"Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Uzatma golleri çok can yaktı

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun 16 haftalık ilk bölümünde, maçlarda kaybolan sürelerin ilave edildiği ''90 artı'' dakikalarda toplam 28 gol atıldı, bu gollerden 14'ü puana etki etti.

Sezonun ilk bölümünde yapılan toplam 144 maçta fileler 382 kez havalanırken, 27 maçta ''90 artı'' dakikalarda 28 gol kaydedildi. Eskişehirspor-Galatasaray maçında ise kaybolan sürede futbolseverler 2 gol birden izledi. Ankaraspor ve Eskişehirspor, maçlarda kaybolan sürelerin oynatıldığı bölümde en skorer takımlar olarak öne çıktı. Her iki ekip de müsabakalarda hakem tarafından ilave edilen ''90 artı'' dakikalarda 4'er gol attı. Bu iki takımın yanı sıra Fenerbahçe ve Ankaragücü 3'er, Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kocaelispor 2'şer, Galatasaray, Beşiktaş, Antalyaspor, Denizlispor, Gaziantepspor, Kayserispor, Hacettepe ve Gençlerbirliği de 1'er kez son anlarda attıkları gollerle sevindi.

EN ŞANSSIZI DENİZLİSPOR OLDU

Karşılaşmalarda kaybolan süreler oynanırken kalesinde en çok golü ise Denizlispor gördü. Ege temsilcisi 90. dakikaların ardından 4 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı. Denizlispor'un ardından Galatasaray, Antalyaspor, Kocaelispor ve Konyaspor 3'er, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Eskişehirspor 2'şer, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe, Kayserispor, Bursaspor ve Ankaragücü de 1'er kez ''90 artı'' dakikalarda gol yeme üzüntüsü yaşadı.

ESKİŞEHİRSPOR 6 PUAN KAZANDI

Eskişehirspor, maçlarda ''90 artı'' dakikalar oynanırken attığı toplam 4 golle hanesine 6 puan yazdırdı. Turkcell Süper Lig'e 12 yıl aradan sonra yükselen ''Kırmızı Şimşekler'', kaybolan sürelerde 4 gol atarak, maçların sonundaki en skorer ekip oldu. Kırmızı-siyahlılar, berabere süren Kocaelispor, Galatasaray, Denizlispor maçlarını ''90 artı'' dakikalarda attıkları gollerle kazanarak, 6 puan topladı. Takımların kaybolan sürelerde attıkları ve yedikleri goller baz alınarak yapılan değerlendirmede, Eskişehirspor'un ardından Ankaraspor ve Bursaspor 4'er, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 3, Fenerbahçe 2, Ankaragücü ve Gençlerbirliği de 1'er puan kazandı. Konyaspor ve Antalyaspor ise maçlarda kaybolan süreler oynanırken yedikleri goller sonucunda 3'er puan yitirdi. Bu iki ekip, son dakikalarda atılan ve yenilen goller baz alınarak yapılan değerlendirmede en çok puan kaybı yaşayan takımlar olarak dikkati çekti. Ayrıca, Gaziantepspor ve Denizlispor 2'şer, Galatasaray, Trabzonspor ve Kayserispor da ''90 artı'' dakikalarda yedikleri gollerle 1'er puandan oldu.

29.12.2008


 

TRABZONSPOR HER BRANŞTA ZİRVEYE KOŞUYOR

TRABZONSPOR bu sezon tüm sportif branşlarda zirvede yer aldı. Futbolda A takım 34 puanla ligin ilk yarısını averajla ikinci sırada tamamlarken, PAF ve Süper Genç takımlar ise devreyi lider olarak kapattılar.

Basketbol takımı ilk yarının son maçını kazanarak devreye averajla ikinci sırada girdi.Trabzonspor A takımı, Turkcell Süper Lig'de ilk yarıyı 34 puan ile averajla ikinci sırada kapadı. Sivasspor ile birlikte ilk yarıyı zirvede tamamlayan Bordo-Mavili ekip, 16 maçta, 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Trabzonspor PAF takımı ise 16 hafta sonunda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 39 puan toplayarak en yakın takipçisi Galatasaray'ın 4 puan önünde ilk sırada yer alıyor.

HER BRANŞTA BAŞARI GELDİ

Süper Gençler Ligi'nde mücadele eden Süper Genç takım da 12 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 29 puan toplayarak ilk sırada bulunuyor. Trabzonspor Basketbol takımı da ligin ilk yarısını 9 galibiyetle, aynı puana sahip olduğu Bornova Belediyesi'nin ardından averajla ikinci sırada tamamladı. Bordo-Mavili kulüp, fatıcılık ve judo branşlarında da başarılı bir dönemi geride bıraktı. Atıcılık takımı 2008 yılında katılmış olduğu Türkiye şampiyonlarında 11 altın, 9 gümüş ve 11 bronz madalya olmak üzere 31 madalya kazandı. Atıcılıkta genç erkeklerde Burak Erkol, yıldız erkeklerde Abdullah Metin, büyük bayanlarda da Tuğba Muhçu Türkiye rekoru kırmayı başardılar.

29.12.2008


 

Vural: Paramı alamazsam Kocaelispor'da durmam

KOCAELİSPOR Teknik Direktörü Yılmaz Vural, şu an istifa etmesinin söz konusu olmadığını, ancak kulübün kendisine ödeme yapmaması halinde ayrılabileceğini bildirdi.

Vural, yaptığı açıklamada, kulübün maddi yönden sıkıntı içinde olduğunu bildiğini, ancak kulüpten kendisine şu ana kadar hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi. İstifa edeceği yönünde yayımlanan haberlerin asılsız olduğunu ifade eden Vural, ''Şu anda istifam söz konusu değil, ancak kulüpten ödeme yapılmazsa durmanın da anlamı yok'' dedi. Alacaklarıyla ilgili kulübe ihtar gönderdiğini de belirten Vural, ''İhtarın 7 gün süresi bulunuyor. Yönetimle oturur konuşuruz. Kalmam yönünde mesaj alırsam, şartlarım yerine getirilirse kalırım tabii ki. Ama aksi halde ödeme yapılmazsa kalmanın anlamı da olmaz'' diye konuştu.

29.12.2008


 

Lider Sivasspor'un kalesi emin ellerde

TÜRKCELL Süper Lig'de 16 maçlık bölümü 34 puanla, aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde lider olarak tamamlayan Sivasspor'da kaleciler Michael Petkoviç ve Akın Vardar, sergiledikleri performansla alkış aldı.

Süper Ligde 16 maçlık periyotta 7 gol yiyen Kayserispor'un ardından, 12'şer golle Ankaraspor ile birlikte ligin en iyi savunma yapan 3 takımından biri olan Sivasspor'da, kaleciler Petkoviç ve Akın güven veren bir performans sergiledi. Maç başına 0.75 gol yeme ortalamasıyla oynayan Sivasspor'da, Petkoviç ve Akın diğer takım arkadaşlarının da savunmaya yaptığı katkıyla başarılı bir grafik çizdi. Yiğidolar'da, 14 maçta kaleyi Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç korurken, 2 karşılaşmada kalede Akın Vardar görev yaptı.

29.12.2008


 

Arshavin Rusya'nın en iyisi

MİLLİ futbolcu Fatih Tekke'nin takımı Zenit St Petersburg'un oyun kurucusu Andrei Arshavin, Rusya'da ''Yılın Futbolcusu'' seçildi.

Rusya'dan SportExpress gazetesinin girişimiyle düzenlenen ankette, 45 oyun 32'sini alan Arshavin, üst üste 2. kez yılın en iyisi oldu. 27 yaşındaki Arshavin'i, CSKA Moskova'nın kanat oyuncusu Yuri Zhirkov ile takım arkadaşı orta saha oyuncusu Anatoliy Tymoshchuk takip etti.

29.12.2008


 

Potada toplu sonuçlar

Türk Telekom -Antalya Büyükşehir Belediyesi:...69-77

Kepez Belediyesi -Casa TED Ankara Kolejliler:.. 69-65

OYAK Renault - Erdemirspor:.................................. 69-52

Fenerbahçe Ülker -Mutlu Akü Selçuk Ünv.:.... .107-74

Mersin Büyükşehir Belediyesi - Pınar Karşıyaka: 73-74

Beşiktaş Cola Turka -Galatasaray Cafe Crown:...66-58

29.12.2008


 

Dakar yolculuğu başladı

DAKAR Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Jeam Beam Dakar Türk Takımı, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e aktarmalı olarak gitmek üzere İspanya'nın Madrid kentine hareket etti.

Güney Amerika'da ilk kez düzenlenecek Dakar Rallisi'ne motosiklet kategorisinde katılacak Merkit ve Torunlar, yolculuk öncesi, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

3 OCAK'TA START VERİLECEK

Bütün hazırlıklarını tamamladıklarını ve son derece heyecanlı olduklarını ifade eden Kutlu Torunlar, ''Uzun bir yolculuk olacak. Hem zaman farkı var hem yaklaşık 20 saatlik yolculuğumuz var'' dedi. Adaptasyon süreci nedeniyle yola erken çıktıklarını anlatan Torunlar, 30 Aralık itibariyle gümrükten motosikletleri çekeceklerini, 1 Ocak'ta sabah erkenden son teknik muayenenin yapılacağını, 3 Ocak'ta da start verileceğini dile getirdi.

Türk bayrağını dalgalandıracağız

BU seneki Dakar Rallisi'ne 49 ülkeden sporcuların katılacağını söyleyen Kutlu Torunlar, ''Bu ülkeler arasında Türkiye olarak bulunmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah bitişte Türk Bayrağı'nı dalgalandırırız. Tek amacımız bu. Tabii ki geçen seferki başarıların da üstüne çıkıp bu sefer kategori şampiyonu olmayı istiyoruz'' diye konuştu.Dakar Rallisi'nin 2008'deki 30'uncu yılı startının Lizbon'dan verilmesine 12 saat kala, terör gruplarının tehdidi yüzünden iptal edildiğini hatırlatan Torunlar, bu nedenle 30'uncu yılın Güney Amerika'da yapılacağını anımsattı.

29.12.2008


 

Hidayet'in 26 sayısı Orlando Magic'e galibiyet getirdi

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Minnesota Timberwolves'u 118-94 ile geçerken, milli basketbolcu 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Target Center'da 17 bin kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, 26 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle oynarken, Rashard Lewis 24 sayı, 7 ribaunt ve 2 asist, Dwight Howard da 17 sayı ve 5 ribauntla galibiyete katkı sağladı. Oyuna sonradan giren Rashard McCants'ın 21 sayısı ile Al Jefferson'un 16 sayısı ise Timberwolves'un yenilgisini önleyemedi. Maçın ilk çeyreği, Magic'in 31-22 üstünlüğüyle sona erdi, devre ise Timberwolves'un 55-53 lehine tamamlandı. Karşılaşmanın 3. periyodunu 79-74 önde tamamlayan Magic, sahadan 118-94 galip ayrılmayı başardı. Bu arada Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Utah Jazz, deplasmanda Houston Rockets'a normal süresi 96-96 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde 120-115 yenildi.

29.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır