"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Sivas’lı âşıklar cd çıkarttı

SİVAS’TA 17 halk ozanının seslendirdiği parçalardan oluşan ‘’Aşıkların Dilinden’’ adlı CD, düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

Osmanağa Konağı’nda düzenlenen kokteyle katılan Vali Veysel Dalmaz, Sivas’ın aşıkların harman olduğu bir şehir olduğunu söyledi. Sivas Hizmet Vakfınca hazırlanan CD’nin vakfın önemli bir çalışması olduğunu kaydeden Dalmaz, 17 aşığın kendi seslerinden hazırlanan CD ile aşıklık geleneğini tanıtmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu çalışmayla aşıkların ürettikleri eserlerin değerlendirildiğini anlatan Vali Dalmaz, halk ozanlarının stüdyo ortamında eserlerini seslendirdiklerini kaydederek, ‘’Sazla sözle beraber böyle bir CD oluşturmaya çalıştık. Bu çalışmayla amacımız hem aşıklarımızı bir dernek çatısı altında toplamak, hem ekonomik katkı sağlamak hem de aşıklarımızın yetişmelerini sağlamak. Bulundukları yerden daha iyi yerlere getirmek, edebiyat ve şiir anlamında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak istiyoruz’’ dedi.

Çalışmanın yaklaşık 30 bin YTL’ye mal olduğunu, CD’lerin devamının geleceğini bildiren Vali Dalmaz, CD’lerin Vakıf tarafından satışa sunulacağını söyledi. Dalmaz, Sivas’ta tarihî bir konağı Aşıklar Konağı olarak düzenlemek istediklerini, bunun altyapısı için çalışma başlattıklarını belirterek, çalışmanın yapılmasında büyük katkısı olan İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Uğur Kaya’ya da teşekkür etti. Kaya ise bugünün Sivas için tarihî bir gün olduğunu ifade ederek, çalışmayı hem Sivaslı aşıkların değerinin, kıymetinin bilindiğini gösterme, hem de gelecek kuşaklara tanıtmak, anlatmak ve geleneği yaşatmak adına yaptıklarını söyledi. Programda, daha sonra aşıklar CD’deki eserlerini seslendirdi.

23.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıllarca bir kelimenin peşinde giden şair

  Sivas’lı âşıklar cd çıkarttı

  Kirli hava, tarih düşmanı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır