"Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yenilmedi ama..!

Neresinden başlasınız elinizde kalacak bir maç. Bir bakıma sinir harbiyle biten bir mücadele sonunda kazananı olmayan bir müsabaka oldu. Kayserispor, herkesin dediği gibi geride Trabzonspor'u beklemedi. Oyunu önde kabul etti. Forvetsiz olmasına rağmen maç boyunca baskılı gözüken taraftı. Cangele, Mehmet Topuz ile sürekli gol de aradı. Trabzonspor ise Kayseri'nin eksiklerine rağmen tam takırdı. Eksiği yok fazlası vardı ama sahada güçler eşitti. İlk yarı daha çok Trabzonspor oyunda gözüken taraftı. Umut'un atamadığı bir penaltı ve Gökhan'ın sağ çaprazdan golle sonuçlanmayan şutu ile maçın ilk yarısı başladığı gibi bitti.

İkinci yarıda baskılı oynamasını beklediğimiz Trabzonspor'du ama baskıyı kuran eksik Kayserispor oldu. Ersun hocanın oyuna geç müdahalesine alıştık ama bu kadarına da pes. Trabzonspor ikinci yarı golü bulana kadar nefes nefese kaldı. Kayseri bunalttı da bunalttı ama Ersun hoca herhangi bir müdahalede bulunmadı. Maça iyi başlayan ama artık yorulan Colman-Ceyhun değişikliği, 60. dakika civarında gelmeliydi. Ersun Yanal'ın aklından geçenleri maçı izlerken görüyoruz. "Colman yorulsa da, bir iki ara pasıyla forveti kaleci ile burun buruna getirir, golü bulur, Trabzon'a döneriz." Her şey düşünüldüğü gibi gitmiyor hocam.

Trabzonspor, çok pozisyon vermediği, ama çok da pozisyon bulmadığı maçı berabere bitirdi. Serkan, Song, Hüseyin maçta arkadaşlarına göre ekstra oynayan oyuncular olarak göze battı. Colman daha iyi, Cale'de değişiklik yok. Yattara bu değil. Gökhan Kayseri'deki Gökhan değil. Egemen'in yaptığı sonuna kadar yanlıştı. Belki orada Cangele ikinci sarıdan dışarı atılacakken, kırmızı kart görerek Trabzonspor'un oyun planının değişmesine bile neden oldu.

İyi performans kadar centilmence oynamak gerektiğini Egemen Korkmaz unutmamalı. Bir notum daha var. Trabzonspor'un penaltıcısı kim? Umut mu, Yattara mı, Gökhan mı, Colman mı? Ben Yattara biliyordum. Takımın penaltısını penaltıcı atar. Atmayınca, o penaltı da direğe çarpar. Maçın özeti yenmese de yenilmeyen bir Trabzonspor var. Kayseri'den 3 puanla dönmek de kolay değil. Bu beraberlikle Kayseri sezonun ilk yarısında dört büyüklere yenilmeyen takımlardan biri ve belki de tek olacak. Bunu da düşünerek Trabzonspor'u çok fazla eleştirmemek gerekiyor.

Hakem hocaları ne derse o!

Gelelim herkesin merak ettiği konulara. Trabzonspor'un golü, verilen penaltılar, verilmeyen fauller, sarı kartlar ve hakem. Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'ı zor bir hafta bekliyor ama ben onlardan önce yorumumu yapayım. Hakem Halis Özkahya, geçen hafta telefonla aranılan hakem. Belli ki psikolojisini o telefon ve sonradan yazılanlar bozmuş. Trabzonspor'un ve Kayserispor'un kazandıkları penaltıların ikisi de içime sinmedi. Haaah bu penaltı dedirten penaltı değillerdi. Eğer bunlar penaltıysa, geçen hafta Umut'un biçilmesi, beden eğitimi hareketi anlamına mı geliyor? Trabzonspor'un golünde top çizgiyi tamamen geçti mi? Televizyondan topun içerde olduğu görülüyor ama tam geçip geçmediğini çizgi hakemi bilir. Hakem Özkahya beni mazur görsün ama bu maçı yö-ne-te-me-di. Bu bir gerçek.

KADİR BIYIKLI

30.11.2008


 

YANAL: HİÇBİR HAKEMİ BASKI ALTINA ALMADIK

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir takım olmaya devam edeceğini ve mutlaka şampiyonluğu elde edeceğini söyledi.

Yanal, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un Kayserispor beraberliğiyle zirveden uzaklaşmayacağını belirterek, ''Ligde önümüzde daha çok maç var. Rakiplerimiz de puanlar kaybediyor, Kayserispor karşısında 3 puan bıraktılar. Ligde her maç zor. Trabzonspor takımı, yaptığı mücadele ve oyuncuların azmi ile bulunduğu yeri hak etmiştir ve yoluna devam edecektir'' dedi.

TAKIMI BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİK

Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir takım olmaya devam edeceğini kaydeden Yanal, şöyle devam etti: ''Trabzonspor, mutlaka şampiyon olacaktır. Şampiyon olmazsa bu iş olmaz. Trabzonspor'un 24 yılı kayboldu. Trabzonspor, şapkasını önüne koyup neler yapması gerektiğini bütün kamuoyu ile paylaşarak yoluna devam ediyor. Biz umut tacirliği yapmıyoruz. Trabzonspor'u olması gereken yere getirmek için hem organizasyon becerimizi geliştirip hem de takımı yarışmaya katıp sonucu alarak yolumuza devam ediyoruz. Trabzonspor, önümüzdeki yıllarda bunu çok rahatlıkla her yıl başaracak bir sürecin içerisine girmiştir. Bu yolda elimize gelen hiçbir fırsatı değerlendirmeden bırakmayacağız ve her türlü avantajı kullanıp yolumuza devam etmeye çalışacağız.'' Yanal, Trabzonspor takımının sezon başında baştan aşağı yenilendiğini ifade ederek, ''Kadroyu oluşturmak uzun soluklu bir iş. Yeni oluşmuş bir takımın bu performansını iyi değerlendirmek lazım. Solda veya oyun kurucu mevkinde eksiklik olacaktır. Bu eksikleri görüp hakikaten gerekli olan yere doğru oyuncuyu almak bizim en büyük arzumuz olacaktır. Trabzonspor'un yaptığı transferlerdeki oyuncu isabeti yüzde yüzdür. Bunlar başarılı bir dönemdir'' diye konuştu.

PENATILCILAR UMUT VE YATTARA

Hakemlerle ilgili çok fazla yorum yapmadığını belirten Yanal, şöyle konuştu: ''Trabzonspor'un maçlarının zorluk derecesi, ligde bulunduğu pozisyon göz ardı edilmemeli. Önemli olan hakemlerin oyuna katkısı. Kayseri maçında pozisyonları net olarak göremedim. Trabzonspor takımı, hiçbir hakemi baskı altına alacak, söylemleriyle onları rahatsız edecek davranışta bulunmayacak. Elbette bizim de avantajlı olacağımız bir maç olacaktır.'' Yanal, maçtan önce penaltı için Umut ve Yattara'yı tercih ettiğini, Umut'un kendini iyi hissettiğini söyleyip atışı kullandığını belirterek, penaltının kaçmasının doğal olduğunu ifade etti.

30.11.2008


 

Bayanlarda 2 boksörümüz Dünya Şampiyonu

ÇİN'İN Ningbo şehrinde düzenlenen 5. AIBA Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda, iki Türk boksör dünya şampiyonluğuna uzandı. 63 kiloda şampiyon olan Gülsüm Tatar'ın ardından 86 kiloda Şemsi Yaralı da altın madalya kazandı.

Gülsüm Tatar'ın, baştan sona üstün sürdürdüğü final karşılaşmasında Rus rakibi Liubov Lopatina'yı 11-0 yenmesinin ardından, Şemsi Yaralı da final karşılaşmasında Romanya'dan Adriana Hosu'ya 7-2 üstünlük sağladı ve dünya şampiyonu oldu.z Karşılaşmadan sonra antrenörler Selahattin Başaran, Huri Kale, Mustafa Bilir ve Davut Çınarlar, dün doğum günü olan Yaralı'ya altın kolye hediye etti. Çin'deki 5. AIBA Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'na, 41 ülkeden 208 sporcu katıldı.

F.BAHÇE'DE TATAR SEVİNCİ

Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda, 63 kiloda altın madalya kazanan Fenerbahçe Kulübü'nün sporcusu Gülsüm Tatar, sarı-lacivertli camiayı sevince boğdu. Fenerbahçe Kulübü, yayınladığı mesajda, sporcusuyla gurur duyduğununu açıkladı. Sarı-lacivertli kulübün mesajında şu görüşlere yer verildi: ''Kulübümüz sporcusu, boksörümüz Gülsüm Tatar'ın Çin'de düzenlenen 5. AIBA Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanması ve Dünya şampiyonu olmasından büyük bir mutluluk duyduk. Gülsüm Tatar, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sadece ulusal değil, uluslararası alanda da başarılar kazanan bir camia olduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamıştır."

30.11.2008


 

Song: Kaybettiğimiz 4 puanı telafi etmeliyiz

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Rigobert Song, ligin son 2 haftasında Sivasspor ve Kayserispor karşısında kaybettikleri 4 puanı telafi etmeye çalışacaklarını söyledi. Song, Kayserispor maçının beklentileri karşılayan bir maç olmadığını belirterek, ''Buna hava durumu sebep oldu diyebiliriz. Yine de kazanabilirdik de ama 1 puana razı olduk'' dedi. Artık önlerindeki maçların daha fazla önem kazandığını ifade eden Song, ''Bu kaybettiğimiz 4 puanı telafi etmeye çalışacağız. Sahamızda oynayacağımız maçları kazanarak ilerlememiz gerekiyor. 1-0 da olsa artık kayıpsız ilerlemeli ve üst sıralardaki yerimizi korumalıyız'' diye konuştu. Orta alan oyuncusu Selçuk İnan, " Hedefimiz ilk yarıyı lider olarak bitirmek. Kalan 3 maçı kazanırsak bu hedefimizi tuttururuz'' dedi.

30.11.2008


 

Türkcell Süper Lig 'de bugün

214.00 Bursaspor-Antalyaspor (Bursa Atatürk) 14.00 Kocaelispor-Konyaspor (Kocaeli İsmetpaşa) 14.00 Gençlerbirliği-İstanbul B. Bld. (19 Mayıs) 19.00 Galatasaray-Hacettepe (Ali Sami Yen)

30.11.2008


 

Bank Asya 1. Lig'de bugün

13.00 Orduspor-Giresunspor (Ordu 19 Eylül) 14.00 Altay-Gaziantep B.Bld. (Alsancak) 14.00 Güngören Belediye-Diyarbakır (Yahya Baş) 14.00 K. Karabük-Sakarya (Necmettin Şeyhoğlu) 14.00 Malatyaspor-Adanaspor (Malatya İnönü) 14.00 Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyes (Atatürk) 14.00 Boluspor-Kartalspor (Bolu Atatürk) 1 Aralık Pazartesi: 20.00 Manisaspor-Karşıyaka (Manisa 19 Mayıs)

30.11.2008


 

Mehmet Topuz yönetimin şilt jestine teşekkür etti

TRABZONSPOR maçındaki performansı ile göz dolduran kaptan Mehmet Topuz, Kayserispor forması altında 250 maç oynamanın kendisi adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Mehmet Topuz, "Bana 251. Maçıma çıkarken teşekkür amaçlı şilt verilmesi sevindirmiştir. Kulübüme ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Mehmet Topuz, Trabzonspor maçını çok kazanmak istediklerini ancak galibiyet alamadıklarını belirterek, üzgün olduğunu ifade etti. Mehmet, iyi bir mücadele ortaya koyduklarını anlatarak, "Ligin ilk yarısında kalan 4 maçımızı kazanmak istiyoruz. İkinci yarıda takım olarak çok iyi olacağımıza inanıyorum. Çünkü, lig başında takıma katılan arkadaşlarımız tam anlamıyla takıma adapte oldular. Kayserispor olarak bu yıl yine önemli bir başarı elde edeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

30.11.2008


 

Utah Jazz Mehmet Okur'un 20 sayısı ile Kings'i yıktı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un 20 sayıyla takımının en skoreri olduğu karşılaşmada Utah Jazz, Sacramento Kings'i 120-94 yendi. 2 sayılık atışlarda 6'da 5, 3 sayılık atışlarda 4'de 3 ve serbest atışlarda 2'de 1 isabet bulan Okur, 4'ü hücum 8'i savunma olmak üzere 12 ribaunt aldı, 1 asist yaptı, 3 top çaldı ve 1 de blok yaptı. 8 oyuncunun çift haneli rakama ulaştığı Jazz'da, Cj Miles ile Ronnie Brewer 18'er, Andre Kirilenko, Kyle Korver ile Ronnie Price da 12'şer sayı üretti. Deron Williams 13 sayı ve 15 asist, Paul Millsap ise 11 sayı ve 11 ribauntla double-double yapan oyuncular oldu.

30.11.2008


 

Bakan Başesgioğlu teknik direktörleri dinleyecek

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber ve Turkcell Süper Lig'de görev yapan bazı teknik direktörleri kabul edecek. Bakanlık makamında, 1 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek kabulde, teknik direktörlerin sorunlarını dile getireceklerini anlatan başkan Dilber, yaptığı açıklamada, ''Vergi oranlarındaki yüzde 35'lik dilimi sayın bakana aktaracağız. Son dönemde görevlerinden ayrılmak zorunda kalan teknik direktörlerin toplumdaki imajları zedeleniyor. Bu konuda neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunacağız'' diye konuştu.

30.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır