"Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Anayasa değişmeden reform olmaz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Roma'da AA muhabirinin, "Anayasa Mahkemesinin son dönemlerde aldığı bazı kararlarla TBMM'nin yasama yetkisini kullanmasının iyice güçleştiğine" değinen sorusu üzerine, "Türkiye'deki güçler dağılımında yasama, yargı ve yürütme arasında sistemik hatalar var. Kuşkusuz bunlar zaman içerisinde ele alınacak. Bunlara er geç çözüm üretilecek" diye konuştu.


İfade özgürlüğünde AİHM içtihatları uygulanmalı

AB Komisyonu, İlerleme Raporu’nda, “Türkiye’de ifade özgürlüğüne tam saygı gösterilmesi için çabaların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi” istendi. Rap

Üzmez dâvâsı Meclis gündeminde

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Hüseyin Üzmez dâvâsıyla ilgili bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirterek, yeni bir rapor verilmesini beklediklerin


  Aliyev, TBMM’de konuştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etti


  1187 Internet sitesine erişim engellendi

Telekomünıkasyon İletişim Başkanlığınca (TİB) ve yargı kararlarıyla, 23 Kasım 2007’den bu yana toplam 1187 Internet sitesine erişim engellendi.


  Hak-İş Başkanı Salim Uslu: Sadece durum fotoğrafı çekildi

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, AB Komisyonu İlerleme Raporu’nda, standart beklentilerin ve eleştirilerin tekrarlandığını, birçok konuda nesnel bir yaklaşım sergilendiğini ve sadece durum fotoğrafı çekildiğinin göze çarptığını bildirdi.


  İHH, 110 ülkede kurban kesecek

Kurban Bayramı yaklaştıkça yardım kuruluşları da hummalı bir çalışmanın içine girdi.


  Onlar için en büyük tehlike güneş

KONYA’NIN Ereğli ilçesinde yaşayan Sarıbudak ailesi, genetik olarak metabolizmaları DNA onarım enzimlerinden yoksun olduğu için, ışınları vücutlarında tümör oluşumuna yol açması sebebiyle güneşe hasret yaşıyor.


  Fok balığına benzeyen patates

BURSA’DA pazardan alınan bir patates, iki ayağı ve yukarı kalkık duran başı ile fok balığına benzemesiyle hayrete düşürüyor.


  Merakı lâkabı oldu: Terso Kemal

ÇOCUKLUĞUNDAN beri sözcükleri tersinden okuyan ve söyleyen Gaziantepli Kemal Elma, bu merakı sebebiyle şehirde ‘’Terso Kemal’’ olarak tanınıyor.


  Piliç, özgürlükten tatlı geldi

GİRDİKLERİ evden çıkabilmek için evin bahçe çitlerini kırmaya başlayan firari 3 sirk kaplanları, önlerine piliç atılarak yakalandı.


  Erkekler hastalanınca annesine koşuyor

SOĞUK algınlığı durumunda kadın ve erkeklerin neler yaptığı üzerine yapılan araştırmaya göre, erkekler üşüttüklerinde ilk çareyi annelerinde arıyor, mümkün olduğunca ilâç kullanmayıp rahatsızlığı geçirecek kolay yöntemler bulmaya çalışıyor.


  600 yıllık cami tarihe meydan okuyor

KASTAMONU’NUN Devrekani ilçesinde ismini Fatih Sultan Mehmet’in dayısı İsmail Bey’den alan 600 yıllık cami sağlamlığıyla tarihe meydan okuyor.


  Çocukların bilinçaltı resimlerinde saklı

ÇOCUĞUN bilinçaltının yaptığı resimlerde saklı olduğu, 9 yaşına kadar sözel olarak ifade edemediğini, resimleri aracılığıyla dile getirdiği hatırlatıldı...


  Çeşme’de obezite kongresi

TÜRKİYE Obezite Araştırma Derneği ile Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği’nin işbirliği ile düzenlenmekte olan Ulusal Obezite Kongre’lerinin 5.’si bu yıl 6-9 Kasım 2008 tarihleri arasında Çeşme Sheraton Hotel’de gerçekleşiyor.


  ‘e-Okul’ genişliyor

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının, öğrencilerle ilgili bütün bilgilerin elektronik ortama alınmasını ve işlemlerin bu şekilde yürütülmesini öngören, velilere çocuklarının durumunu internetten izleme imkânı veren ‘’e-Okul Projesi’’ ilköğretim okullarından sonra ortaöğretim okullarına da yaygınlaştırılacak.


  “STANDART YAPI KURULDU’

’ ÇELİK, e-Okul Projesi ile tüm ilköğretim okullarında standart bir yapı oluşturularak uygulamalardan kaynaklanan hataların büyük oranda ortadan kaldırıldığını, ders çizelgelerinin oluşturulmasından karne ve diploma düzenlemeye kadar her alanda standart yapı kurulduğunu belirtti.


  AB’de geçerli sertifika

İhlas Koleji, düzenlediği kursla, katılımcılara Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası veriyor. 2006-2007 öğretim yılından beri ECDL (European Computer Driving Licence), yani Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası vermeye başlayan İhlas Koleji, 2008-2009 eğitim yılında da ECDL Sertifika Programı vermeye devam ediyor. Kasım ayı içerisinde başlayacak olan bu yılki kurs programı için kayıtlar devam ediyor. İstanbul / Yeni Asya


  KPSS sonuçları açıklandı

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Eylül 2008'de gerçekleştirilen ve ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabileceklere yönelik gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara ilişkin bilgiler ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. Adaylar sınav sonuçlarını "www.osym.gov.tr" adresli internet sitesinden öğrenebilecek. Ankara


  Denklik başvurularına internetten takip

YÖK, yurt dışındaki üniversitelerden alınan denklik belgelerinin Türkiye'de tanınması amacıyla adayların yaptıkları başvuruların internetten takip edilebilmesine ilişkin uygulama başlattı. YÖK, denklik başvurusu yapanlardan, işlemlerinin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için gelen telefonların yoğunluğu üzerine, başvuruların www.yok.gov.tr internet adresinden takip edilebilmesini kararlaştırdı. Bundan böyle adaylar telefon etmek veya YÖK'e gitmek yerine internet üzerinden bilgi alabilecek.


  Kan izlerini yok eden deterjan icat edildi

İspanyalI araştırmacılar, cinayet mahallindeki kan izlerini tamamen yok eden bir temizleme ürünü icat etti. Valencia Üniversitesi'nde çalışan bir ekip tarafından bulunan ürün, kan izlerini adli tıp (forensic) testlerinde bile görünmeyecek şekilde temizliyor. Yeni temizleme ürünü, klorin içermiyor, onun yerine, ürettiği oksijen ile kanın içinde vücuda oksijen taşıyan protein olan hemoglobinin izlerini siliyor. Üç kişilik ekibin başkanı Fernando Verdu, oksijen üreten kimyasalların DNA örneklerini de temizleyip temizleyemeyeceği üzerinde çalışacaklarını söyledi.


  Cezaevleri yine tıkabasa doldu

Kamuoyunda `Rahşan affı` olarak anılan 21 Aralık 2000 tarihinde yürürlüğe giren 4616 sayılı `23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun`un yürürlüğe girmesinin ardından 40 bin 518 kişi tahliye edilmişti.


  Üçüncü havaalanı ‘2009 Yılı Programı’nda

İstanbul’a kurulması planlanan 3. havalimanı için kolları sıvayan Hükümet, atacağı adımları bir takvime bağladı. İlk olarak yer seçimi aralık sonuna kadar bir sonuca bağlanacak. En şanslı yörelerin başında Çorlu geliyor ama, bu konuda net bir tavır ortaya konmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a yapılmasını istediği üçüncü havaalanı hükümetin ‘2009 Yılı Programı’na girdi. Resmî Gazete’de yayınlanan programa göre havalimanı için yer seçimi meselesi, aralık sonuna kadar karara bağlanacak.


  Hiçbir endişemiz yok

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘’Deniz Feneri Dâvâsı’’ dosyasının bir örneğini istemesini değerlendirirken, hiçbir endişeleri bulunmadığını, AKP’nin yurt dışından herhangi bir yardım almasının söz konusu olmadığını söyledi.


  Baraj gölüne ham petrol sızdı

ŞanlIurfa’nIn Bozova ilçesi yakınlarında BOTAŞ’a ait petrol boru hattında önceki gün meydana gelen patlamanın ardından çevreye ve kısmen Atatürk Baraj gölü kıyısına yayılan ham petrolün temizlenmesine çalışılıyor.


  Hüseyin Üzmez’in tahliyesine itiraza ret

“Çocuğun cinsel istismarı’’ suçundan yargılandığı Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez (76) hakkında, yeniden tutuklanması talebiyle bir üst mahkemeye yapılan itiraz reddedildi. Alınan bilgiye göre, dâvâda, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Üzmez’in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B. Ç’nin avukatlığını üstlenen Rezzan Alyanak Reisli’nin tahliye kararına itirazını kabul etmedi.


  Gündoğdu: Öğretmenler kadrolu olarak atanmalı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’dan tepki geldi.


  DTP Biga İlçe Başkanı Tutuklandı

Demokratİk Toplum Partisi (DTP) Biga İlçe Başkanı Birhat Akdeniz tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Çanakkale Asliye Ceza Mahkemesinde, daha önce yaptığı bir konuşma sebebiyle ‘’suç ve suçluyu övmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’’ suçundan yargılandığı dâvâda 90 gün hapis cezasına çarptırıldığı ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunduğu öğrenilen Akdeniz, Biga’da göz altına alındı. Biga Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akdeniz, hakkındaki gıyabi tutukluluk kararı vicahiye çevrilerek Çanakkale Cezaevine gönderildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır