"Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İş engelini aşamıyorlar

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, 2005 yılının özürlüler yılı ilan edilmesine rağmen, kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü istihdamı konusunda yasa gereği yükümlülüklerini yerine getirmediğini Meclis gündemine taşıdı.

Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Devlet Personel Dairesi Başkanlığı verilerine göre, kamuda özürlü istihdam edilmesi gerekirken boş bırakılan kadro sayısının 28 bin civarında olduğunu belirtti. Başbakan’ın, TOBB’a üye iş yerlerinin 1’er işçi almaları halinde genel işsizlik sorununun çözümünde önemli katkı sağlayacağını söylediğini hatırlatan Selvi, ‘’Doğrudan yetki ve sorumluluğunuz altındaki kamu kurum ve kuruluşların, özürlü istihdamı konusunda, talimatınıza rağmen yasa gereği olan yükümlülüklerini 4 yıldır yerine getirmemesinin sebebi nedir’’ diye sordu. Selvi, ‘’Kamu kurum ve kuruluşlarının zorunlu özürlü personel kontenjanlarını doldurmaları konusunda yeni bir önlem almayı düşünüp düşünmediklerini de’’ öğrenmek istedi. CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in cevaplandırması istemiyle TBMM’ne verdiği soru önergesinde, kamuda toplam ne kadar özürlü istihdam edilmesi gerektiğini sordu. Türk-Sağlık-Sen’in araştırmasına göre, devletin toplam olarak 54 bin özürlüyü istihdam etmesi gerekirken, 9 bin özürlüyü istihdam ettiğinin belirtildiğini ifade eden Sönmez, ‘’Kamu iş yerlerinde kanunun emredici hükmüne rağmen gereken sayıda özürlü istihdam edilmemesinin nedeni nedir’’sorusunun cevaplanmasını istedi.

Başbakan mesaj yayınladı

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların toplumsal ilgi ve duyarlılık ile hız kazanacağını bildirdi. Erdoğan, Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özürlü vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun gereği olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla, özürlü vatandaşların da önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri bir bir kaldırdıklarını kaydetti.

Hükümet olarak, bu alanda reform sayılabilecek Özürlüler Kanunu’nu çıkararak en önemli adımı attıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: ‘’Bu kanunla özürlü bireylerimizin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açtığımız gibi özürlülerimizin ekonomik şartlarını iyileştirmeye dönük çeşitli düzenlemeler de yaptık. ’’

Sıkıntı yerel yönetimlerde

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise, Türkiye’nin, özürlülerin sorunlarının çözümüne yönelik dünyanın en modern yasal düzenlemelerine sahip olduğunu, bu alandaki temel sorunun yerel yönetimlerin uygulamaları olduğunu belirterek, özürlülerden, yerel seçimler öncesi bütün aday ve partiler üzerinde baskı kurmalarını istedi. Toptan, 3 Aralık Dünya Özürlüler günü dolayısıyla, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ve beraberlerindeki heyeti, TBMM tören Salonunda kabul etti. TBMM Başkanı Toptan, yaptığı konuşmada, batı uygarlıklarının, 1. ve 2. Dünya savaşları sonrası, özellikle ortopedik özürlülerle ilgili duyarlılığının, aradan geçen sürede bütün engelli grupları kapsayacak şekilde genişlediğini, ancak Türkiye’nin uzun yıllar bunun farkında olamadığını belirtti.

04.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa Güvenlik Asamblesi PKK’yı kınadı

  ANAYASA REFORMUNA SAHİP ÇIKILSIN

  Barolar, AKP binasına saldırıyı kınadı

  Gül bayramda Diyarbakır’a gidebilir

  Lozan masası I. Meclis binasında

  AKP “Büyükşehir adayları” için sandık başında

  2. Tüp geçit ihalesini Türk-Güney Kore ortaklığı kazandı

  Kabahatlere ceza miktarı artıyor

  İş engelini aşamıyorlar

  2009’da 9 günlük tatiller yok

  YAŞ’ta ihraç sebepleri uyuşturucu ve ‘irtica’

  Sanal faturayla kâğıtta tasarruf

  Listeler askıdan iniyor

  Uyuşturucu yaşı 10’a indi

  Demirel: Krizi vatandaş yaşıyor

  Mekke’de Türkler için dostluk gecesi

  Sofranızdan turpu eksik etmeyin

  Mesnevî ile psikoterapi yapılıyor

  Dost bulacağım derken dostsuz kalmayın

  Fosiller evrimi çürütüyor

  Phoenix ile iletişim tamamen kesildi

  Bilim kurgu gerçek oluyor

  Atık enerjiyle üretilen lezzet

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır