Arda gibi gol becerileri yüksek orta saha oyuncularına sahip olan ''Cim bom'', bu sezon ligde 7. hafta sonunda en çok gol atan takım unvanına sahip. Ligde 7 maçta rakip filelere toplam 17 gol gönderen sarı-kırmızılılar, 2.42'lik bir ortalama yakaladı. Lider Beşiktaş'ın 2 gol ortalamasını, 4. sırada olmasına rağmen geçen Galatasaray, puan cetvelinde üstünde bulunan Trabzonspor (11 gol 1.57 ortalama) ve Bursaspor'u (12 gol 1.71 ortalama) da geride bıraktı.

7 MAÇTA 17 GOL ATTI, ARTI 11 AVERAJI VAR

Galatasaray, bu sezon attığı 17 gole karşın kalesinde 6 gol görüp elde ettiği artı 11'lik averajla ligin en iyi takımı unvanına da sahip. Lider Beşiktaş'ın ligde artı 9 averajı bulunurken, 2. sıradaki Trabzonspor (11-8) ve 3. sıradaki Bursaspor'un (12-9) ise sadece artı 3 averajları var. Galatasaray ligde, yediği gol açısından da sadece Kayserispor (4) ve Beşiktaş'a (5) geçildi. Ligde Sivasspor da Galatasaray gibi kalesinde 6 gol gördü.

21.10.2008


 

F.BAHÇE SİFTAH PEŞİNDE

FENERBAHÇE, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda bugün İngiltere'nin Arsenal takımıyla kendi sahasında yapacağı maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon kötü bir başlangıç yapan ve ilk iki maçta sadece 1 puan alabilen sarı-lacivertliler, bugünkü maçta taraftarının da desteğiyle grup lideri Arsenal'i yenip, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini almak istiyor.

GÖKHAN VE ÖNDER DÜZELMEDİ

Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Luis Aragones, önemli Arsenal maçı öncesinde sağ kanatta sıkıntı yaşıyor. İspanyol teknik adamın bu kanatta görev verdiği oyunculardan Önder ve Gökhan'ın tedavileri yoğun bir şekilde sürüyor. İki futbolcu Arsenal maçı öncesi son idmanda takımla birlikte çalışmazken, Gökhan'ın oynayıp, oynamayacağının maç saatinde belli olacağı öğrenildi. Önder'in ise oynamasının zor olduğu bildirildi. Kocaelispor maçında sakatlanan Önder'in yerine sağ kanatta Ali'ye görev veren Aragones'in Gökhan'ın oynayamaması durumunda Arsenal maçında yine Ali'ye sağ kanatta görev vermesi bekleniyor. Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Emre ise bugünkü maçta forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11

Fenerbahçe'nin Arsenal maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan (Ali), Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Alex, Uğur, Semih, Guiza. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Grupta diğer karşılaşmada Porto ile Dinamo Kiev karşı karşıya gelecek.

GALİBİYETLE TANIŞMADI

Grupta ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenilen Fenerbahçe, kendi sahasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla da 0-0 berabere kalmıştı. Sarı-lacivertliler, grupta 1 beraberlik, 1 yenilgi ve 1 puanla son sırada yer alıyor. İlk maçta deplasmanda Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kalan Arsenal ise ikinci maçta kendi sahasında Porto'yu 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Arsenal, grupta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 puanla lider durumda bulunuyor.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M P

1.Arsenal 2 1 1 0 4

2.Porto 2 1 0 1 3

3.Dinamo Kiev 2 0 2 0 2

4.Fenerbahçe 2 0 1 1 1

21.10.2008


 

G.Saray zorlanmadı

G.Saray sezonun ilk derbisinde Trabzon'a karşı rahat bir galibiyet aldı. Bu sezonun Trabzonspor'u geçmiş haftalarda hayli güçlü bir grafik çizdi.

Neticesinda da lig liderliği ünvanıyla İstanbul'a geldi. Bu maçın önemli tarafı Trabzonspor'un bu maçta ortaya koyacağı performansla şampiyonluk yolunda çapının ne olacağı yönündeydi. Neticesinden de görüldüğü gibi bu işin, yani şampiyonluğun kolay bir süreç olmadığı Trabzon cephesinden anlaşılmış oldu.

G.Saray bir çok eksiğiyle başı ağrıyan taraftı. Trabzonspor ideal kadrosuyla sahadaydı. Colman ve Yattara, Ersun Yanal'ın tercihi doğrultusunda kenarda oturuyordu. G.Saray'da ise Skibbe, üç stoper Servet, Emre Aşık, Meira'yı aynı anda sahaya sürdü. Aklımıza Steau Bükreş maçını getirdi. Önce gol yemeyeyim düşüncesi ön planda olan bir anlayıştı bu. Meira'nın Ayhan ve Hakan Balta ile orta sahayı kontrol etme düşüncesi bu defa tuttu. Futbol böyle enterasan bir oyun işte.

G.Saray bu dizilşle maçı kolay kazandı. Ancak, ileride tek forvet oynayan Baros'un arkasındaki üçlü Lincoln, Arda, Kewell gününde olunca G.Saray bu maçı çok iyi futbol oynamasa da kazandı. Trabzonspor ne hücumda ne de defansta başarılıydı. Hatta son yarım saat 10 kişi oynayan G.Saray'a karşı dahi, hücumda bir varlık gösteremediler. Bu arada kaleci De Sanctis, G.Saray'a faydalı olmaya başladı görüntüsü vermeye başladı. Krtik kurtarışları ve takıma uyumu bu maçta iyiydi.

SAİD OKUR

21.10.2008


 

Anadolu fırsatı kaçırdı

Süper liginin 6. haftasında alınan sonuçlardan sonra, acaba 3 büyüklerin zaafından faydalanan bir Anadolu takımı şampiyon olabilir mi diye düşünmüştük.

Kayserispor’un deplasmanda Fenerbahçe'yi, Bursaspor’un Galatasaray’ı yenmesi bir hayli ses getirmişti. Trabzon ve Gaziantep’in de deplasmanda kazanmaları puan cetvelinin ilk sıralarında yer almalarını sağlamıştı. 7. hafta maçlarında gördük ki bu başarı geçiciymiş. Zira Kayseri, Bursa ve Gaziantep kendi sahalarında, Trabzon'da deplasmanda yenilerek ümitleri boşa çıkardılar. Büyük takımlara karşı maç kazanan takımların bir hafta sonra tanınmayacak halde futbol oynamaları düşündürücü. Zannediyorum motivasyon konusunda bir sıkıntıları var.

Geçen sezonu ilk dörtte bitiren G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Sivasspor ise rakiplerine üçer gol atarak 3 puanı alarak iddialarını ortaya koydular. Alınan bu galibiyetlerle F.Bahçe ve G.Saray'daki teknik direktör tartışması ertelenirken, Beşiktaş, yeni hocası ile çıktığı ilk maçını kazanarak namağlup liderliğe yükseldi. Mustafa Denizli takımı 3 gün öncesinden Ankara’ya götürüp futbolcuların sentetik çime alışmalarını sağlamakla doğru bir iş yaptı. Oynattığı oyun hakkında değerlendirme yapmak için henüz erken.

Ancak takımların durumuna göre değişen sistemlerle oynayacağını açıklaması olumlu bir düşünce. Bazı futbolcuların mücadeleci oyunları ve gayretli çalışmaları ile her zaman G.Birliği maçında olduğu gibi ilk 13 dakikada 3 gol atamayabilirsiniz. Tamam, atak futbol ile birçok gol pozisyonuna girebilirsiniz ama birçok da gol pozisyonu verirsiniz. Hele hele güven vermeyen İbrahim Üzülmez sisteminin bir parçası olur ve ilerde baskı yapmayan üçlü forvetle oynarsanız, geriye düştüğünüz maçlarda işiniz çok zor olur.

Bu futbolcu yapısıyla kapanan takımlara karşı gol bulmanızda o kadar kolay değil. Hücum ağırlıklı ve göze hoş gelen futbol ile Beşiktaş taraftarını ve futbol seyircisini mutlu eden Mustafa Denizli, bakalım Cuma günü İnönü Stadında ağırlanacak Sivasspor karşısında takımı nasıl bir sistemle oynatacak? Unutulmamalı ki, Sivasspor İstanbul'da yapılan üç maçı da kazandı ve bu üç maçta da Beşiktaş üçlü forvetle oynamıştı.

NADİ AKSOY

21.10.2008


 

Denizli Beşiktaş camiasına güven verdi

BEŞİKTAŞ Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, yeni teknik direktörleri Mustafa Denizli'nin ilk maçında aldıkları farklı galibiyetin yönetimlerini ve taraftarlarını mutlu ettiğini söyledi.

Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği karşılaşmasında özellikle ilk 15 dakikada çok iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, şöyle konuştu:''Yeni hocamız Mustafa Denizli'nin göreve başlamasını takip eden ilk maçında almış olduğumuz farklı netice yönetimimizi ve taraftarlarımızı mutlu etmiştir. Maçın ilk 12 dakikası içinde atılmış bulunan 3 gol, oyun sistemi ve stili, futbol seyir zevki açısından da güzel olmuştur. Ancak 15. dakikadan itibaren 3-0'lık neticenin devamında, biraz da bu skorun vermiş olduğu rahatlıkla oyunun geri kalan kısmı arzu edilen ve beklenen güzellikte olmamıştır.''

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin, ilk 15 dakikadan sonra ortaya konulan oyun konusunda önlem alacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, ''Maçın ilk 15 dakikadan sonraki kısmını sayın hocamızın iyi değerlendirerek, duraksamaya neden olan tüm teknik ve diğer hususları değerlendirip, bundan sonraki maçların tümünü, bu maçın ilk 15 dakikasında olduğu güzellikte düzenleyeceğine inanıyorum. Hocamızı ve futbolcularımızı Ankara'da elde edilen galibiyet nedeniyle tekrar kutlar taraftarımıza Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda başarıya ulaşacağımız müjdesini verebiliriz'' şeklinde konuştu.

21.10.2008


 

Denizli, Beşiktaş'ı zirveye oturttu

Türkcell Süper Lig'de 7. hafta maçları tamamlanırken, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen Beşiktaş liderliğe yükseldi.

Yeni teknik direktörleri Mustafa Denizli yönetiminde ilk maçına çıkan siyah-beyazlılar, Ankara deplasmanında Tello, Sivok ve Nobre'nin attığı gollerle 3 puana ulaşırken, puanını 17'ye çıkardı ve liderliğe yükseldi. Haftaya lider olarak giren Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'a 3-0 gibi farklı bir skorla yenilerek ilk yenilgisini alırken, liderlik koltuğunu da kaptırmış oldu. Sarı-kırmızılıların golleri, Arda, Servet ve Lincoln'ün ayağından geldi. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 14'e çıkardı ve 4. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe ise bu sezon ilk deplasman galibiyetini Kocaelispor'u 3-2 yenerek aldı. Sarı-lacivertli ekip topladığı 9 puanla 10. sırada yer aldı. Ligde 7. haftada 4 maçı ev sahibi takım kazanırken, 5 maç da konuk ekiplerin üstünlüğüyle sona erdi.

21.10.2008


 

MHK'dan maçlardaki süre uzatımı açıklaması

MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, maçlardaki süre uzatımı ile ilgili olarak, ''4. hakemin gösterdiği süreler artırılabilir, ama kesinlikle azaltılamaz'' dedi.

Son günlerde, futbol müsabakalarındaki süre uzatımı ile ilgili kafa karıştıran açıklamalar olduğuna ve ''Uzatma sürelerinde ayrıca uzatma olmaz'' şeklinde yorumlar yapıldığına dikkati çeken Sarvan, konuya açıklık getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Doğrusu şudur. Hakemin yaptığı uzatmalarda gösterilen, en az sürelerdir. 4. hakemin gösterdiği süreler artırılabilir, ama kesinlikle azaltılamaz. Talimatımıza göre, uzatmalar içindeki oyuncu değişikliği, sakatlık veya ihraç edilen kişinin sahayı terk etme süreleri de ilave edilir. Ayrıca zaman çalma girişimleri de uzatmalara eklenir'' diye konuştu.

21.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır