"Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

İstanbul 2020'ye aday olacak

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarına aday olmaya hazırlandığını belirterek, ''Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizden emin olabilirsiniz'' dedi.

Gül, Hilton Oteli Convention Center'da düzenlenen ''Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliğinin (EOC) 37. Genel Kurulu'' açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinin Milli Olimpiyat Komitelerini bir araya getiren böyle önemli bir buluşmaya İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan büyük sevinç duyduğunu belirterek, ''Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Türkiye'ye ve İstanbul'a hoş geldiniz'' diye konuştu. Genel kurul toplantısının en iyi şekilde düzenlenmesi için gösterdiği çabalardan ötürü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı'ya ve diğer yetkililere teşekkür eden Gül, ''Bu sene, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bu yıl dönümünün, benim Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin Onursal Başkanlığını üstlendiğim bir döneme rastlaması şahsım için de özel bir mutluluk kaynağı olmuştur'' dedi.

TÜRKİYE ÖZEL BÜTÇE İLE KATILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, Avrupa'nın en eski Milli Olimpiyat Komitelerinden birine sahip olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: ''Türkiye, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı koşullarının getirdiği tüm güçlüklere rağmen, özel bütçe ayırarak 1924 olimpiyatlarına katılmıştır. Dönemin ciddi mali sıkıntılarına karşın böyle bir kararın alınmış olması, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk yıllarından itibaren spora verdiği önemi göstermektedir. Günümüzde de sporun, tüm dallarıyla geliştirilmesine büyük önem atfediyoruz. Spor bugün, Türk toplumsal hayatının en pozitif ve dinamik boyutlarından biri haline gelmiştir. Bu çerçevede, Türkiye'nin büyük çaplı uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapması samimi arzumuzdur. Bunların başında da kuşkusuz olimpiyatlar gelmektedir.

İSTANBUL'UN OLİMPİYAT ADAYLIĞI

İstanbul'un olimpiyat oyunlarına adaylığı, bu konudaki kararlılığımızın ve olimpiyat ideallerine olan inancımızın bir göstergesidir. Türkiye olarak, olimpiyat ruhuna uygun şekilde katılmanın ve kazanmak için çaba harcamanın heyecanıyla bu istikametteki kararlılığımızı sürdüreceğiz. İstanbul, 2020 olimpiyatlarına aday olmaya hazırlanmaktadır. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizden emin olabilirsiniz. Siyasi, iktisadi ve toplumsal atılımları sayesinde, bugün, modern ve büyük bir ekonomiye, canlı bir kültür hayatına ve çoğulcu demokrasiye sahip olan Türkiye'nin, Olimpiyat oyunlarına en mükemmel şekilde ev sahipliği yapacağına kuşkumuz yoktur. Olimpiyat ruhunu, olimpiyatların coşkusunu ve heyecanını kıtaların ve kültürlerin buluştuğu İstanbul'a taşımanın hepimizin sorumluluğu olduğuna inanıyorum.''

Gül, Türkiye'nin olimpiyat hikâyesini anlattı

CUMHURBAŞKNI Abdullah Gül, bir asrı geride bırakan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin kuruluş hikayesini şöyle anlattı: ''Modern Olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin, olimpik harekete yeni üyeler kazandırmak için büyük bir yolculuğa çıkar. 1907 yaz aylarında bugünkü buluşmamıza ev sahipliği yapan İstanbul'a gelir. Galatasaray Lisesi'nde görev yapan bir Fransızca öğretmeni vasıtasıyla ülkemizde spor ve özellikle atletizm sevgisinin yerleşmesine büyük katkıda bulunan Selim Sırrı Tarcan'la tanışır. Kendisine Türkiye'nin de olimpik harekete katılmasını teklif eder. İşte ülkemizin olimpiyat macerası bundan bir asır önce Baron de Coubertin'in yolculuğu ve Selim Sırrı Tarcan'la buluşmasıyla böyle başlamıştır.''

22.11.2008


 

Roberto Carlos: Aklımda hâlâ Real Madrid var

İSPANYA devlet radyosu RNE'ye telefon bağlantısı ile açıklamalarda bulunan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos, Fenerbahçe'de mutlu olsa da aklının Real Madrid'te kaldığı gösterdi. Son haftalarda alınan kötü sonuçlardan dolayı krizde olan eski kulübü Real Madrid'te bir kez daha kulüp yönetimini eleştiren Carlos, ''Mijatoviç'e (Futbol direktörü) karşı hiç bir şeyim yok ama o olmasaydı halen Real Madrid'te oynuyor olurdum'' dedi. Fenerbahçe ile sözleşmesini 1 yıl daha uzattığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, ''Ne zaman iki günlük tatilim olsa Madrid'e kaçsam da, burada çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

22.11.2008


 

Neslihan Demir eski takımı Güneş Sigorta'ya dönüyor

İSPANYA'NIN Spar Tenerife Marichal takımında forma giyen milli voleybolcu Neslihan Demir Darnel, yeniden eski takımı Vakıfbank Güneş Sigorta'ya dönme yolunda. Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı Genel Menajeri Nalan Ural, son 2 sezondur İspanyol ekibi Spar Tenerife Marichal'in kadrosunda bulunan Neslihan Demir Darnel ile prensipte anlaştıklarını açıkladı. Neslihan ile ilgilenen başka kulüpler olduğunu da dile getiren Ural, ''Henüz transfer yüzde 100 tamamlanmadı ama biz prensipte anlaştık. Pazartesi günü durum kesinleşecek'' dedi.

22.11.2008


 

Ümit Karan'a resmî teklif yok

GALATASARAY Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir kulübün Ümit Karan'a transfer teklifinde bulunduğu iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Sezgin, sadece kendisini menajer olarak tanıtan bir kişinin telefonla arayarak Ümit Karan için öneride bulunduğunu aktararak, ''Ümit Karan için bize ulaşan resmi bir teklif yok. Galatasaray Kulübü olarak bu tür şeyleri ciddiye almamız söz konusu olamaz'' dedi.

22.11.2008


 

Off Road'da yılın son yarışı

2008 Türkiye Off Road Şampiyonası'nın 7. ve son yarışı bugün İstanbul'da başlayacak. İstanbul Off Road Kulübü organizasyonuyla Şile'de bugün ve 23 Kasım Pazar günü yapılacak yarışta, 18 katılımcı ilk gün 5, ikinci gün ise 8 özel etabı geçmeye çalışacak. Sezonun son yarışı öncesinde Erkan Birinci 95 puanla birinci sırada bulunurken, Volkan Gönülalan 81 puanla ikinci sırada yer alıyor.

22.11.2008


 

TAHRİKLERE KAPILMAYIN

TRABZONSPOR takım kaptanı Hüseyin Çimşir, pazar günü kendi sahalarında oynayacakları Sivasspor maçını kazanmaları halinde, ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayacaklarına inandığını söyledi. Hüseyin, "Şuan ligin zirvesindeyiz. Hafta sonu önemli bir maça çıkacağız. Sahamızda oynayacağımız bu müsabakayı taraftarımızın desteğiyle kazanmak istiyoruz. Taraftarımızdan isteğimiz, stadı doldurup bizi maç boyunca desteklemeleri. Zor bir maç olacak, onların desteğine ihtiyacımız var. Geçmişte Sivasspor ile yaşanan bir süreç var. Onların da unutulup centilmence bir maç olmasını ve sonuçta kazanan taraf olmayı istiyoruz." dedi. Kaptan Hüseyin, iki takım arasında geçtiğimiz sezonun oynanan maçta yaşananların hatırlatılması üzerine, "O maçta bir haksızlığı uğradığımız kesin ama yaşanan bir süreç var, verilen bir karar var. Artık bunlar geçmişte kalmıştır. Geçmişe takılıp kalmamak gerekiyor. Biz Sivasspor ile o maçtan sonra da maçlar oynadık. Bence kinin bir yerde kalması gerekiyor. Futbolda güzel şeylerin olması gerekiyor. Bizim taraftarımız centilmendir, sağduyuludur. Pazar günü de bu şekilde takımlarını çok iyi bir şekilde destekleyeceklerine inanıyorum. Onlardan beklentimiz bu. Saha içerisinde sıkıntılar da olabilir, ama kimsenin tahriklere kapılmaması lazım. Doksan dakika boyuncu sadece ve sadece takımlarını desteklemeleri gerekiyor. İnşallah onların desteği ile bir de sahada sonucu oluruz." ifadelerini kullandı.

22.11.2008


 

Boğaz Köprüsü'nde masa tenisi maçı

AVRUPA Masa Tenisi Federasyonu (ETTU), Avrupa ve Asya kıtalarının şampiyonlarını İstanbul'da karşı karşıya getirmek için çalışma yapıyor. Gerçekleştirilmesi planlanan bu büyük organizasyon için Asya ve Avrupa kıtalarının birleşme noktası olması nedeniyle İstanbul'un tercih edildiği ve ETTU'nun İtalyan başkanı Stefano Bosi ve Asbaşkan Aleksandar Matkoviç'in, konuyla ilgili ön görüşmeler yapmak üzere 24 Kasım Pazartesi günü İstanbul'a geleceği öğrenildi. Stefano Bossi'nin İstanbul'da incelemelerde bulunacağı ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen'le görüşeceği bildirildi. Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Asya ve Avrupa şampiyonları arasında yapılacak olan takım müsabakalarının büyük ilgi çekeceğini belirterek, sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

22.11.2008


 

Ampüte Millî Takımı Avrupa sınavına hazır

ANTALYA'DA hazırlık çalışmalarını sürdüren Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü, 2-6 Aralık tarihlerinde oynanacak Avrupa şampiyonasına hazır olduklarını söyledi. Şampiyonadan hemen sonra da Ampute Futbol Ligi'nin başlayacağını duyuran Köprülü, "Biz Türkiye'de var olma mücadelesi veriyoruz. Ampute insanların neleri başarabileceğini gösteriyoruz" dedi. Antalya'daki Kremlin Palace Otel'de kalan Ampute Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na günde çift antrenmanla hazırlanıyor. Her gün saat 10.00 ve 15.00'da antrenman yapan milli takım oyuncuları, geçen yıl yakalanan dünya üçüncülüğünün morali ile çalışmalarını sürdürüyor. Takımın hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Köprülü, kamp döneminin iyi geçtiğini söyledi.

22.11.2008


 

VOLEYBOLUN PATRONU YİNE KARABIYIK OLDU

VOLEYBOL Federasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Toplam 163 delegenin bulunduğu Voleybol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda Erol Ünal Karabıyık 84 oy ile federasyon başkanlığına yeniden seçildi. Diğer adaylardan Ümit Sokullu 53 oy alırken, Cihat Çetinkaya ise sadece 3 oy alarak seçimi tamamlayabildi. Genel kurulda bir konuşma yapan Karabıyık, projelerini tamamlamak için göreve talip olduklarını söyledi. Erol Ünal Karabıyık, " İstanbul'a salonumuzu açtık. Olimpik yeni salonumuzu ve Ankara'daki voleybol kampüsünü yapacağız. Türkiye'nin ilk voleybol ihtisas lisesi Ankara'da açılacak. Bütçemizde 14 trilyon gelir fazlası bulunmakta. Göreve geldiğimiz dönemdeki voleybol faaliyetleri en az ona katlandı. Voleybol mart ayından itibaren iddia kuponlarında olacak. Kulüplerimizin mali açıdan rahatlaması için bu çok önemli bir proje. Göreve yeniden seçildiğimiz taktirde projelerimize devam edip camiamıza en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.

22.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır