"Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Âkif, bir büyük ahlâk örneğidir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstiklâl Marşı’nın yazarı ‘’Vatan Şairi’’ Mehmet Akif Ersoy’un şair olmanın yanı sıra başka özellikleriyle de ön plana çıktığını belirterek, ‘’Mehmet Akif bir büyük şair, bir büyük eğitici, bir büyük ilerici, zamanının koşulları içinde bir büyük devrimcidir’’ dedi.



Konya Ansiklopedisi oluşturuluyor

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki araştırmacı ve akademisyenlerden bir kurul oluşturarak, Konya ile ilgili her ayrıntının yer alacağı ‘’Konya Ansiklopedisi’’ oluşturmak için çalışma başlattı.



Gaziantep’te 28 esere restorasyon

GAZİANTEP Vakıflar Bölge Müdürlüğünün, 2009-2010 yıllarında Gaziantep’te 18, Kilis’te 10 olmak üzere toplam 28 eserin onarım ve restorasyonunu tamamlayacağı bildirildi. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğünce başlatılan proje çerçevesinde, 4 yılda 26 vakıf eserinin restorasyonu için 13 milyon 816 bin YTL harcadı.



‘Kristal Klaket’ ödülleri sahiplerini buldu

BANK Asya ana sponsorluğunda New York Film Academy işbirliğiyle Fatih Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’’ ödülleri sahiplerini buldu. Fatih Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, yarışmada birinciliğe Murat Pay’ın yönettiği ‘’Eski Kazan’’ adlı filmin lâyık görüldüğü bildirildi. Açıklamada, Emek Sineması’nda sanat ve iş dünyasından birçok ismin katılımıyla düzenlenen gecede İhsan Kabil, Mustafa Şevki Doğan, Hüsamettin Ünlüoğlu, Beste Bereket ve Olkan Özyurt’tan oluşan jüri tarafından ‘’Eski Kazan’’ ile birinciliğe lâyık görülen yönetmen Murat Pay’a ödülünü, sinema sanatçısı Türkan Soray’ın verdiği kaydedildi. Açıklamada, yönetmen Faruk Pay’ın, bu filmle New York Film Academy’de 6 haftalık sinema eğitimi almaya da hak kazandığı ifade edildi.



Londra’da, “İstanbul ve Ötesi”sergisi açıldı

İNGİLTERE’NİN başşehri Londra’da, 3 boyutlu dijital mekân kurgusuyla ve video enstelasyon tekniğiyle hazırlanan ‘’İstanbul ve Ötesi’’ adlı sergi açıldı. Kraliyet Mimarlık Enstitüsünün (RIBA) şehir merkezindeki binasında görkemli bir kokteylle açılan sergide,Tabanlıoğlu Mimarlık’ın son dönemde gerçekleştirdiği projelerin içinden önemli bulunan 17’si görülebiliyor. Açılışa, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Atılay Ersan ile Türk modacı Hüseyin Çağlayan da katıldı. 22 Kasıma kadar açık kalacak serginin, Tabanlıoğlu ve Türkiye’deki mimarlık mesleğinin uluslar arası platformda geldiği yeri temsil ettiği belirtildi. Sergide, perde üzerinde mimarlığın geleneksel yöntemlerle sunumunda maketler, plan- kesit - detay çizimleri ve benzer aygıtlarla “işin yapılma süreci” izleyici için saydamlaştırılırken, sürecin değil ürünün kendisinin sergilenmesinin hedeflendiği bildirildi.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır