"Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Çocuk haklarını unutmayalım

İNSAN Hakları Derneği (İHD) 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle yaptığı açıklamada çocuk adalet sisteminin yokluğunu eleştirdi; son dönemde yaşanan örnekleri hatırlatarak çocukların tutuklanması ve özgürlüğünden yoksun bırakılmasının `son çare olması gerektiğini` söyledi.

Abdullah Öcalan`ın kötü muamele gördüğü iddiası üzerine Güneydoğu illerinde yapılan eylemlerde 116 çocuğun gözaltına alındığını, birçoğunun kötü muamele gördüğünü söyleyen dernek, sonuçta Diyarbakır, Mersin, Gaziantep ve Adana`da 56 çocuğun tutuklandığını belirtti.

İHD, bu duruma yol açan etkenler arasında zorunlu göç, yoksulluk ve eğitim sisteminin yetersizliklerini saydı; dezavantajlı durumda bulunan, risk altındaki çocuk sayısının arttığını öne sürdü. Kendilerine gelen başvuruların yanı sıra Avrupa Birliği İlerleme Raporunu da kaynak gösteren dernek, zorunlu din dersinin kaldırılmaması, anadili eğitiminin verilmemesi gibi örneklerle çocukların kültürel haklarının kısıtlandığını vurguladı. İHD, Türkiye`nin bu konuda BM Çocuk Hakları Sözleşmesi`ne koyduğu çekinceleri kaldırmamasını da eleştirdi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kocaeli Şubesi de yaptığı yazılı açıklamada çocuk haklarının unutulduğunu söyledi; bu konuda bütün toplumda fikir birliği olması gerektiğini belirtti. Çocukların cinsel istismarının önüne geçilmesi için gerekli sistemin kurulmasını isteyen Tahtacı, sokağa terk edilen bebeklerin kurtarılması için de çaba harcayacaklarını ve bu konuda çalışma başlatacaklarını da kaydetti.

Türkiye`nin çocuk hakları karnesinin zayıf bir ülke olduğunu savun Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin de, Türkiye`nin çocuk hakları kültürü bakımından henüz çok sınırlı düzeyde olduğunu söyledi. Şirin, “Bunun temel nedeni çocuk konusunun hâlâ sevgi düzeyinde kalmış olmasıdır. Buna karşılık, çocuk sorunları sarmalı genişleyerek derinleşmiştir” diye konuştu. Çocuk hakları öğretiminin ilk olarak ailede başladığını belirten Şirin, ardından örgün ve yaygın eğitimde, son olarak da medyada çocuk hakları öğretiminin verilmesi gerektiğini dile getirdi. İstanbul/Yeni Asya

22.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Elimizde sihirli değnek yok

  Şehit binbaşı dualarla

  Ergenekon iddianamesi Yayınevi Dâvâsında

  Papa ve Prens Charles’a Mesnevi

  HAC YOLUNDA VİZE ENGELİ

  DP, Balıkesir’de Akbıyık’a emanet

  YÖK, 28 fakülteye dekan atadı

  İşsizlik ödeneği başvurusu yüzde 55 arttı

  Yaşadıklarımız kriz değil, ayak sesleri

  Krizin ateşi yükseliyor

  Rektöre tutuklama

  Ferguson hakkında soruşturma

  Laiklik tehlikeye girmez

  Devlet Pardus kullanacak

  Konuşmayı yazıya dökecek yazılım

  Mars’ta su olduğuna dair yeni delil bulundu

  Kopernik’in mezarı bulundu

  Turkcell’den Türkçe İphone

  11 bin metrede doğum yaptı

  Bulgaristan’dan 720 hacı gidiyor

  Çocuk haklarını unutmayalım

  Kar geliyor, sıcaklık düşecek

  İskandinav hacı adayları duâlarla uğurlandı

  Vekâletle kurban bedelleri belirlendi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır