"Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail’ Hamas’ın kontrolü altındaki Gazze ile civarına hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda en az 143 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Hamas radyosu, Gazze Şeridi’ndeki polis karakollarının hedef alındığını, polis şefi Tevfik Cabbar’ın da ölenler arasında olduğunu duyurdu. Polis yetkilileri de saldırılarda Gazze Şeridi’ndeki birçok polis karakolunun imha edildiğini söylediler.

GAZZE’YE GİRME HAZIRLIĞI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “teröristlerin tesislerinin hedef alındığı” ileri sürüldü. Gazze’deki 6 aylık ateşkesin geçen hafta sona ermesinin ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas’ın roket saldırıları üzerine yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Hamas yönetimine karşı çıkmalarını istemiş, İsrail’e roket saldırıları düzenleyenlere karşı güç kullanmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtmişti.

İsrail yine katliâm yaptı

İSRAİL’İN Hamas’ın kontrolündeki Gazze şehri ile civarına düzenlediği hava saldırılarında en az 143 kişinin öldüğü bildirildi.

Gazze’deki hastane kaynakları, saldırılarda en az 120 kişinin öldüğünü söylerken, El Cezire televizyonu 200’den fazla kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Hamas radyosu, Gazze Şeridi’ndeki polis karakollarının hedef alındığını, polis şefi Tevfik Cabbar’ın da ölenler arasında olduğunu duyurdu. Polis yetkilileri de saldırılarda Gazze Şeridi’ndeki birçok polis karakolunun imha edildiğini söylediler. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırılar doğrulandı. Gazze’deki 6 aylık ateşkesin geçen hafta sona ermesinin ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas’ın roket saldırıları üzerine yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Hamas yönetimine karşı çıkmalarını istemiş, İsrail’e roket saldırıları düzenleyenlere karşı güç kullanmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de Mısır’da yaptığı temaslarda Gazze şeridi’nde Hamas yönetimine son verecekleri yönündeki açıklamalarını tekrarlamıştı.

GAZZE’NİN MERKEZİNE SALDIRI

İsrail, Hamas ile 6 aylık ateşkesin geçen hafta sona ermesinin ardından dün sabah saatlerinde geniş kapsamlı hava saldırısına başladı. Gazze şehri ile civarındaki Hamas hedeflerine yaklaşık 30 füze fırlatan İsrail, saldırılarına, şehrin merkeziyle kuzey kesimlerini vurarak devam etti. Hamas radyosunda okunan açıklamada, Gazze’deki bir polis merkezinin mezuniyet töreni yapıldığı sırada İsrail uçakları tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Şehir sakinleri de saldırılarda hedef alınan Hamas güvenlik noktalarının yerle bir edildiğini söylerken, televizyon kanalları, saldırının ardından yerde yatan yaralılar ve cesetlerin görüntülerini yayımladı.

28.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anneler çocuklarını arıyor

  ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

  ZULME CEVAP VERİLSİN

  ‘OPERASYON GENİŞLETİLEBİLİR’

  212 kaçak yakalandı

  Irak'ta bomba: 22 ölü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır