"Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İşsizler ordusu büyüyor

Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, ‘’Kriz artık ülkenin bağrını deliyor’’ dedi. Sadece Bursa’da Eylül ayında 3 bin 376 kişinin işsiz aldığını belirten Kanca, işsiz sayısının Ekim ayında ise bir önceki aya göre yüzde 65 oranında artarak 5 bin 683’e ulaştığını, bunun ciddi bir sıçrama olduğunu söyledi.

OTOMOTİV ve tekstil ile hazır giyim sektörlerinin kalbi konumundaki Bursa’da, bu yıl 10 ayda, 38 bin 20 kişinin işten çıkarıldığı bildirildi.

Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin global krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirterek, ‘’Kriz artık ülkenin bağrını deliyor’’ dedi.

Geçmişte ve bugün krizlerin sorumlusu olmamalarına rağmen bedel ödeyenlerin hep çalışanlar olduğunu ifade eden Kanca, son ekonomik kriz yüzünden ocak-ekim döneminde Türkiye genelinde 200 bin kişinin işsizler ordusuna katıldığını söyledi. Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) yaptığı açıklamaya göre, dünyada 190 milyon civarında olan işsizliğin, 2009 yılında 30 milyon artarak 220 milyon dolaylarında seyredeceğini dile getiren Kanca, dünya ve Türkiye genelinde yaşanan olumsuzlukların, Bursa’ya da dikkat çekici şekilde yansıdığını vurguladı. Kanca, küresel krizin özellikle ihracata dayalı olarak büyüyen, aynı zamanda Bursa sanayisinin ‘’bel kemiği’’ni oluşturan otomotiv ve tekstil ile hazır giyim sektörlerini vurduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi: ‘’Bu yıl 10 ayda 38 bin 20 arkadaşımızın işsiz kaldığını görmekteyiz. Aylar itibariyle değerlendirme yaptığımızda, krizin etkilerinin Bursa’da ne ölçüde etkili olduğu net olarak görülecektir. Bursa’da ekonomi 2 ana sanayi üzerinde yoğunlaşmışstır. Bunlardan birincisi otomotiv ana ve yan sanayi, bir diğeri tekstil. Tekstildeki olumsuzlukları bizler yıllarca evvel söyledik, ancak bizi duymak istemeyen kulaklar duymadı. Eğer yıllarca evvel Çin’den ithal edilen ucuz iplikler Türkiye sınırlarından içeri girmemiş olsaydı, belki bugün Bursa’da, Gaziantep’te veya Kayseri’de tekstille ilgili bu boyutlarda bir sıkıntı yaşanmazdı ya da asgaride kalırdı. Otomobille ilgili de vergi oranlarının düşürülmesi, üretimin desteklenmesi kaçınılmaz bir gerçekliktir’’ Şehirde, bu yılın eylül ayında 3 bin 376 kişinin işsiz aldığını belirten Kanca, işsiz sayısının Ekim ayında ise bir önceki aya göre yüzde 65 oranında artarak 5 bin 683’e ulaştığını, bunun ciddi bir sıçrama olduğunu söyledi. Kanca, Kasım ayında ise kesin olmamakla birlikte kendisine ulaşan bilgilerin hiç de iç açıcı olmadığını ifade ederek, ‘’Bunu söylerken ‘İnşallah olmaz’ diyorum. Şu anda benim almış olduğum bilgilere göre 3 bin 992 arkadaşımızın bu ay çıkışı var. Bu sadece 3-5 iş yerinde. Bana gelen bilgilerden emin olmama rağmen yanılmayı çok istiyorum. İnşallah yanılırım’’ diye konuştu.

Bursa / aa

24.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  HAC YOLCULUĞU, ROMEN MÜSLÜMANLARI BİRLEŞTİRDİ

  İnsan hakları eğitimi artmalı

  İngiltere KDV’yi düşürecek

  Başmüzakereci için üç isim

  Psikolojiler de sarsıldı

  İşsizler ordusu büyüyor

  Reel sektör toplu paket bekliyor

  “Alışveriş İçin Gün Bugün”

  Meclis, Ticaret Kanunu Tasarısını görüşecek

  Petrol istasyonuna yıldırım düştü: 3 ölü

  Keneden 55 kişi öldü

  Ücretsiz iznin ardından çıkışlar veriliyor

  Vergi borçlusuna ödeme kolaylığında son hafta

  Türkiye'nin çekebileceği kredi miktarı arttı

  Sanayici: İşçi çıkarmamak için direniyoruz

  Üretim düşünce elektrik tüketimi de azaldı

  Eppler: Türkiye'nin ihracat dışında sorunu yok

  Türkiye’den lodos geçti

  Öğretmenlerin sık değişmesi başarısızlık sebebi

  Hayata hazırlayan eğitim sistemine geçilmeli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır