"Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Kupa’yı Arsenal’den daha fazla istemiştik

Galatasaray’In eski kaptanı Bülent Korkmaz, ‘’2000 yılında UEFA Kupası’nı aldığımızda hepimiz çok duygulanmıştık.

Bu kupayı, belki de Arsenal’den daha fazla istemiştik’’ dedi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin internet sitesi uefa.com, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 20 Mayıs 2009’da oynanacak 2008-2009 sezonu UEFA Kupası final maçının logosu ve bilet tasarımının tanıtımı nedeniyle, Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlenen töreninin ardından, Bülent Korkmaz ile bir röportaj yaptı. Sarı-kırmızılı takımın eski kaptanı Korkmaz, 2000 yılında kazandıkları UEFA Kupası’nın, kendisi için özel bir önemi olup olmadığının sorulması üzerine, bu başarıdaki payı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Korkmaz, ‘’Her futbolcunun düşlediği UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirdik. Bu başarıya, takım kaptanı olarak katkıda bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duydum. Bu kupayı kaldırmak, ne kadar başarılı olursa olsun, her futbolcuya nasip olmaz’’ dedi.

UNUTULMAZ ANLARDI

Kupayı aldıkları geceye ilişkin anılarının sorulması üzerine de Korkmaz, şunları kaydetti:’’Maçtan önce çok heyecanlıydım, ancak sahaya adım attığımda rahatladım. Ali Sami Yen’de uluslararası birçok maçta yer almıştım fakat Kopenhag’da, Parken Stadı’ndaki atmosferi size anlatamam, çok farklı bir duyguydu. Galatasaray taraftarları, vatansever marşlar söylerken tüylerim diken diken olmuştu. Unutulmaz anlardı, Türk olmaktan gurur duymuştum. Kupayı aldığımızda da hepimiz son derece duygulanmıştık. Çünkü bu kupayı, belki de Arsenal’den daha fazla istemiştik.’’

İki Türk takımını da final oynarken görmek

isterim

Korkmaz, ‘’2005 yılında İstanbul’da oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinden sonra, 2008-2009 sezonu UEFA Kupası final maçının da Türkiye’de oynanması, sizin için ne anlam ifade ediyor’’ sorusunu ise ‘’Avrupa Şampiyonlar Ligi finali, Avrupa yakasında (Atatürk Olimpiyat Stadı) oynanmıştı, UEFA Kupası finali ise Asya kıtasında oynanacak. Büyük bir organizasyon olacağından şüphem yok’’ diye cevapladı. Eski milli futbolcu, ‘’Galatasaray, grubunda iyi durumda. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden, UEFA Kupası’na katılma ihtimali bulunan Fenerbahçe’nin, bu kupayı alma şansının olduğunu düşünüyor musunuz’’ sorusuna da ‘’İki Türk takımını da final oynarken görmek isterim, ancak gerçekçi olmak gerekirse, finali hangi iki takım hak ediyorsa, burada onları görmek isterim’’ karşılığını verdi.

04.12.2008


 

Trabzon’un şampiyon olmasını istiyorum

BorussIa Dortmund takımında forma giyen Nuri Şahin, Galatasaray’a karşı bir sempatisinin olduğunu ifade ederek bu yıl Tranzonspor’un şampiyon olmasını istediğini söyledi.

A Milli Futbol Takım ve Borussia Dortmund´un yıldız oyuncusu Nuri Şahin, Dortmund Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı yararına düzenlenen imza saatinde hayranlarıyla bir araya geldi. Dortmund Signal Iduna Park Stadyumu’nda düzenlenen imza saatinde Nuri Şahin yoğun ilgi gördü. Muhtaç çocuklar yararına satılan Borussia Dortmund’un takvim ve toplarını imzalayan yıldız oyuncu, Türkiye’de futbol oynamayı düşünmediğini belirtti. Gönlünde yatan bir kulüp olmadığını belirten Nuri Şahin, “Ama Galatasaray’a karşı bir sempatim var. Bu benim küçük olduğum dönemde UEFA Kupası’nı kazanmasından geliyor. Şu anda ben Galatasaraylıyım, Fenerliyim, Beşiktaşlıyım diye hiç bir şey yok. Ama bu sene kimi tutuyorsunuz derseniz. Ben bu sene Trabzonspor’un şampiyon olmasını istiyorum, ama gönlümde yatan bir takım yok” diye konuştu. Bir gazetecinin İspanya maçında oynamak ister misiniz? şeklindeki sorusunu Şahin, “Kim istemez” diye cevapladı. Türkiye’nin durumunu değerlendiren başarılı futbolcu, “İspanya maçından sonra belli olacak. İki maç çok önemli. Bu maçlardan da dört puanla çıkarsak yolumuzun açık olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Türkiye’ye gitmeyi düşünmediğini dile getiren Şahin, “Daha doğrusu kulubümden ayrılmayı düşünmüyorum. Son üç haftadır ilk onbirde oynuyorum hocamla da hiçbir problemim yok. İyi de oynadığımı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. BEŞİKTAŞ’LA GÖRÜŞMEDİM Beşiktaşla görüşmediğini belirten Şahin, “Bunlar geride kaldı. Ama ben hiç bir görüşme yapmadım. Menajerimle konuşuldu. Herhangi bir anlaşma olmadı. Ben önüme bakıyorum. Benimde kendime göre hedeflerim var. O kadar uçuk bir hayat düşünmüyorum. Hedeflerimi kendime saklıyorum. Bu doğrultuda çalışıyorum.” açıklamasını yaptı.

04.12.2008


 

BJK’lı Tello: Takım üzerinde şampiyonluk baskısı var

Beşİktaş’In Şilili futbolcusu Rodrigo Alvaro Tello, siyah-beyazlı takımda teknik direktör değişikliğinin ardından sadece kendisinin değil, takımdaki bütün futbolcuların oyun olarak özgürlüklerine kavuştuklarını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün aylık resmi yayın organı Beşiktaş dergisinin Aralık sayısında, ‘’Takımımızın Yeni Atom Karıncası Tello’’ başlığı altında röportajına yer verilen Tello, Mustafa Denizli’nin takımın başına geçmesinin ardından kendi pozisyonunda yaptığı değişiklikle ilgili olarak sorulan bir soruya şu cevabı verdi: ‘’Bu, benim için çok güzel bir şey. Sadece ben değil, takımdaki bütün arkadaşlarım özgürlüklerine kavuştular. Önceden herkesin bir pozisyonu vardı ve orada oynatılıyordu. Şimdi herkes değişerek oynuyor.’’ Şilili futbolcu, takım üzerinde, son yıllarda şampiyon olamamanın baskı meydana getirip getirmediği şeklindeki bir soruya ise şu cevabıı verdi: ‘’Benim üzerimde değil ama takım üzerinde bir şampiyonluk baskısı var. Beşiktaş büyük bir kulüp olduğu için bu baskı her zaman olacaktır. Geçen sezon şampiyonluğa çok yaklaştık, kazanabilirdik ama olmadı. Bu sezon yine şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Çok iyi bir takımımız olduğunu düşünüyorum ve öyle tahmin ediyorum ki ipi göğüsleyeceğiz.’’

04.12.2008


 

Zico’lu Bunyodkor, Galatasaray’ı solladı

Fenerbahçe’nİn eski teknik direktörü Brezilyalı Arthur Zico’nun çalıştırdığı Özbekistan’ın Oliy (yüksek) Lig takımlarından Bunyodkor, dünya futbol takımları değerlendirmesinde Galatasaray’ı solladı.

2008 Özbekistan şampiyonu olan Bunyodkor, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistiği Federasyonu’nun (IFFHS) Kasım ayı değerlendirmesinde 8 basamak birden yükselerek 51. sırada yer aldı. Bu yıl hem Özbekistan şampiyonluğu ve hem de Özbekistan Kupasını kaldıran Bunyodkor, IFFHS tarafından yayımlanan dünya futbol kulüpleri kasım ayı değerlendirmesinde 148 puanla 51. sıraya yer alarak, 146 puanla 56.sırada yer alan Galatasaray’ı geçmiş oldu. Türkiye’den Fenerbahçe’nin 186 puanla 18. sıradan 22. sıraya indiği değerlendirmede Galatasaray ise 146 puanla 56. sırada yer alabildi. Değerlendirmede Barcelona 278 puanla ilk sırada yer alırken onu 263’er puanla İngiliz takımları Mancherter United ve Liverpool takip etti.

04.12.2008


 

Mehmet Okur’dan 9 sayı

MİLLİ basketbolcu Mehmet Okur’un takımı Utah Jazz da deplasmanda karşılaştığı Sacramento Kings’i 99-94 yendi.

ARCO Arena’da yapılan maça ilk 5’te başlayıp, 35 dakikada sahada kalan Okur, 2 kez denediği 3 sayılık atışları sayıya çeviremezken, 8 kez denediği 2 sayılık atışların ise 3’ünde başarılı oldu. 4 kez geldiği faul çizgisinden de 3 basketle ayrılan Okur, karşılaşmayı 9 sayı, 11 ribaunt ve 2 asistle bitirdi.

04.12.2008


 

Ampute futbol takımı sayısı 13 oldu

Türkİye’de engelli futbolunun geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında ampute futbol takımları sayısında da artış gözleniyor.

Geçen yıl Türkiye’de faaliyet gösteren ampute futbol takımı 5 iken, sayı bu yıl 13’e yükseldi. Ampute futbolu, bir bacağı olmayan sporcuların kanedyen (koltuk değneği) kullanarak oynadıkları bir futbol türü. Kalecinin ise sadece bir kolunda ampute olması gerekiyor.

04.12.2008


 

Gaziantepspor: Nazara geldik

Gazİantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, sezon başındaki başarı nedeniyle, yönetim, teknik heyet ve camia olarak sevinci abarttıklarını belirterek, ‘’Nazara geldiğimizi düşünüyorum’’ dedi.

Kızıl, yaptığı açıklamada, her takımın her takımı yenebileceği, önceki sezonlara nazaran çok çekişmeli bir sezon yaşandığını belirtti.

04.12.2008


 

Fener, Denizli'ye bileniyor

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de yarın deplasmanda Denizlispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda sarı-lacivertliler, ısınma ve koordinasyonun ardından taktik ağırlıklı çift kale maç oynadılar. Sakatlıkları geçen Emre ve Güiza takımdan ayrı çalıştı. Takımla koşu ve koordinasyona katılan iki futbolcu daha sonra fizyoterapist eşliğinde koşu ve eksiklerini gidermek için istasyon, kaleci Volkan ise tesislerdeki salonda kuvvet çalışmaları yaptı. Sakatlığı nedeniyle Tümer de takımdan ayrı çalıştı. Ligde Beşiktaş ile Kadıköy'de yapılan son maçta tek ön liberolu kadroyu sahaya süren teknik direktör Aragones, taktik maçında çift ön liberolu kadro denedi.

04.12.2008


 

Konyaspor: Tek çıkış yolu Bursa galibiyeti

Konyaspor’da, son haftalarda yaşanan kötü dönemden kurtulma yolunda umutlar Bursaspor maçına bağlandı.

Kaybettikleri Kocaelispor ve bu hafta sonunda yapacakları Bursaspor maçına yönelik değerlendirmelerde bulunan yeşil-beyazlıların takım kaptanı Ömer Gündostu, Kocaelispor’un kaliteli ve iyi oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduğunu, Kocaelispor maçına galibiyet için, en kötü ihtimalle de puan almak için çıktıklarını belirtti.

04.12.2008


 

Anderlecht, Gökhan Zan ile ilgileniyor

RSC Anderlecht’in, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Zan ile ilgilendiği öne sürüldü.

Belçika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından RSC Anderlecht’in, Beşiktaşlı milli futbolcu Zan’ı takibe aldığını iddia etti. Anderlecht yetkililerinin, Zan’ı 3 haftadır İstanbul’da izledikleri ifade edilen haberde, ara transfer döneminde girişimlerin başlayacağı kaydedildi.

04.12.2008


 

Antalyaspor: Tek düşüncemiz galibiyet

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Cumartesi günü Eskişehirspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, ‘’Eskişehirspor maçında tek düşüncemiz galibiyet olacaktır. Bu maçı almalıyız. Her maça puanlar almak amacıyla çıkıyoruz’’ dedi.

04.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır