"Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Lord Fraser: Türkiye Batı için önemli

Lordlar Kamarası üyesi Lord Peter Fraser, Azerbaycan Evi’nin açılış kokteyline katıldı.

Kendisini bir Azerbaycan dostu olarak gördüğünü belirten Lord Fraser, verdiği demeçte Türkiye’nin Azerbaycan dahil olmak üzere bu bölgedeki ülkeler ile Avrupa arasında bir köprü konumunda olduğunu söyledi. Özellikle dünya sahnesinde kilit noktada önem arz eden bir ülke olduğunun İngiltere olarak farkında olduklarını anlatan Fraser, “Türkiye’nin gayretlerini ve yaptıklarını tamamen destekliyoruz. Tek söyleyebileceğimiz bu şekilde devam etmelerini dilemek. Türkiye’nin önemi hakkında hiç kimsenin bir kuşkusu yok. Biz Türkiye’yi bu şekilde görüyoruz.” dedi.

Azerbaycan’a yakınlığı ile bilindiğini ve Azerbaycan’ı her zaman desteklediğini belirten Fraser, “Türkiye’ye baktığınızda ise Avrupa ile Azerbaycan ve diğer dünya ülkeleri arasında bir tamamen bir köprü konumunda.” diye konuştu. “Türkiye’nin bizler için ne kadar önemli olduğunu kabul etmeliyiz” diyen Fraser, Türkiye’de son dönemlerde AB’ye karşı artan güvensizliğin ise yersiz olduğuna işaret etti. İngiltere’de bütün büyük partilerin Türkiye’nin AB üyeliğine güçlü bir şekilde destek verdiğini hatırlatan Fraser şöyle konuştu: “Son dönemlerde benim izlenimlerimden biri de Türkiye’de var olan ve gittikçe yükselmekte olan Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi tam üyeliğe almayacağı konusudur. Ben kendi ülkem adına konuşacaksam, İngiltere’de kesinlikle Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkan büyük bir parti yoktur. Bırakın karşı çıkmayı, Türkiye’nin en iyi şekilde Avrupa’ya uyum sağlamasından yanalar. En azından Türkiye ile en yakın şekilde nasıl ilişki kurulacaksa biz de bundan yanayız.”

Londra / cihan

16.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Obama aynı tas aynı hamam’

  Hillary spekülasyondan kaçıyor

  Maliki, yeni ittifak kurdu

  Venezuela, nükleer güç olma iddiasında

  Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğuna saldırı

  Lord Fraser: Türkiye Batı için önemli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır