"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

2009’da büyüme sıfır olabilir

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Mahmut Yılmaz, 2009’da finans kesimindeki sorunlar çözülmeden iyi bir netice beklemediğini belirterek, “2009’da büyüme oranı sıfıra yakın olabilir. Türkiye’nin yüzde 4’ün altına büyümesi sıkıntı demektir’’ dedi.

ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Mahmut Yılmaz, ‘’Yıl sonunda üretimdeki düşüş yüzde 10 civarında olacak. 2009’da da finansal kesimindeki sorunlar çözülmeden iyi bir netice beklemiyorum. 2009’da büyüme oranı sıfıra yakın olabilir’’ dedi.

Yılmaz, bir toplantı için geldiği Adana’da yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 261 OSB’nin Türkiye istihdamının yüzde 80’inden fazlasını karşıladığını söyledi. Dünya genelinde yaşanan krizden Türkiye’nin de etkilendiğini belirten Yılmaz, Türkiye’nin Eylül ayından itibaren elektrik tüketiminde yüzde 5-6, kapasite kullanım oranlarında ise yüzde 8’e yakın düşüş olduğunu ifade etti. Yılmaz, ‘’Türkiye’de 5 yıldan bu yana ilk defa elektrik kullanımında düşüş var. Bunun olması üretimde düşüş demektir, toplam üretimde düşüş var. Bu bütün sektörlerde kendini gösteriyor’’ dedi.

Üretimdeki düşüşün yıl sonunda yüzde 10 civarında olmasını beklediklerini anlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’2009’da da finansal kesimindeki sorunlar çözülmeden iyi bir netice beklemiyorum. Bundan daha kötü olmasından korkuyorum. 2009 sanki biraz daha fazla etkilenir gibi geli-yor bana. 2009’da büyüme oranı sıfıra yakın olabilir. Bazı çevreler tarafından yüzde 1-2’ler telâffuz ediliyor, 2’ler olursa çok başarılı oluruz. Finansal sorun çözülürse üretimle ilgili sıkıntılar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aşılır. Çünkü, Türkiye’nin yüzde 4’ün altına büyümesi sıkıntı demektir, işsizlik demektir bunu hepimiz biliyoruz.’’

Hükümetin krizle ilgili tedbirler almasını beklediklerini bildiren Yılmaz, ‘’Finans kesimi ilk etapta hükümetten IMF ile yapılacak anlaşmayı bekliyor, bu anlaşma bir an önce yapılmalı’’ dedi. IMF ile yapılacak anlaşma sonrası reel sektöre yönelinmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, sigorta primleri ve vergi oranlarında indirim yapılması veya kamu bankaları vasıtasıyla bir takım fonlamaların olması gerektiğini söyledi.

03.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Kriz paketi sadece bizde yok

  2009’da büyüme sıfır olabilir

  TÜSİAD: KDV indirimi tüketimi canlandırır

  Çimsa üretime ara verdi

  Tüzmen: İhracat, 2009’da yüzde 17 azalacak

  Yerli ürün kullanılması genelgesi yayınlandı

  Borsa bayramda işlem yapmayacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır