"Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

IMF, KDV artışı için bastırıyor

IMF ile Hükümet arasındaki anlaşmada alınacak tedbirler netleşmeye başladı. Buna göre, IMF yüzde 18 olan genel KDV oranında değişiklik değil, yüzde 8 olan bazı ürünlerdeki KDV’nin yüzde 18’e çıkarılmasını istiyor.



BEDELİNİ SADECE ÇALIŞANLAR DEĞİL, HERKES ÖDESİN

İstanbul, Bursa, Denizli, Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi sanayinin geliştiği illerde, küresel ekonomik krizin etkisiyle işten çıkarılan işçi sayısının 100 binin üzerinde olduğu bildirildi. Türk-İş Genel Malî Sekreteri Ergün Atalay, şöyle konuştu: “Bu daha işin başı. Yani, bu gemi böyle gitmez, gitmemeli. Bunun bedelini işverenler de öder, ülkeyi yönetenler de öder, biz zaten çalışanlar olarak bedelini ödemeye devam ediyoruz. Krizden çıkmanın yolu işçi çıkarma değil, işçi çalıştırmaktır.”



YOKSULLUK ORANI YÜKSELDİ

TÜRKİYE'DE yoksulluk oranı 2007 yılında, bir önceki yıla göre 0.75 puan artarak yüzde 18.56’ya yükseldi.



Şimşek: Yeni bir paket yok

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, bugüne kalan alınan tedbirlerin kapsamlı bir paket olduğunu, bu aşamada yeni bir paketin olmayacağını ifade etti.



MB’den, bankalara ve reel sektöre destek

MERKEZ Bankası, küresel malî krizin etkilerini azaltmak için yeni bir tedbir daha aldı. Bankaların, bünyelerindeki döviz cinsi mevduatlar için Merkez Bankası’nda tuttuğu zorunlu karşılıkların oranı iki puan düşürüldü.



Kriz vurdu, sanayide çarklar durdu

SANAYİ üretimi Ekim ayında yüzde 8.5 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi üretimi Ekim ayında yüzde 8.5 azaldı.



PIERRE CASSI ile bayram

PİERRE CASSİ koleksiyonları her bayram olduğu gibi bu bayramda da şıklığınızı garanti altına alıyor.



Petrol, 44 doların altında

ULUSLARARASI piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı, küresel ekonomideki görünümün iyi olmaması sebebiyle gün içinde yüzde 6’dan fazla değer kaybederek 44 doların altına indi.



Benzin ve motorinde indirim

AKARYAKIT ürünlerinden motorin ve benzinde bayram öncesi 9 YKR’ye varan indirimler yapıldı.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır