"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Tüzmen: İhracat, 2009’da yüzde 17 azalacak

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, global kriz sebebiyle kısa vadede önceki yıllarda olduğu gibi ihracat rekorları kırmanın mümkün görülmediğini, yapılan çalışmalara göre 2009 yılında ihracatın yüzde 17, ithalatın yüzde 25 oranında gerileyeceğini hesapladıklarını söyledi.

Türk-Japon İş Konseyi’nin 16. ortak toplantısında konuşan Tüzmen, büyüme oranlarının yeniden “şahlanması” için en az iki yıl daha geçmesi gerektiğini; 2008 yılını ise 130 milyar dolar seviyesinde ihracatla kapatmayı beklediklerini belirtti. Türk Lirası’nın normal değerine doğru seyretmesi sonucunda, ithalatta gerileme yaşanacağına işaret eden Tüzmen, bu doğrultuda ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 70 seviyesine çıktığını belirtti. Tüzmen, “Bu durumda sık sık eleştirilen cari işlemler açığı ve ihracatın ithalatı karşılama oranına yönelik iyileşmeler olacak. Buna karşın dış ticarette daralma söz konusu olacak” dedi. Eximbank kaynaklarının kuvvetlendirilerek ihracatın gerilememesini sağlamanın en önemli öncelik olacağını belirten Tüzmen, Türkiye’nin en önemli ihracat kalemi olan otomotiv sektöründe sürdürülebilir ihracat artışı sağlayacak çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.

03.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Kriz paketi sadece bizde yok

  2009’da büyüme sıfır olabilir

  TÜSİAD: KDV indirimi tüketimi canlandırır

  Çimsa üretime ara verdi

  Tüzmen: İhracat, 2009’da yüzde 17 azalacak

  Yerli ürün kullanılması genelgesi yayınlandı

  Borsa bayramda işlem yapmayacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır