"Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kurban satışlarının tadı yok

KURBAN Bayramına bir gün kala ellerindeki kurbanlıkların büyük kısmını satan hayvan yetiştiricileri, buna rağmen bekledikleri kârı elde edememekten ve maliyetine satış yapmaktan yakınıyor.

Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık Çevre Yolu kenarında kurulan çadırlarda küçükbaş hayvanların fiyatı 200 ile 400 YTL, büyükbaş hayvanların fiyatı ise bin 200 ile 5 bin 500 YTL arasında değişiyor. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinden gelen hayvan yetiştiricilerinin bayrama 1 gün kala getirdikleri kurbanlıkların büyük kısmını sattığı gözlendi. Kastamonu’dan getirdiği 18 büyükbaş hayvanın 12’sini bir hafta içinde sattığını ifade eden Mustafa Ağacık, geçen yıl satışların daha iyi olduğunu, bu yıl fazla kâr edemediğini söyledi. Hayvanlarını Kastamonu’dan Ankara’ya getirmek için bin YTL nakliye ücreti verdiğini, 10 metre karelik çadır için belediyeye bin 250 YTL ödediklerini ifade eden Ağacık, ‘’200 kiloluk bir hayvanın bana maliyeti bin YTL. Ben satıyorum bin 300 YTL’ye. Bugün bir çuval yem 35 YTL oldu. Gübre fiyatları mazot fiyatları arttı. Beklediğimizi bulamadık’’ dedi. Kırşehirli Servet Durmuş geçen yıl bu bölgede 2 bin çadır kurulduğunu, bu yıl ise yaklaşık 500 çadır bulunduğunu belirterek, ‘’Ben yıllardır buraya gelirim. Çadır sayısı her yıl düşüyor. Getirdiğim 100 koyunun 80’ini sattım ama elime kalan kâr bütün bu zahmete değmiyor” dedi.

07.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  ABD’de kurtarma paketi de zararda

  TÜKETİCİLERE UYARI: KART MAĞDURU OLMAYIN

  Ülker, makarna pazarına da girdi

  Kriz geldi, böyle oldu: 1 oto alana, bir oto bedava

  Küçükbaş hayvan varlığı azalıyor

  Kriz, bayram alış verişini de vurdu

  Bursa’da hergün 309 kişi işsiz

  Cansuyu kredi desteği, 2 katına çıkarılacak

  Kurban satışlarının tadı yok

  Bayramda sebze-meyve ucuz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır