"Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye’den lodos geçti

TÜRKİYE genelinde etkili olan şiddetli lodos ve sonrasında yağan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok şehirde şiddetli lodos sebebiyle ağaçlar kökünden söküldü, çatılar uçtu, elektirik direkleri kırıldı.

Ankara’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle kökünden sökülen ağaç hareket halindeki bir aracın üzerine devrildi. Mamak’ta bir elektrik direği şiddetli rüzgârın etkisiyle kırılarak yolu kapattı. Polisin güvenlik tedbiri aldığı yolda, Tedaş görevlileri elektrikleri keserek can ve mal kaybına engel oldu. Ankara’nın birçok bölgesinde kırılan ağaçlar ve devrilen direkler sebebiyle hayatı olumsuz etkiledi.

Saatte 70 kilometre civarında hızla esen lodos sebebiyle İzmir’in bazı ilçelerinde ağaçlar devrildi. Yollara ve araçların üzerine devrilen ağaçlar maddî hasara sebeb oldu. Bazı noktalarda trafiği olumsuz etkileyen ağaçlar, belediye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Şehirde gece geç saatlerde sağnak yağmur da etkili oldu. Yağış yaklaşık 15 - 20 dakika etkili olurken sel baskını tehlikesi yaşandı.

Bursa’da 2 gündür devam eden ve birçok elektrik telinin kopmasına,ağaçların ve direklerin devrilmesine, çatıların uçmasına ve insanların zehirlenmesine sebep olan lodosun ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. Aniden bastıran yağmur sonrasında şehrin ana caddeleri sular içerisinde kaldı. Logarların tıkanması sebebiyle caddeler adeta göle dönerken, işyerlerini su baskınından korumak isteyen bazı esnaflar, yolda biriken suyu tahliye edebilmek için çareyi kaldırımı kırmakta buldu.

LODOS, 510 YILLIK ÇINARI DEVİRDİ

Sakarya’nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Şose Mahallesi’nde bulunan 510 yıllık tarihi çınar lodosa dayanamadı. Çınar ağacının elektrik tellerini koparması dolayısıyla mahallede yaklaşık 4 saat elektrik kesintisi yaşandı. Bazı evlerin çatısı da zarar gördü.

Manisa’da da yağmur sebebiyle Erler Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile İbrahim Gökçen Bulvarı’nda bulunan yaklaşık 20 iş yerini su bastı.

Yollarda oluşan su birikintileri sebebiyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Çanakkale’de, kuvvetli lodosun etkisini kaybetmesinin ardından deniz ulaşımı normale döndü. Ankara/ İzmir/ Bursa/ Manisa/ Çanakkale / aa

İSTANBUL'DA lodos fırtınası, 17 evin çatısının uçmasına ve 22 ağacın devrilmesine sebep oldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı. Çatı uçmalarına itfaiye, ağaç devrilmelerine ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Üsküdar’da 3 yük gemisi, şiddetli lodos fırtınası sebebiyle karaya oturdu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, olaya müdahale ederek kurtarma çalışması başlattı. İstanbul’da önceki akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle özellikle ara yollarda su birikintileri oluştu. İstanbul Şile’de metrekareye 37.7, Kartal’da 24.8, Sarıyer’de 23.8, Eminönü’nde 22.6, Florya’da 22.4, Göztepe’de 17.2 ve Samandıra’da 16.8 kilogram yağış düştü. Trafiğin güçlükle ilerlediği yollarda itfaiye ve belediye ekipleri biriken suları tahliye edebilmek için büyük çaba harcadı. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde trafikte uzun süren aksamalar meydana geldi. İstanbul’un elektriğinin büyük bölümünü besleyen İkitelli’deki TEDAŞ’a ait trafolarda şiddetli fırtına ve yağmur yüzünden yangın çıktı. Büyük bir patlamanın ardından çıkan yanmaya başlayan trafolar itfaiye ekiplerince söndürüldü. İkitelli, Sefaköy, Başakşehir ve Halkalı’ya 2 saat elektrik verilemedi. İstanbul / aa

Doğu’da

yağışlı hava etkili olacak

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede yağışlı hava etkili olacak. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgede gecenin en düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Kars ve Ardahan’da 2, Erzincan’da 8, Iğdır’da 3 derece ölçüldü.

Erzurum / aa

24.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  HAC YOLCULUĞU, ROMEN MÜSLÜMANLARI BİRLEŞTİRDİ

  İnsan hakları eğitimi artmalı

  İngiltere KDV’yi düşürecek

  Başmüzakereci için üç isim

  Psikolojiler de sarsıldı

  İşsizler ordusu büyüyor

  Reel sektör toplu paket bekliyor

  “Alışveriş İçin Gün Bugün”

  Meclis, Ticaret Kanunu Tasarısını görüşecek

  Petrol istasyonuna yıldırım düştü: 3 ölü

  Keneden 55 kişi öldü

  Ücretsiz iznin ardından çıkışlar veriliyor

  Vergi borçlusuna ödeme kolaylığında son hafta

  Türkiye'nin çekebileceği kredi miktarı arttı

  Sanayici: İşçi çıkarmamak için direniyoruz

  Üretim düşünce elektrik tüketimi de azaldı

  Eppler: Türkiye'nin ihracat dışında sorunu yok

  Türkiye’den lodos geçti

  Öğretmenlerin sık değişmesi başarısızlık sebebi

  Hayata hazırlayan eğitim sistemine geçilmeli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır