"Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Beşiktaş'ın üzerine oyunlar var

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son 20 yıldır sistemli ve sürekli bir şekilde Beşiktaş üzerine oyunlar oynandığını ileri sürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, kulüp yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan Demirören, Beşiktaş üzerine oynandığını iddia ettiği oyunları iki perdeye ayırmak gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Birincisi, şampiyonluklarımızın engellendiği, şerefli ikincilikler yaşadığımız dönemlerdir. 20 yıl önce rakiplerimize gönderilen arabaları hatırlayın. Sonraki yıllarda tek bir golün şampiyonluğu belirleyeceği günlerde Van'da voleybol kurallarıyla oynanan, Ankara'da basketbol skoruyla biten maçları hatırlayın. Ancak o günlere bakıldığında Şampiyonlar Ligi'nin o zamanki statüsüyle yayın ve sponsor gelirleriyle çok düşük olduğu, şampiyon olmanın ekonomik değil sadece manevi değeri olduğu ortamda şampiyonluklarımız engellenmiştir.''

3 BÜYÜK VAR YERİNE 2 BÜYÜK VAR YALANI ZİHİNLERE YERLEŞTİRİLİYOR

En mühim olan bölümün ikinci perde olduğunu kaydeden Demirören, ''105 yıllık tarihi olan Beşiktaş Kulübü başkan Süleyman Seba ile bugünkü ekonomi değerini görmüş, tesisleşme atılımına başlamış, Serdar Bilgili döneminde kurumsallaşmış, benimle Fulya Projesi sayesinde Beşiktaş'ın ulaşacağı güçlü ekonomik yapı belli çevreleri rahatsız etmiş oyunun ikinci perdesini başlatma noktasına getirmiştir'' diye konuştu. 100. yılda şampiyonluğu elde ettikleri sezonun ardından ligde 8 puan farkla lider olduklarını hatırlatan Yıldırım Demirören, ''2004 yılından bu yana çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştığım, '3 Büyükler' gerçeği gizlenmeye, '2 büyük var' yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu oyun tamamen Beşiktaşımıza karşı oynanıyor. Sadece bugün değil son yıllarda sistemli şekilde oynanıyor.'' diye konuştu.

27.12.2008


 

Bursaspor'un başına Rıdvan Dilmen geliyor

BURSASPOR ikinci Başkanı Osman Çelik, Güvenç Kurtar'ın istifasının ardından teknik direktörlük için bir çok isimle görüştüklerini ve Rıdvan Dilmen'le büyük ölçüde anlaştıklarını söyledi.

Açıklamalarda bululnan Çelik, Kulüb Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte İstanbul'da Rıdvan Dilmen'le bir araya geldiklerini, bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Dilmen'in, Bursaspor'a gelmeye sıcak baktığını ifade etti. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Çelik, henüz bir anlaşma yapmadıklarını ancak küçük prüzleri halletmeye çalıştıklarını kaydetti. Bir televizyon kanalında yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen'in, televizyon sahibi Ferit Şahenk'le sözleşmesinin iptali konusunda anlaşması halinde Rıdvan'ın Bursaspor'un teknik patronu olacağı bildirildi.

27.12.2008


 

Mehmet Yıldız G.Saray yolunda

GALATASARAY'IN, yerli ve yabancı birçok kulübün gündeminde bulunan Mehmet Yıldız'ın transferine ilişkin Sivasspor'a yeni bir teklifte bulunduğu bildirildi.

Bursa Hürriyet Gençlikspor'a destek vermek amacıyla düzenlenen yemeğe katılan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Galatasaray Kulübü'nün, Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili yeni teklifinin aracılar tarafından kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Galatasaray'ın Mehmet Yıldız'a karşılık 3 futbolcu ve 3.5 milyon avroluk öneride bulunduğunu bildiren Uygun, bugün konuya ilişkin bir görüşme daha yapacaklarını belirtti. Uygun, Mehmet Yıldız'ın kendileri açısından çok önemli bir futbolcu olduğunu belirterek, ''Ancak kulübün menfaatleri her şeyden önemli. Galatasaray'ın teklifi bize ulaştı. Bugün son kez görüşeceğiz. Görüşme olumlu sonuçlanırsa Mehmet Yıldız Galatasaray'ın olur'' dedi. ''Galatasaray'ın önerdiği 3 futbolcu kimler'' sorusuna ise Uygun, ''3.5 milyon avro artı Necati ve Mehmet Güven'i bonservisiyle, genç Aydın'ı ise kiralık olarak veriyorlarmış. Eğer anlaşma sağlanırsa her iki kulüp için de hayırlı olsun'' cevabını verdi.

27.12.2008


 

Sivas hem lider, hem centilmen

SÜPER Lig'in 16 haftalık ilk bölümünü 34 puanla, aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde lider olarak tamamlayan Sivasspor'un futbolcuları, centilmenlikleriyle de ön plana çıktı.

Ligin ilk bölümünde Sivassporlu futbolcular 36'sı sarı, 2'si kırmızı olmak üzere toplam 38 kart gördü. Yiğidolar, bu kart raporuyla ligin en centilmen takımları arasında yer aldı. Sivasspor'da, en hırçın futbolcu 4 kez sarı, 1 kez de kırmızı kartla cezalandırılan Gineli orta saha oyuncusu Kanfory Sylla olarak göze çarptı.

27.12.2008


 

Hidayet NBA'de şov yaptı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Orlando Magic sahasında New Orleans Hornets'i 88-68 yenerken, Hidayet Türkoğlu attığı 20 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

Amway Arena'da 17 bin 461 seyirci önünde oynanan karşılaşmada, sahaya ilk 5'de çıkan Türkoğlu, 36 dakika süre alırken takımına 20 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistlik katkı sağladı. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Magic'de, Lewis 18 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistle oynarken, All Star pivot Howard 12 sayı ve 15 ribauntla ''double-double'' yaptı ve galibiyetle önemli rol oynadı. New Orleans Hornets'de ise West 13 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistle mücadele ederken, karşılaşmayı kötü bir şut yüzdesiyle tamamlayan Poul'un 12 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistlik performansı galibiyete yetmedi. Karşılaşmanın ilk periyotunda etkili bir oyun ortaya koyan Magic, bu periyotu 29-14 önde tamamlarken, ikinci çeyrekte de rakibine kolay şansı tanımadı ve devreye 30 sayılık farkla 61-31 önde girdi. 3. periyotu da 74-55 önde geçen Magic, sahadan 88-68'lik skorla galip ayrıldı.

27.12.2008


 

Erkan sigortadan tazminat aldı

ACIBADEM Sigorta, geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Gençlerbirliği futbolcusu Erkan Özbey'e, sakatlık sürecinde yaşadığı maddi kayıplar nedeniyle 100 bin YTL'lik sigorta tazminatı ödedi.

Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Dr. Ömer Karahan, Erkan'a 100 bin YTL'lik çeki verdi. Karahan, 100 bin YTL'nin Erkan'a sakatlığı döneminde yaşadığı maddi kayıplar nedeniyle Acıbadem FormA sigorta poliçesi kapsamında verildiğini ifade etti. Erkan Özbey de iki ay önce Denizlispor ile yaptıkları maçta diz dış yan bağlarının kopması nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacağını belirtti.

27.12.2008


 

O'Neal tam 5 bin serbest atış kaçırdı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen ünlü pivot Shaquille O'neal, bugüne kadar oynadığı maçlarda toplam 5 bin serbest atış kaçırarak, lig tarihine geçti.

Phoenix Suns takımında oynayan O'neal, dün yapılan San Antanio Spurs maçında 16 kez kullandığı serbest atışlarda 9 isabet buldu. O'neal kaçırdığı 7 serbest atış sonunda lig tarihinde 5 bin 805 tane serbest atış kaçıran Wild Chamberlian'dan sonra, NBA tarihinin en çok serbest atış kaçıran ikinci oyuncusu olarak tarihe geçti. Tecrübeli pivot, Spurs karşılaşmasında 23 sayı ve 12 ribauntla oynayarak ''doubledouble'' yapmıştı.

27.12.2008


 

Beşiktaş potada G.Saray'ı Akatlar'da konuk ediyor

BEKO Basketbol Ligi'nin 12. haftası bugün dev bir maça sahne olacak.

Ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Mehmet Keseratar, Ahmet Ersan Ergüler, Semih Vural hakem üçlüsünün yöneteceği 2008'in son derbisi Digitürk Spormax'ten naklen yayınlanacak. Bilet fiyatları 10 ile 25 YTL arasında değişen derbiyi, 3 büyük kulüp arasında yapılan anlaşma gereğince konuk Galatasaray'ın taraftarları salonda izleyemeyecek. Son haftalarda bir çıkış yakalayan ve aldığı 5 galibiyetin 4'ünü son oynadığı maçlarda seri yakalayarak elde eden Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown karşısında da galip gelerek çıkışını sürdürmek istiyor.

27.12.2008


 

Voleybolda "All Star 2009" şöleni 3 Ocak'ta yapılacak

AROMA Erkekler ve Bayanlar Birinci Voleybol Liglerinin yıldız oyuncularının mücadele edeceği ''Aroma All Star 2009'' organizasyonu, 3 Ocak Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak.

Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 12.00'de başlayacak organizasyonda, bayanlar ve erkeklerde, liglerde forma giyen yabancı oyuncular karması ile Erkek ve Bayan Türk Milli Voleybol Takımları karşı karşıya gelecek. Erkeklerde orta oyuncu olarak Türkiye'de forma giyen tek yabancı voleybolcu olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan ABD'li Ryan Millar, maç tarihinde ülkesinde olacağı için yabancılar karmasına Türk oyunculardan takviye yapılacağı öğrenildi. Organizasyonda Ukraynalı dans grubu Red Foxes ''All Star'' maçları öncesinde gösteri yapacak. Maçların ardından Türk hafif müzik sanatçısı Hande Yener konser verecek.

27.12.2008


 

Dakar Rallisi'nde geri sayım

2009 yılı Ocak ayında, Güney Amerika'da ilk kez düzenlenecek efsane Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Kemal Merkit ile Kutlu Torunlar'dan oluşan Jeam Beam Türk Takımı için geriye sayım başladı.

Afrika'da 29 kez düzenlenen, ancak terör gruplarının tehdidi nedeniyle 30'uncusu yapılamayan Dakar Rallisi, Güney Amerika'ya taşınırken, bu büyük organizasyona motosiklet kategorisinde katılacak olan ikili, büyük heyecan yaşıyor. Ekibin tecrübeli ismi Kemal Merkit, dünyanın en zor rallisinde mücadele edeceklerini ifade ederken, ''30. yarışı, diğerlerinden ayırt eden en büyük özellik, kıtasal değişiklik. Yoksa karakter olarak yarışın biçimi aynı. Hatta şüphe uyandırmasın diye daha zor organize edilen bir Dakar Rallisi bizi bekliyor'' dedi.

YOLCULUK YARIN BAŞLIYOR

Soruları cevaplayan Merkit, uzun yıllar Dakar Rallisi'nde tek başına yarıştığını dile getirerek, ''2007 yılında Kutlu Torunlar ile birlikte Türk Bayrağı'nı orada dalgalanmak amacıyla Türk takımını kurduk. Türk halkından bizi desteklemelerini bekliyoruz, çünkü orada Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bunu da çok renkli bir çizgide ve başarılı bir şekilde yapıyoruz. Bu sene de aynı şekilde finişte Türk bayrağı ile podyumda yer almayı planlıyoruz'' diye konuştu. Yarış için yarın Buenos Aires'e gidecek olan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, 3 Ocak Cumartesi günü başlayacak yarışta, Afrika şartlarını aratmayacak zorluktaki parkurda 15 gün boyunca, rakiplerinin yanı sıra doğa koşullarıyla mücadele edecek. 9.574 kilometrelik ralli, bu yıl Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek, Arjantin topraklarında, Buenos Aires'te son bulacak.

27.12.2008


 

Hakkari'de modern spor salonu açıldı

HAKKARİ'DE haftanın 3 günü erkek, 2 günü ise kadınlara açık olan spor salonunun açılışı yapıldı.

Hakkari Valiliği tarafından oluşturulan spor salonunun açılışında konuşan vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bu tür salonların Hakkari'nin ilçelerinde de yaygınlaşması gerektiğini belirtti. Salonun, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle hayata geçtiğini anlatan Nasuhbeyoğlu, şunları kaydetti: ''Bu güzel mekan haftanın 3 günü erkek, 2 günü de kadınlara açıktır. Salonumuzdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın önceden üyelik işlemlerini yapması gerekmektedir. Üye kartı çıkartılacaktır. Vatandaşlarımızın bu güzel mekandan en iyi şekilde yararlanmalarını umut ediyorum.''

27.12.2008


 

Tokatspor'u F.Bahçe maçı heyecanı sardı

TOKATSPOR Kulübü, 40 yıllık tarihinde takımda forma giyen futbolculara, Fortis Türkiye Kupası'nda oynanacak Fenerbahçe maçı için özel davetiye ve maç bileti gönderdi. Tokatspor Genel Sekreteri Halis Sağlam, şehir ve yönetim olarak herkesin artık 11 Ocak'ta yapılacak Fenerbahçe maçına kilitlendiğini söyledi. Bu önemli maç öncesinde takıma emeği geçen eski futbolcuların unutulmadığını ifade eden Sağlam, yönetim kurulu tarafından alınan kararla bordo-beyazlı ekibin 40 yıllık tarihinde forma giyen ve hayatta olan bütün futbolculara özel davetiye ile maç bileti gönderildiğini bildirdi.

TOKATSPOR Kulübü, 40 yıllık tarihinde takımda forma giyen futbolculara, Fortis Türkiye Kupası'nda oynanacak Fenerbahçe maçı için özel davetiye ve maç bileti gönderdi. Tokatspor Genel Sekreteri Halis Sağlam, şehir ve yönetim olarak herkesin artık 11 Ocak'ta yapılacak Fenerbahçe maçına kilitlendiğini söyledi. Bu önemli maç öncesinde takıma emeği geçen eski futbolcuların unutulmadığını ifade eden Sağlam, yönetim kurulu tarafından alınan kararla bordo-beyazlı ekibin 40 yıllık tarihinde forma giyen ve hayatta olan bütün futbolculara özel davetiye ile maç bileti gönderildiğini bildirdi.

27.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır