"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

“Kurufasulyeyi İstanbullulara sevdirdik”

Ayder Kurufasulye’nin ortağı ve yöneticisi Hüseyin Fıstık, kurufasulyeyi İstanbullulara sevdirdiklerini ve moda haline getirdiklerini söyledi.

Üsküdar, Bağlarbaşı, Nuhkuyusu Cad. No: 303 adresinde faaliyet gösteren Ayder Kurufasulye’de görüştüğümüz Hüseyin Fıstık, kurufasulyeyi İstanbullulara nasıl sevdirdiklerini anlattı. İstanbul’daki ilk dükkânlarını 1995 yılında Bağcılar’da ortağı Mehmet Salih Kısır’la birlikte “Ayder” ismiyle açtıklarını belirten Fıstık, “1995 yılında İstanbul’a ilk geldiğimiz zaman buralarda kurufasulyeci yoktu. İlk biz başladık, Bağcılar’da fasulyeci olarak. Sonra vatandaşlar da bu tadı sevince yaygınlaşmaya başladı. Yani, İstanbullulara kurufasulyeyi biz sevdirdik, moda ettik” dedi.

Bağlarbaşı şubesinin 2002’de açıldığını ve ortağı Mehmet Salih Kısır ile birlikte işlettiklerini söyleyen Fıstık, yoğun talep yüzünden 150 kişilik salonu 250 kişilik kapasiteye çıkardıklarını ve mönüye diğer Karadeniz yemeklerini de eklediklerini dile getirdi.

Bazı müşterilerinin ‘Hayatımda ilk defa böyle fasulye yedim” dediğini aktaran Fıstık, siyaset, sanat ve medya dünyasından çok sayıda ünlü kişinin müşterileri arasında olduğunu ifade etti.

Bu başarıyı kazanmak için kaliteden taviz vermediklerini ve en kaliteli malzemeyi kullandıklarını belirten Fıstık, şunları söyledi: “Terayağını Trabzon Vakfıkebir’den getiriyoruz. Fasulyeyi İspir’den alıyoruz. Muhlamanın da peynirini, yağını, ununu hepsini Rize’den getiriyoruz. Tatlı olarak da sütlaç, kadayıf ve Kemalpaşa tatlılarını müşterilerimize sunuyoruz. Her şeyi burada kendimiz imal ediyoruz.”

Hedeflerinin, merkezî yerlerde olmak üzere iki veya üç şube daha açmak olduğunu kaydeden Fıstık, kaliteyi bozmamak için fazla sayıda şube açmak istemediklerinin altını çizdi.

Sabah saat 07’de açılan Ayder Karadeniz Yemekleri, akşam saat 22.30’a kadar hizmet veriyor. Özel toplantılara da ev sahipliği yapabilen Ayder’in 20-25 araçlık otopark yeri de bulunuyor.

ÜMİT KIZILTEPE / İSTANBUL

23.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  TEDBİR ALMADILAR, BAHİS OYNADILAR

  Dolarla borçlanan sıkıntıya girecek

  Şirketler değer kaybediyor

  Meyvede ucuzluk var

  Karadeniz’de alternatif tarıma teşvik

  ‘Vatandaş bilinçlendikçe faturalar azalır”

  “Kurufasulyeyi İstanbullulara sevdirdik”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır