"Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Bir provokasyon daha

Peygamberlerİ tasvir eden ve oyunun baş figürleri haline getiren tahta oyununda, üç ilâhi dinin peygamberleri zorba ve despot birer karakter olarak gösteriliyor. Oyun sitesi olan Christian-gaming.com’un editörlerinden Drew Koehler USA Today gazetesine verdiği demeçte, bu oyunu üretenlerin pazarlama stratejilerini Hıristiyan, Budist, Musevi ve Müslüman insanlara hakaret etmek ve saldırmak olarak nitelendiriyor.

“Oyuncu Tanrılar: İlâhi Egemenliğin Oyunu” adıyla pazarlanan oyun kendini ‘dinlerin mücadelesini hicveden ilk oyun olarak’ lanse ediyor. Bu oyunda, oyuncular plastikten yapılmış ve peygamberleri sembolize eden heykelcikleri kullanarak, bir tahta üzerinde ilerleyerek rakiplerini ya kendi dinlerine geçirmeye yahut öldürmeye çalışıyor. Üç boyutlu üretilen figürlerden sözde Hz. İsa’yı tasvir eden heykelcik elinde bir haç taşırken, sözde Hz. Musa’yı temsil eden heykelcik ise elinde on emrin yazılı bulunduğu bir tabletle gösteriliyor. İyice hadlerini aşan oyunun üreticileri Peygamber Efendimiz’i ise elinde Arap kıyafetleri içinde elinde bomba ve hançer taşıyan bir karakter olarak tasvir etmişler.

Tahta üzerinde kartlar çekerek ve zar atarak ilerleyen oyuncuların amacı rakiplerini doğal felaketlerle yahut ödül vaatleriyle alt etmeye çalışıyorlar. Örneğin korkunç bir sözde Hz. İsa tasviri bulunan bir kartın altında: “Günahlar konusunda dayatılan baskı milyonlarca insanı depresyon ve intihara sürüklemektedir. Üç Hıristiyan öldür ve onlardan kurtul” ibaresi yer alıyor. İslamiyetle ilgili olan bir oyun kartının üzerinde- yse: “Bitmeyen terörle savaş mücadelesi, sürekli yeni terörist elde etme ihtiyacı doğuruyor. Hemen üç Müslüman kazan.”

Oyunu üretenler kendilerini anti-bağnaz olarak nitelendiriyorlar. Oyunu dizayn eden Ben Radford ise “Dünyadaki çoğu şiddetin kaynağını dinler oluşturuyor” diyor. Denver Üniversitesi’nden ilâhiyat profesörü Carl Raschke de USA Today gazetesine verdiği demeçte “Bu oyunun tarihsel gerçekliklerle uzaktan yakından bağdaşır bir yanı yoktur ve gerçekte hiç bir dini doğru bir şekilde yansıtmamaktadır” diyor.

Uzmanlar ise oyunu din karşıtlığını körüklediği gerekçesiyle ağır bir dille eleştiriyorlar. Oyun uzmanı Drew Koehler ise “Bence bu oyunu üretenler şu anda dünyada revaçta olan din karşıtlığı ikliminden maddi kazanç sağlamayı planlayan bir takım işgüzarlardan başkası değildir” diyor. Oyunu üretenlerin aslında kendilerinin fanatik ve bağnaz olduğunu düşünen Koehler açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Onların düşünce anlayışı rijit, düşmance ve saldırganca.. Kendi dogmatik perspektiflerinden hareket etmişler. Asıl bu insanlar birer fanatiktir.”

UMUT YAVUZ

21.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN BABASINA NASIL KIYDINIZ?

  İşçi çıkararak kriz aşılamaz

  Kriz daha gelmedi, geliyor

  Vergiler yüzde 12 artacak

  Ergenekon’da yargılananlar beni tehdit etti

  Veli Küçük için yayın yasağı

  GEZEGENLER ARASI İNTERNET MÜMKÜN

  Arabuluculuk için Erdoğan’a red

  Obama’ya Ermeni mektubu

  Aktan için tören düzenlendi

  Ergenekon’un 16. duruşması yapıldı

  Pakistan: ABD, saldırıları durdursun

  Rehn’den kötü haber

  Bir provokasyon daha

  Dünyanın en yaşlı kutup ayısı öldü

  Brokoli kansere karşı koruyor

  Kidman, oyunculuğu bırakıp anne olacak

  Trafik cezalarına 366 milyon YTL

  İDARÎ PARA CEZALARI

  İstanbul’da yollar kana bulandı: 2 ölü

  Her 100 bin kişiye, 973 suç düşüyor

  Şehir içinde de serbest alo dönemi

  İstanbul’da elektrik kesintisi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır