"Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

TÜRKİYE FAKİRLEŞECEK

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau, 2009 yılında işsizliğin artacağını ve Türkiye’de daha fazla fakir insan olacağını belirterek, “Bu insanların ve bu ailelerin sosyal korumaya sahip olması çok önemli” dedi.



Nükleer ihalesine onay çıktı

TÜRKİYE Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Türkiye’nin ilk nükleer santralin yapımı için açılan ve yalnızca Rus devlet şirketi Atomstroyexport-Inter RAO-Park Teknik’ten oluşan ortaklığın katıldığı ihalede ortaklığın teknoloji teklifini uygun buldu.



Tüketicinin güveni azalıyor

TÜKETİCİ Güven Endeksi geçen Kasım ayında, bir önceki aya göre yüzde 7,22 (5,36 puan) azalarak 68,88’e indi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Merkez Bankası tarafından her ay ortaklaşa düzenlenen ‘’Tüketici Eğilim Anketi’’nin 2008 Kasım ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, Tüketici Güven Endeksi geçen Kasım ayında, bir önceki aya göre yüzde 7,22 (5,36 puan) azalarak 68,88’e indi. Güven endeksindeki düşüş, tüketicilerin mevcut ve gelecek dönem satın alma gücü, gelecek dönem genel ekonomik durum, gelecek dönem iş bulma imkânları ve mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğu değerlendirmelerinin kötüleşmesinden’’ kaynaklandı. Ankara / aa



TL, görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak

MERKEZ Bankası’nın, 1 Ocak 2009’dan itibaren kullanılmaya başlanacak Türk Lirası banknot ve madenî paraların görme engelliler tarafından kolaylıkla tanınabilmelerini sağlamak amacıyla üretim çalışmaları devam eden ‘’Para-Ölçer’’leri yılbaşından itibaren dağıtmaya başlayacağı bildirildi.



İstihdamı fonlayarak koruyacağız

‘’kriz daralmaya yaza doğru giderse fonlamaya dönük, kamu bankaları aracılığıyla istihdamı koruma imkanı vardır’’ dedi.



Millî gelirin 5,7’si faize gidiyor



Japonya faizi 0.1’e indirdi



İndirim piyasaya olumlu yansıyacak



Koç: Bize birşey olmaz demeyelim



Faiz indirimi devam etmeli



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır