"Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Avrupa Güvenlik Asamblesi PKK’yı kınadı

Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi, terör örgüt PKK’yı kınayarak, Avrupa Birliği (AB) Konseyi ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Konseyinden, örgütün üye ülkelerdeki faaliyetlerine karşı daha dikkatli olmalarını istedi.


ANAYASA REFORMUNA SAHİP ÇIKILSIN

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten, Türk hükümetinin “üç yıldır yavaşlattığı reformları ilerletme

Barolar, AKP binasına saldırıyı kınadı

Türkİye Barolar Birliği Başkanlığı, AKP İstanbul İl Başkanlığı Binasına yönelik saldırıyı kınadı.


  Lozan masası I. Meclis binasında

Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı masa, I. TBMM binasında teşhire sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, tarihi masa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatıyla, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzesi uzmanlarınca Devlet Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü’nden 27 Kasımda alındı. I. TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi Kulis Salonu’na getirilen masa burada teşhire açıldı.


  AKP “Büyükşehir adayları” için sandık başında

AKP’nİn Ankara ve diğer Büyükşehir Belediye Başkan Adayları’nın belirlenmesi için temayül yoklaması başladı.


  2. Tüp geçit ihalesini Türk-Güney Kore ortaklığı kazandı

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın güneyine paralel ikinci bir tüp geçit yapımı için açılan ihaleyi Türk-Güney Kore ortaklığındaki şirketin kazandığını açıkladı.


  Kabahatlere ceza miktarı artıyor

Toplum düzenini, genel ahlakı, sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla çıkarılan Kabahatler Kanunu kapsamına giren idari para cezaları, Maliye Bakanlığının yüzde 12 oranındaki yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren arttırılacak.


  İş engelini aşamıyorlar

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, 2005 yılının özürlüler yılı ilan edilmesine rağmen, kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü istihdamı konusunda yasa gereği yükümlülüklerini yerine getirmediğini Meclis gündemine taşıdı.


  2009’da 9 günlük tatiller yok

Yeni yılda dinî ve millî bayramlar, genellikle ya hafta sonuna denk geliyor, ya da hafta sonuyla birleşiyor. Özellikle 2008 yılında başlangıç ya da bitim tarihlerinin hafta sonu tatilleriyle birleşmesi sayesinde dinî bayramlarda 9’ar günlük tatil yapan çalışanlar ve öğrenciler, gelecek yıl o fırsatı elde edemeyecek.


  YAŞ’ta ihraç sebepleri uyuşturucu ve ‘irtica’

YÜKSEK Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde; ‘’uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişkileri’’ bulunan 19, ‘’irticai tutum ve davranışları’’ tespit edilen 5 olmak üzere toplam 24 personelin TSK’dan ayrılmasına ‘’oy çokluğuyla’’ önceki gün karar verildi.


  Sanal faturayla kâğıtta tasarruf

ÖNDE gelen internet servis sağlayıcılarından TTNET, e-fatura uygulamasına geçiyor. Bu sayede yılda 780 ton kağıt tasarrufu sağlanacak.


  Listeler askıdan iniyor

29 Mart 2009’da yapılacak Mahallî İdareler Genel Seçimleri için muhtarlıklarda 26 Kasım’da askıya çıkarılan seçmen listeleri, yarın saat 17.00’de askıdan indirilecek.


  Uyuşturucu yaşı 10’a indi

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, uyuşturucu madde kullanım yaşının her geçen gün düştüğünü belirterek, ‘’Geçmiş yıllarda madde kullanımına başlama yaşı 12 iken, merkezimize yapılan başvurularda alt sınırın 10’a düştüğü görüldü’’ dedi.


  Demirel: Krizi vatandaş yaşıyor

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘’Eğer bir ülkede vatandaş krizi hissediyorsa, ülkeyi yönetenler hissetmiyorsa vatandaş ülkeyi yönetenler hakkında bir karar verir’’ dedi.


  Mekke’de Türkler için dostluk gecesi

Mekke’de Türkler için bir cadde kapatılarak yere serilen halılar üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte dostluk gösterisinde bulunuldu.


  Sofranızdan turpu eksik etmeyin

Vücuda başka yararlarının yanı sıra özellikle ‘’karaciğerin dostu’’ olarak bilinen turpun, bol vitamini nedeniyle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gerektiği belirtildi.


  Mesnevî ile psikoterapi yapılıyor

Mevlânâ’nIn 735. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında Mesnevî Öğretisiyle Ruhsal Terapi yapılıyor.


  Dost bulacağım derken dostsuz kalmayın

Özellİkle 40 yaş üstü kişilerin dost edinme ihtiyacını 20-30 yıl önceki arkadaşlarıyla sanal dünyada giderme girişiminin mevcut dostları kaybetme tehlikesi doğuracağı bildirildi.


  Fosiller evrimi çürütüyor

Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı Onur Yılmaz, ‘’Evrim teorisinde balığın kurbağaya dönüştüğü iddia ediliyor.


  Phoenix ile iletişim tamamen kesildi

Amerİkan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), bir aylık bekleyişten sonra Mars’taki uzay aracı Phoenix (Zümrüdü Anka) ile iletişimi tamamen kesti.


  Bilim kurgu gerçek oluyor

“Star Wars’’ ve ‘’Uzay Yolu’’ gibi bilimkurgu filmlerindeki lazer silahları, yakında gerçeğe dönüşecek.


  Atık enerjiyle üretilen lezzet

Kahramanmaraş’ta yerleşik Aksu Tarım İşletmesinin kurduğu modern sera tesisi, kağıt fabrikasının atık buharıyla ısıtılıyor, serada yüksek kalitede domates üretiliyor.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır