"Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

“HAYATIMDA HİÇ HATA YAPMADIM”

Ergenekon dâvâsının dünkü duruşmasında savunmasını yapan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, “Hayatım boyunca hiç hata yapmadım, yasaların dışına çıkmadım. 'Veli Küçük korktu' dememeleri için hastalığımı sakladım. Ancak devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim” diye konuştu.

“TÜRK'ÜN KÂBE'Sİ ERGENEKON”

''İddianamede 'terör örgütü' deyiminin, ‘Türk'ün Kâbe'si’ olan Ergenekon ile birlikte kullanıldığını'' ifade eden Küçük, 'bunun kendisinin ayıbı olmadığını, bu yüzden de yüce Türk milletinden özür dilediğini'' söyledi. Küçük, 'İddianame ile Atatürk'ün Cumhuriyeti yargılanmak isteniyor” dedi.

“BÖLGEMDE FAİLİ MEÇHUL OLMAZ”

"Alternatif bir ordu kurmaya çalıştığım iddia ediliyor. Böyle birşey istesem emekli olmadan yapardım" diyen Küçük, çalıştığı birimin JİTEM'le alâkasının olmadığını iddia etti. Küçük "Görev yaptığım bölgede faili meçhul olmaz, gereğini yaparım” şeklinde konuştu.

“Ergenekon’’ davasının 26’ncı duruşmasında savunmasını yapan tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ‘’Devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim’’ dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen davanın 26’ncı duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün tarafından savunmasını yapacağı kürsüye çağrılan Savunmasına başlayan Veli Küçük, uzun zamandan beri planlı bir şekilde üzerine gelindiğini ve bu planın icra safhasına konulması sonucu gözaltına alındığını söyledi.

Küçük, gözaltına alınmadan bir gece önce rahatsızlığı nedeniyle geceyi hastanede geçirdiğini, ertesi gün de hastaneye gitmesi gerekirken emniyete götürülmesine itiraz dahi etmediğini anlattı. Küçük, ‘’Çünkü hayatım boyunca hiç hata yapmadım, yasaların dışına çıkmadım. ‘Veli Küçük korktu’ dememeleri için hastalığımı sakladım. Ancak devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim’’ diye konuştu.

‘’Evinde arama yapılırken, cezaevi firarisi ya da PKK’lı militanlar aranıyormuş gibi evinin kuşatıldığını’’ ileri süren Küçük, bu görüntülerle polisin darbe yaptığının düşünülebileceğini savundu. Gözaltına alındığını ilgili askeri birime bildirdiğini, ancak bunun ‘’yardım isteniyormuş’’ şeklinde kamuoyuna yansıtıldığını dile getiren Küçük, kimseden yardım istemediğini, yardıma da ihtiyacı olmadığını belirtti. Bu olayın kendisini topluma tanıtması açısından bir fırsat olduğunu dile getiren Küçük, ‘’iddianamenin yüce Türk milletine karşı hazırlandığını’’ öne sürdü. ‘’İddianamede ‘terör örgütü’ deyiminin, Türk’ün Kabe’si olan Ergenekon ile birlikte kullanıldığını’’ ifade eden Küçük, ‘’İki kelimeyi birlikte kullanmasının kendisinin ayıbı olmadığını, bu yüzden de yüce Türk milletinden özür dilediğini’’ söyledi. Küçük, ‘’iddianame ile Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yargılanmak istendiğini, rejimin, dinin değiştirilmek istendiğini’’ savundu.

CUMHURİYETİ AYAKTA TUTAN

KURUMLAR HEDEF ALINIYOR

‘’Ergenekon’’ davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmayı hedefleyen bilinçli, sinsi ve sürekli bir şekilde oluşturulan Veli Küçük imajı üzerine kurulan, uydurma ve hayali senaryolarla sanık olarak mahkeme huzuruna getirildiğini’’ ileri sürerek, ‘’Bu hazin, hazin olduğu kadar da gülünç oyunda başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ni ayakta tutan kurumlar hedef alınmaktadır’’ dedi. İstanbul / aa-cihan

JİTEM İLE ALAKAM YOK

EMEKLİ Tuğgeneral Veli Küçük, hakkındaki iddiaları reddetti. “Alternatif bir ordu kurmaya çalıştığım iddia ediliyor. Böyle bir şey istesem emekli olmadan yapardım.” diyen Küçük, çalıştığı birimin JİTEM’le alakasının olmadığını iddia etti. “Görev yaptığım bölgede faili meçhul olmaz, gereğini yaparım” diyen Küçük, Susurluk kazasını Sami Hoştan’dan öğrendiğini öne sürdü. Küçük, Sami Hoştan ve Sedat Peker’in suç örgütü lideri olmadığını savundu. 41 yıllık askerlik hizmeti olduğunu belirten Veli Küçük, 11 ay alay komutanlığı yaptığını söyledi. Kurmay olmamasına rağmen başarılı çalışmaları nedeniyle general rütbesine yükseltildiğini ifade eden Küçük, Bilecik Tugay Komutanlığı’ndan 2000 yılında emekli olduğunu ifade etti. Emekli olduktan sonra bir süre lojmanda kaldığını belirten Küçük, basında yer alan usulsüz koruma aldığı için lojmandan çıkartıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

AVUKAT KIZI SAVUNUYOR

Küçük’ü avukat olan kızı Zeynep Küçük savunuyor. İddianamede Veli Küçük’ün suçlandığı iddialar 120 sayfa tutuyor.

16.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “HAYATIMDA HİÇ HATA YAPMADIM”

  MECLİSTE BÜTÇE MARATONU BUGÜN BAŞLIYOR

  ECEVİT’İN MEZARI AHLATLIBEL’E TAŞINIYOR

  134 ölü, 697 yaralı

  Türkiye yine mahkûm

  Hükümet asgarî ücretliyi çay ve simide mahkûm etti

  Kaçakları polis kurtardı

  Erdoğan adaylarını netleştirmek için çalışıyor

  Şahin: Af gündemde yok

  Telekom’a sabit ücret dâvâsı

  Şefkat, suçtan uzaklaştırıyor

  Psikoteknik muayene raporu zorunlu hale geliyor

  Çalışkan öğrenciye müjde

  Asitli içecek yerine, tabiî içecekler tüketin

  Yeni bir küresel düzen şart

  DSP'li Yağız: AKP, Alevî açılımında yan çiziyor

  Aman ayakları yanmasın!

  Gelenek deyip geçmeyin

  BAYRAKLAR NEDEN YARIYA İNDİRİLİR?

  Ruslar, kurban etini sevdi

  En zengin Araplar da krizden etkilendi

  Engelliler, üreterek mutlu oluyorlar

  Anne baba okuyacak ki çocuk da okusun

  Asırlık kardeşlerden sağlık sırları

  Asırlık kardeşlerden sağlık sırları

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır