"Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Otomotiv doğalgaz zammını kaldıramaz

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçı Birliği (UTAYSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, son doğal gaz zammından mutlaka geri adım atılması gerektiğini vurguladı.



‘Risk yok’ diyemeyiz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Türkiye’de risk iddia edildiği gibi o kadar çok büyük değil. Ama ‘Risk yoktur’ da demek istemiyoruz’’ dedi.



Doğalgaz zammı mahkemelik oldu

Tüketici Dernekleri, doğal gaza, 1 Kasım’dan geçerli yapılan yüzde 22,5 zammın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Danıştay önünde yaptığı açıklamada, TÜDEF, Tüketiciyi Koruma Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Bursa Tüketicileri Koruma Derneği, Eskişehir Tüketiciler Derneği ve Adana Tüketiciler Derneği olarak, BOTAŞ’ın 1 Kasım 2008 itibariyle konutlarda yüzde 22,5, sanayide yüzde 22 oranında zam öngören kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtıklarını bildirdi. Son zamla birlikte doğal gaza 10 ayda 5 kez olmak üzere toplam yüzde 82 oranında zam yapıldığına dikkati çeken Çetin, bunun ‘’Anayasanın sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu’’ kaydetti.



İndirim petrolün düşmesine bağlı

DOĞAL GAZI tedarik eden ve ticaretini yapan kamu kuruluşu BOTAŞ’ın Genel Müdürü Saltuk Düzyol, “Zammın geri alınması konusunda bir çalışmamız yok.” dedi.



Fiyat artışına araştırma istemi

CHP, doğalgaz fiyatlarında ortaya çıkan artışın sebebleri ile enerji politikalarının vatandaşlara ve sanayicilere olumsuz etkilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, iktidarın izlediği yanlış enerji politikalarının; zamanında yeterli yatırım yapılmadığı için dışa bağımlılığı arttırdığı, enerji fiyatlarının, vatandaşlar ve sanayiciler açısından altından kalkılamayacak bir yüke dönüştüğü görüşüne yer verildi.



Türkiye, İslâm ülkelerinden ‘durağan’ görünüyor

İSLÂM Ülkeleri Uluslararası Derecelendirme Ajansı (IIRA) Türkiye için ilk kez kredi derecelendirmesi yaptı.



Dövizdeki hareketlilik sanayiciyi olumsuz etkiliyor

Döviz kurlarında küresel finansal krizin etkisiyle yaşanan dalgalanmaların, iş dünyası açısından problemlere sebep olduğu bildirildi.



AB’den, Türkiye’nin bor ihracatına darbe

AVRUPA Birliği (AB), dünya bor rezervlerinin yüzde 70’inden fazlasına sahip olan Türkiye’nin itirazlarına rağmen, boru ‘’üremeye olumsuz etkili toksik madde’’ listesine aldı. Türkiye, AB’ye bor ihracatının yüzde 70’ini olumsuz etkileyecek kararla ilgili Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) dava açmaya hazırlanıyor. Daha önce 2 kez DTÖ yaptırımlarına maruz kalan Türkiye, ilk kez DTÖ’ye şikâyette bulunurken, bunun AB aleyhine olması da ayrıca önem taşıyor. AB’nin söz konusu kararı nedeniyle, Türkiye’nin AB dışındaki ülkelere ihracatının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.



Zamlar, memuru 50 YTL daha fakirleştirdi

TÜRKİYE Kamu-Sen’in araştırmasına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı Ekim ayında bin 372 YTL 26 YKr’ye yükseldi.



Ayda, 703 YTL kazanamıyorsan açsın

KISA ADI Bem-Bir-Sen olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası AR-GE Birimi tarafından hazırlanan Ekim Ayı Asgarî Geçim Haddi (Yoksulluk Sınırı) ve Asgarî Gıda Harcaması (Açlık Sınırı) rakamları belli oldu.



Tekstil devine kriz darbesi

PİYASA şartlarındaki olumsuzluklar sebebiyle 1 Ağustos’ta üretimine ara veren Sönmez Filament, bütün üretim faliyetlerini sona erdirme kararı aldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır