"Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

F.Bahçe bu 3'lünün peşinde

FENERBAHÇE Kulübü, transfer çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ana kadar 3 yerli oyuncu, Sercan Yıldırım, Özer Hurmacı ve Gökhan Emreciksin için transfer girişiminde bulunulduğunu bildirdi. Kulübün internet sitesinde, medyada yer alan çok sayıda futbolcuyla ilgili transfer haberleri üzerine yapılan açıklamada, ara transfer dönemi için sadece bu üç futbolcu konusunda çalışma yapıldığı kaydedildi. Sercan Yıldırım için yapılan resmi teklife Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, bu futbolcuyu vermek istemediklerini, satmayı düşündüklerinde görüşme yapabilecekleri cevabını verdiği ifade edildi. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in Ankaraspor'dan Özer Hurmacı'nın transferi için Melih Gökçek ile görüştüğü, ancak başkent ekibinin bu futbolcuyu şu an için vermek istemediği belirtildi.

GÖKHAN EMRECİKSİN GÖRÜŞMELER OLUMLU DEVAM EDİYOR

Sarı-lacivertli kulüp, Ankaragücü'nden transfer etmek istedikleri Gökhan Emreciksin için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Gökhan için başkent ekibiyle ve futbolcunun menajeri ile yapılan görüşmelerde belli konularda anlaşma sağlandığı ve görüşmelere devam edildiği kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Bu futbolcular dışında kesinlikle yerli ya da yabancı herhangi bir futbolcu transferi konusunda bir çalışmamız yoktur. Bu 3 futbolcu haricinde kulübümüz hakkında çıkan tüm transfer haberleri yalandır. Taraftarlarımızın da kulübümüzün resmi açıklaması olmadan hiçbir transfer haberine itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız.''

10 GÜNLÜK TATİL BİTTİ, BUGÜN TOPBAŞI YAPIYORLAR

Süper Lig'e verilen arada 10 gün tatil yapan Fenerbahçeli futbolcular, Fortis Türkiye Kupası maçları ve ligin ikinci bölümünün hazırlıklarına bugünden itibaren başlayacak. Teknik direktör Luis Aragones'in verdiği izinle tatile çıkan sarı-lacivertliler, bugün Samandıra Kamp Merkezi'nde bir araya gelecek. Aragones'in fazla kilolara önlem amacıyla her oyuncuya verdiği çalışma programı doğrultusunda, antrenman öncesi futbolcuların kiloları ölçülerek teknik heyete rapor edilecek. Lig öncesi Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda üç maça çıkacak sarı-lacivertliler, ilk olarak 7 Ocak Çarşamba günü Kadıköy'de Bursaspor ile karşılaşacak. Kupada, 11 Ocak Pazar günü deplasmanda Tokatspor'un konuğu olacak Fenerbahçe, 18 Ocak Pazar günü de Kadıköy'de Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

Özer'e Sevilla ve Espanyol da talip

ANKARASPOR'UN başarılı oyuncuları Özer Hurmacı ve Ediz Bahtiyaroğlu'nu ara transfer döneminde renklerine bağlamak için birçok takım harekete geçti. Ümit Milli Takım'da da forma giyen başarılı orta saha oyuncusu Özer, performansıyla yerli ve yabancı çok sayıda takımın dikkatini çekiyor. Geçen sene Fenerbahçe'nin talip olduğu ancak teknik heyetin isteğiyle Ankaraspor'da kalan 21 yaşındaki Özer, takımının Antalya kampında soruları cevaplandırdı. Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan, yurt dışında da İspanya'dan Sevilla ve Espanyol takımlarından transfer teklifleri aldığını anlatan Özer, kulübüyle 2011 yılına kadar sözleşmesi olduğunu hatırlattı. Özer, ''22 yaşına girmek üzereyim. Şimdi olmasa da sezon sonunda gitmeyi düşünüyorum'' dedi. Yabancı takımların transfer tekliflerine daha sıcak baktığını ifade eden Özer Hurmacı, ''Buradaki polemiklere katlanmaktansa yurt dışına gitmeyi tercih ederim. Futbolcuların Türkiye'de büyük takımlara transfer olmalarındaki amacı da yurt dışında futbol oynamaktır. Olursa ben direkt yurt dışında oynamak istiyorum'' diye konuştu. Ankaraspor ve Ümit Milli Takımı'nın istikrarlı savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu da Fenerbahçe'nin kendisini transfer etmek istediğini söyledi.

30.12.2008


 

Polat: Transfere ihtiyaç yok

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, devre arasında sarı-kırmızılı takımın transfere ihtiyacı olduğunu düşünmediğini söylerken, Sivasspor'dan Mehmet Yıldız'ın transferinin gerçekleşmesi için de bazı şartların oluşması gerektiğini kaydetti.

Medyada görev yapan spor servisi müdürleri ve Galatasaray muhabirleriyle Polat Renaissance Otel'de bir araya gelen Adnan Polat, kahvaltı bölümünün ardından basın toplantısı düzenleyerek, yöneltilen soruları cevapladı. Polat, son dönemde eleştirilerin hedefi olan Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve federasyona bağlı diğer komitelere güvenlerinin tam olduğunu belirtti. Açıklamasında, Galatasaray takımının aslında transfere ihtiyaç duymadığını aktaran Polat, Beşiktaş derbisinin ardından futbol komitesiyle bir toplantı yaptığını ifade ederek, ''Toplantıda Murat Yalçındağ, Haldun Üstünel, Adnan Sezgin, Karl Heinz Feldkamp ve Michael Skibbe vardı. Genelde herkesin fikri aynıydı'' dedi. Transfer yapılabilmesi için bir boşluğun oluşması gerektiğini dile getiren Polat, özellikle son dönemde ismi gündemde olan Sivassporlu Mehmet Yıldız'a değinerek, şunları söyledi:

MEHMET YILDIZ İÇİN GÖRÜŞTÜK

''Mehmet Yıldız bizim arzu ettiğimiz bir futbolcu. Faydası olacağına inandığımız biri. Ancak transferinin olabilmesi için şartların oluşması lazım. Sivaspor Başkanı Mecnur Odyakmaz ile oturup konuştuk. Mehmet Yıldız'ı ve başka futbolcuları görüştük. Her görüşmeden transfer çıkacak diye bir şey yok. Genel olarak iki kulübün birbirine sportif anlamda, sporcu anlamında ne gibi desteklerinin olabileceğini görüştük. Bugün veya sezon sonu ne yapabileceğimizi konuştuk. Sonunda bir transfer çıkabilir mi? Olabilir de olmayabilir de. Transferleri yaparken bu sezonu düşünmüyoruz. Gelecekle ilgili de projelerimiz var. O projeler içinde Mehmet Yıldız bugün var, ama yarın daha çok var. Keşke Sivasspor'la bir noktaya gelinse ve transfer gerçekleşse. Mehmet Yıldız'ı sadece bugün için düşünmüyoruz.''

AYRILMAK İSTEYENE YARDIMCI OLURUZ

Adnan Polat, başarılı oyuncuları Servet Çetin'e yurt dışından önemli teklifler olduğu ve nasıl bir yöntem izleyecekleri şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, takımdan ayrılmak isteyen her futbolcuya, Galatasaray Kulübü'nün de menfaatlerini koruyarak yardımcı olacaklarını söylerken, Servet'le ilgili kendilerine gelen bir konunun bulunmadığını aktardı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in son yıllarda bilinçli olarak yapılan çalışmalarla Türkiye'de 2 büyük kulübün bırakılmaya çalışıldığı şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Polat, yorum yapmaktan kaçındı.

30.12.2008


 

Ümit Özat sahalara dönüyor

ALMANYA Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden 1. FC Köln'ün menajeri Michael Meier, Ümit Özat'a yapılan son sağlık kontrollerinin pozitif çıktığını belirterek, ''Ümit'in son kontrolleri iyi çıkıyor.

Futbol oynamasında bir sakınca görülmüyor. Yakın zamanda aramıza döneceğini ümit ediyoruz'' dedi. Meier, Kölner Express gazetesine yaptığı açıklamada, ocak ayında yapılacak kontrolde Ümit'in artık net durumunun ortaya çıkacağını kaydetti. Almanya Birinci Futbol Ligi'nin ikinci haftasında FC Köln'ün Karlsruhe ile oynadığı maçta fenalaşarak yere yığılan futbolcuya kalp kası iltihabı teşhisi konmuştu.

30.12.2008


 

Kayseri, Fatih Ceylan'la yollarını ayırıyor

KAYSERİSPOR'UN, Fatih Ceylan ile yollarını ayıracağı bildirildi.

Genel Menajer Süleyman Hurma, takımın Antalya kampının iyi bir şekilde başladığını ve sorunsuz devam ettiğini söyledi. Antalya'da yapacakları iki etaplı kamp ile ligin ikinci yarısına en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade eden Hurma, ara transfer döneminde alacakları veya gönderecekleri oyuncular ile ilgili henüz netleşen bir gelişme olmadığını kaydetti. Sadece Fatih Ceylan ile yollarını ayırmaya karar verdiklerini anlatan Hurma, görüştükleri futbolcudan kendisine kulüp bulmasının istendiğini söyledi. Fatih Ceylan 3 sezondur Kayserispor forması giyiyordu.

30.12.2008


 

Bursaspor ara transferde 2 Brezilyalı ile anlaştı

TAKIMDAN ayrılan Brezilyalı Adirano ve Leandro'nun yerine oyuncu arayışlarını sürdüren Bursaspor, rotasını yine Brezilya'ya çevirdi.

Danial Menendes Rezende ile anlaşmaya varan yeşil-beyazlı takımın, Anderson Francisco Numes ile görüşmeleri sürdürdüğü bildirildi. Bursaspor İkinci Başkanı Osman Çelik, anlaşmaya vardıkları orta saha oyuncusu Rezende'nin bugün öğleden sonra İstanbul'a geleceğini, akşam saatlerinde de Bursa'da olacağını söyledi. Forvet oyuncusu Numes ile görüşmelerinin sürdüğünü belirten Çelik, bu oyuncuyu da kadrolarına katmayı istediklerini kaydetti.

30.12.2008


 

Beşiktaş'ta Cisse yine yok

BEŞİKTAŞ, ikinci yarı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde gerçekleştirilen idmanın ilk bölümünde siyah-beyazlı oyuncular, kondisyon çalışması yaptı. Beşiktaşlılar, antrenmanın son bölümünde ise çift kale maç oynadı. Antrenmana sakatlıkları süren Delgado, İbrahim Toraman ve Aydın ile ülkesinden henüz dönmeyen Cisse katılmadı.

30.12.2008


 

Liverpool kaptanı Gerrard adam dövmekten tutuklu

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Liverpool'un kaptanı Steven Gerrard'ın, adam dövmek suçundan tutuklandığı iddia edildi.

İngiltere Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen Gerrard'ın, dün sabaha karşı bir gece kulübünde tartıştığı bir kişiyi dövdüğü ve yüzünden yaraladığı iddiasıyla tutuklandığı öne sürüldü. Soruşturma ekibine yakın olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kişinin iddiasına göre, Liverpool'un Newcastle United'ı deplasmanda 5-1 yenip, ilk yarıyı lider bitirmeyi garantilediği maçta, attığı 2 golü kutlamak için Southport yakınlarındaki bir gece kulübünde eğlenen Gerrard, tartıştığı bir adamı yüzünden yaraladı. Bunun üzerine Gerrard ve 5 arkadaşı, TSİ sabah 04.30'da polis tarafından tutuklandı. Merseyside polisi, isim vermeden olayı doğrularken, yüzünden yaralanan ve hastaneye kaldırılan 34 yaşındaki adamın, hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

30.12.2008


 

Trabzonspor'lu Hüseyin: Hakemler başarılı değil

TRABZONSPOR'UN takım kaptanı Hüseyin Çimşir, ligin ilk yarısında gösterdikleri performansla özlenen şampiyonluğa doğru adım attıklarını söyledi.

Hüseyin Çimşir, bu sezon öncesi yönetim kurulunun büyük bir fedakarlık örneği göstererek kadroya 20 dolayında oyuncu kattığını belirterek, ''Trabzonspor'da her yıl hedef şampiyonluktur. Biz futbolcular olarak bu hedefi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kaliteli de bir kadromuz var. Ligin ilk yarısındaki performansımızla özlenen şampiyonluğa doğru adım attık'' dedi. Hüseyin, hakemlerden adaletli bir şekilde maç yönetmelerini beklediklerini ifade ederek, ''16 haftada hakemlerin performansını başarılı bulmuyorum. Emeklerimiz bir karar ile kenara atılmamalı. Bizim hakemlerle aldığımız bir puan yok ama kaybettiğimiz puanlar var. İlk yarıda böyle puanlar kaybetmesek ligdeki tablo daha farklı olurdu. Hakemler, takımların renklerine göre değil, gördüklerine göre düdük çalsınlar. İstanbul'da farklı, Anadolu'da farklı düdük çalmasınlar'' diye konuştu.

30.12.2008


 

G.Saray devrildi

BEKO Basketbol Ligi'nde 12. hafta mücadelesi tamamlanırken, Efes Pilsen, üst üste 11. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

İstanbul temsilcisi, sahasında Darüşşafaka Cooper Tires'ı 86-63 yenerek 11. galibiyetini elde etti ve 23 puanla bu haftayı da lider olarak tamamladı. Derbi maçta Beşiktaş Cola Turka'ya 66-58 kaybeden Galatasaray Cafe Crown ise 2. yenilgisini almasına karşın 22 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe Ülker, sahasında konuk ettiği Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni 107-78'lik skorla geçmeyi başardı ve 3. sırada yer aldı. Ligin son iki sırasında yer alan Kepez Belediyesi ile Casa TED Ankara Kolejliler mücadelesinde ise gülen taraf evsahibi takım oldu. Karşılaşmadan 69-65 galip ayrılan Kepez Belediyesi, 2. galibiyetini elde etti.

30.12.2008


 

TOPLU SONUÇLAR

Türk Telekom - Antalya Büyükşehir Belediyesi:..69-77

Kepez Belediyesi - Casa TED Ankara Kolejliler:...69-65

OYAK Renault - Erdemirspor:.............................. 69-52

Fenerbahçe Ülker - Mutlu Akü Selçuk Ün.:........ 107-78

Mersin Büyükşehir Belediyesi - Pınar Karşıyaka:... 73-74

Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown:... 66-58

Efes Pilsen - Darüşşafaka Cooper Tires:............. 86-63

Aliağa Petkim - Banvit:........................................ 88-82

30.12.2008


 

13. HAFTANIN PROGRAMI

BEKO Basketbol Birinci Liginde bu hafta ise Erdemirspor-Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen-Kepez Belediyesi, Casa TED Ankara Kolejliler-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Banvit-Türk Telekom, Pınar Karşıyaka-OYAK Renault, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi-Aliağa Petkim, Galatasaray Cafe Crown-Fenerbahçe Ülker ve Antalya Büyükşehir Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires karşılaşmaları yapılacak.

30.12.2008


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G M A Y P

1.Efes Pilsen 12 11 1 1024 856 23

2.G.Saray Cafe Crown 12 10 2 911 818 22

3.Fenerbahçe Ülker 12 9 3 996 813 21

4.Türk Telekom 12 8 4 948 901 20

5.Aliağa Petkim 12 7 5 973 966 19

6.Antalya B. Belediye 12 7 5 955 987 19

7.Banvit 12 7 5 1052 1033 19

8.Mersin B. Belediye 12 6 6 996 987 18

9.Pınar Karşıyaka 12 6 6 939 965 18

10.Beşiktaş Cola Turka 12 6 6 911 882 18

11.Darüşşafaka Cooper Tires 12 5 7 852 903 17

12.OYAK Renault 12 5 7 875 908 17

13.Mutlu Akü Selçuk Ünv. 12 4 8 931 988 16

14.Kepez Belediyesi 12 2 10 833 961 14

15.Erdemirspor 12 2 10 773 870 14

16.TED Ankara Kolejliler 12 1 11 792 923 13

30.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır