"Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Karatay yeniden açılıyor

TÜRKİYE'DE alanında tek olan Konya’daki Karatay Çini Eserler Müzesi, 2 yıllık restorasyon çalışmasının ardından 1 Aralıkta törenle açılacak.



Sağlıklı iletişimin ilk şartı, muhatabın iyi anlaşılması

EĞİTİM uzmanı Hüseyin Gökhan, insanlar arasında sağlıklı bir iletişimin ilk şartının muhatabın iyi anlaşılmasından geçtiğini belirterek, muhatabını iyi anlamayan bir kişinin hiçbir meseleyi iyi anlatamayacağını söyledi.



Kriz, müziği de vurdu

ŞARKICI Müslüm Gürses, krizin sanayinin yanında müzik sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Gürses, Eskişehir 222 Eğlence Merkezi’nde 01.00’da sahne aldı ve yaklaşık 2 saat konser verdi. Gürses, konserin sonunda, geçen Mart ayında destek vermek için şehre gelip birlikte sahne aldığı rock grubu Piiz üyeleriyle düet yaptı.Yaklaşık bin kişinin izlediği konserin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gürses, dünyada yaşanan finansal malî krizin müzik dünyasına etkilerini değerlendirdi. ‘’Kriz sanayinin yanında müzik sektörünü de olumsuz yönde etkiledi’’ diyen Gürses, şöyle konuştu: ‘’Umarız bu olumsuzluğa bir çare bulunur. İnsanlar bu olumsuzluktan umarız fazlasıyla et-kilenmez. Karabasan gibi olan bu korsanlar, bizi çok yıprattı. Önlemler alınıyor, ama yine de korsanlara karşı istenilen düzeyde netice alınamadı. Yeni caydırıcı yasaların çıkarılmasını bekliyoruz. Gidiş hiç de iyi değil. Keşke, her şey adaletli bir şekilde yürüse. Adam emek harcamadan haksız kazanç sağlıyor. Adamlar hiçbir şey dinlemiyorlar ki. Korsanlarda vicdan yok, sadece cüzdan var. İnşallah korsanlar da krizden etkilenir, bütün dileğimiz bu.’’ Eskişehir / aa



Denizli, Kadıköy'deki derbide Rüştü ve Nobre'ye güveniyor



LİDER TRABZON KAYSERİ ÖNÜNDE 3 PUAN ARIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de, Trabzonspor ile Kayserispor bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 25. kez karşı karşıya gelecek. Kayseri Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 24 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 16-4 üstünlüğü bulunuyor. 4 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, 44 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 23 gol gördü.Trabzonspor, ligde Kayserispor deplasmanında son 3 sezondur galip gelme başarısı gösteremiyor.



VOLEYBOLDA TELEKOM'DAN DEV TRANSFER

TÜRK Telekom Bayan Voleybol Takımı antrenörü Hüseyin Doğanyüz'ün görevinden ayrılması üzerine harekete geçen Türk Telekom, dev bir transfer daha yaptı. Başkent ekibi, Aguero, Poljak ve Mammadova'dan sonra ABD Milli Takımı'nın Çin asıllı antrenörü Lang Ping ile anlaştı. Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi'nde zirveyi hedefleyen mavi-beyazlılar, İtalya Ligi'nde de 7 sezon görev yapan ve karayerinde onlarca şampiyonluk bulunan Ping ile hafta sonunda sözleşme imzalayacak. Başkent temsilcisi, 30 Kasım Pazar günü Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda karşılaşacağı Karşıyaka maçına yeni hocasıyla çıkacak.



ADAM ÖLDÜREN ÇİNLİ FUTBOLCUYA İDAM CEZASI

KUMAR borcu nedeniyle adam öldüren, Çinli eski futbolcu Junwu Wen, idam cezasına çarptırıldı. Çin'de yayınlanan China Daily'nin haberine göre, kumar borcu yüzünden adam öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edilen 30 yaşındaki Wen'in cezasının infazı, 2 yıl sonraya ertelendi. Eski futbolcu, bu süre içerisinde iyi hal gösterirse, cezası, müebbet hapse çevrilebilecek.



KAKA İNGİLTERE'DE OYNAMAK İSTİYOR

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'ın Brezilyalı futbolcusu Kaka, bir gün mutlaka İngiltere Premier Lig'de forma giyeceğine inanıyor. Geçen yıl dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Kaka, UEFA Kupası'nda dün Portsmouth ile oynanan maçtan önce yaptığı açıklamada, İngiltere Premier Lig'i çok sevdiğini belirterek, ''Bence oldukça zorlu mücadelelere sahne olan, dünyanın en iyi ligi'' dedi.



Fenerbahçe'de Emre sevinci

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile 29 Kasım Cumartesi günü oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sarılacivertliler, Samandıra Kamp Merkezi'nde bu sabah basına kapalı olarak çalıştı. Yağmur altında yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda taktik ağırlıklı çalışmalar yapıldığı bildirildi. Antrenmana, sakatlığı süren Semih Şentürk'ün katılmadığı, Semih'in tedavisinin tesislerde sürdüğü bildirildi. Bu arada, Porto maçından sonra sağ arka adalesinde ağrı hisseden Emre Belözoğlu'nun çekilen MR'ında ise ciddi bir sakatlığa rastlanmadı. Sağ arka adalesinde küçük bir ödem tespit edilen Emre, dün yapılan antrenmana çıktı, ancak tedbir amaçlı olarak bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan eşliğinde, koşu ve aktif dinlenme programı uyguladı.



Mehmet 21, Hidayet 12 sayı potaya bıraktı

NBA'DE Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında Memphis Grizzlies'i 117-100 yenerken, milli basketbolcu 21 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 34 dakika sahada kalan Okur, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sinde de isabet bulurken, 7 kez denediği 2 sayılık atışların da 5'ini sayıya çevirdi. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 5 isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 21 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistle tamamladı. Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Philadelphia 76ers'ı 96-94 yenerken, milli basketbolcu 12 sayıyla oynadı. Maça ilk 5'te başlayan Türkoğlu, 38 dakika sahada kalırken, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sini sayıya çevirdi. 7 kez denediği 2 sayılık atışlardan 2 isabet bulan Türkoğlu, 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabet çıkararak, karşılaşmayı 12 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla bitirdi.



Efes 2. turu zora soktu

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'nda kendi evinde İspanya'nın Real Madrid takımına 95-81 yenilerek, 5. maçında 3. yenilgisini alan Efes Pilsen'de, moraller bozuk. Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, Real Madrid karşısında çok kötü savunma yaptıklarını, rakiplerine karşı fiziksel olarak da direnç gösteremeyince yenilginin kaçınılmaz olduğunu söyledi.



HAKEME YİNE DAYAK

MACARİSTAN 4. Futbol Ligi'nde bir futbolcu, maçta hakemi bayıltana kadar dövdü. Bököny-Kalmanhaza maçında hakem, konuk ekip 4-3 öndeyken, maçın bitimine 5 dakika kala ev sahibi takımın 11 numaralı futbolcusuna sarı kart gösterince olanlar oldu. Sarı kart gören futbolcu çılgına döndü ve hakeme bağırmaya başladı. Hakem, bu sırada kırmızı kart göstermek için elini cebine atınca, 11 numaralı futbolcu, karate darbeleriyle hakemi bayılttı.



AROMA 2008 ŞAMPİYONU

AROMA Off-Road Takımı, 2008 Türkiye Off-Road Yarışlarını şampiyonluk alarak tamamladı. 2008 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda üç sınıfta beş aracı ile yarışan Aroma Off-Road Takımı; Genel Klasman ve takımlarda şampiyon oldu.



İspanya basını: En kötü Volkan



Rumlar Şampiyonlar Ligi maçında propaganda yaptı

RUMLAR, Güney Lefkoşa'daki ''GSP'' Stadyumunda önceki akşam oynanan ve 2-2 sona eren, Anorthosis Fagamusta-Werder Bremen Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında, tribünlere dağıtılan, kapalı Maraş'taki 2 bin evi simgeleyen 2 bin adet pankart açarak propaganda yaptı. Apartman şeklindeki pankartlarla KKTC'nin denetiminde olan kapalı Maraş'ın propagandası yapıldı. Rum gazetelerinin haberine göre, karşılaşmada ayrıca, üzerinde ''Famagusta'' (Mağusa) yazılı 50 metre uzunluğunda dev bir pano da açıldı. Pano ve pankartların açılması sırasında, Rum şarkıcı Stelios Hiotis'in, içinde ''dolaştığım toprak, özlediğim yer'' sözlerinin bulunduğu ''Famagusta'' isimli şarkısı da seyirciler tarafından seslendirildi. Maçı izleyenler arasında, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos da yer aldı. Rumlar, her fırsatta, Maraş'ın kendilerine verilmesini istiyor.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır