"Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Vergi yükü kayıtdışı istihdamı arttırıyor

DÜNYADA yaşanan küresel krizin Türkiye’de istihdama olumsuz etkilerinin yanı sıra kayıt dışı çalıştırılanlar da ekonomi yönetimini düşündürüyor.

Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadele Stratejisi Eylem Planında, kayıt dışı ekonomiyle ilgili tespit ve değerlendirmelere de yer verildi. Planda, ‘’Son dönemde küresel rekabetin artması, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle beraber kayıt dışılığı da içinde barındıran üretimde esnekliğin artması ve buna bağlı resmi olmayan işgücü piyasasının toplam işgücü içinde önemli oranlara ulaşması, kayıt dışı istihdam sorununun büyümesini tetiklemektedir’’ denildi. Türkiye’de tarımda çalışan her 10 kişiden 9’u, inşaat ve bayındırlık sektöründe her 10 kişiden 6’sı, ticari işletmeler, lokanta ve oteller ile ulaştırma, haberleşme ve depolama işlerinde istihdam edilen her 10 kişiden 4’ü, imalat sanayinde ise 3’ü kayıt dışı istihdam ediliyor. Planda,şu değerlendirmede bulunuldu: ‘’İstihdam üzerindeki vergisel yüklerin ağırlığı, istihdamın kısmen veya tamamen kayıt dışına kaymasına yol açmaktadır. Brüt gelir ile net gelir arasındaki makas açıldıkça, kayıt dışı istihdamın cazibesi artmaktadır. Ülkemizde istihdam üzerindeki vergi makası, toplamda yüzde 42,7’dir. Kayıt dışılığı teşvik eden bu yapının değiştirilmesi için istihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik yükünün azaltılması gerekmektedir.”

16.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Pakete ümit bağlamayın

  Bursa ‘Otomotiv Bilgi Bölgesi’ oluyor

  İŞSİZLİK TIRMANIYOR

  Vergi yükü kayıtdışı istihdamı arttırıyor

  Kriz sonrası en kötü büyüme

  Zamlara emekli tepkisi

  Esnafın umudu yeni yıla kaldı

  İKİNCİ ELDE YAPRAK KIMILDAMIYOR

  IMF ile 2 yıllık stand-by ağırlık kazandı

  İhracatta kurtarıcı, komşu ülkeler

  Hacılar Suudi Arabistan’ı zengin etti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır