"Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Konya Ansiklopedisi oluşturuluyor

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki araştırmacı ve akademisyenlerden bir kurul oluşturarak, Konya ile ilgili her ayrıntının yer alacağı ‘’Konya Ansiklopedisi’’ oluşturmak için çalışma başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlânâ Kültür Merkezi’nde oluşturulan Konya Ansiklopedisi Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, belediye faaliyetlerinin belki de en önemlisini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sosyal ve fizikî belediyeciliğin tek başına yeterli olmadığını, bunların kültürel belediyecilik ile kuşatılması gerektiğini ifade eden Akyürek, ‘’Konya’da maliyeti 300 milyon YTL’ye yakın projeler devam ediyor. Ancak bu çalışma hepsinden daha önemli ve daha kalıcı. Kültürel belediyecilik başlığını literatüre biz kazandırdık’’ diye konuştu.

Bu çalışma için geç kalındığını belirten Akyürek, şu bilgileri verdi: ‘’Bu çalışma kültürümüze büyük katkı sağlayacak. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bu katkının artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Ansiklopedide Konya ile ilgili her ayrıntı yer alacak. Konya ansiklopedisi ile kültürümüz yazılı hale getireceğiz ve bizden sonraki nesillere kaynak olacak. Ansiklopedi çalışmaları, Konya Ansiklopedisi Odası’nda yapılacak. Belediye olarak çalışma ekibine her türlü imkânları sağlayacağız.’’ Konya / aa

21.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Âkif, bir büyük ahlâk örneğidir

  Konya Ansiklopedisi oluşturuluyor

  Gaziantep’te 28 esere restorasyon

  ‘Kristal Klaket’ ödülleri sahiplerini buldu

  Londra’da, “İstanbul ve Ötesi”sergisi açıldı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır