"Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

KONYA, ANADOLU’NUN HAFIZASI

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Sadrettin Konevi, İbn-i Arabi ve Mevlânâ gibi zamanın büyük âlim ve mütefekkirlerine ait eserlerin bulunduğu Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nin, Anadolu’nun en kapsamlı koleksiyonunu depolarında saklayan önemli bir kütüphane olduğunu söyledi.



“Sahne sahne İstanbul”

‘’2010 Avrupa Kültür Başkenti’’ İstanbul’da, kültür, sanat, müzik, tiyatro, tarihi yapıların restorasyonu, sahne sanatları, edebiyat ve çeşitli alanlarda gerçekleştirilmesi planlanan projeler tanıtıldı.



Yağmur gibi ödül yağdı

DİL-KÜLTÜR ve Edebiyat dergisi Yağmur’un yeni yazarlar ortaya çıkarmak, genç kalemleri teşvik etmek, yayın dünyasına yeni bir heyecan getirmek maksadıyla düzenlemiş olduğu hikâye yarışmasını kazananlar, ödüllerini Cağaloğlu Kaynak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle aldı. Yağmur’un bu yıl ikincisini düzenlediği hikâye yarışmasının Seçici kurulunda Ahmet Turan Alkan, Sevinç Çokum, Sadık Yalsızuçanlar, Şemsettin Yapar ve Hasan Ahmet Gökçe’nin bulunduğu yarışmada birinciliği ‘Hikâye Okuyan Kuş’ adlı hikâyesi ile İbrahim Gökburun, ikinciliği ‘Niyazi Amcanın Asmaları’ ile İbrahim Şaşma, üçüncülüğü ise ‘Komşu Var Komşu Var’ ile Filiz Yıldırım aldı.



Ferşadoğlu’ndan Bediüzzaman konferansı

ANKARA Sincan Temsilciliği tarafından organize edilen “Bediüzzaman Risâle-i Nur’la Neyi Hedeflemişti?” konulu konferans büyük beğeni ile izlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Yeni Asya yazarı Ali Ferşadoğlu Üstad’ın hedefinin bu güne bakan konularına değindi. Konferans sonunda kitabını imzalayan Ferşadoğlu, okuyucularıyla sohbet etti. Kadir Sivri / Ankara



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır