"Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yaralı Filistinlinin ağabeyi şehit

İHH İnsanî Yardım Vakfı tarafından getirilen ve 8 aydır İstanbul’da tedavi gören 21 yaşındaki Filistinli genç Mahmut Carur, Türkiye’de yaralarını sarmaya çalışırken, uzun arayışlar sonucu telefonla ulaştığı annesinden ağabeyi Ahmet Carur’un şehadet haberini aldı.


87+53 MİLYON DOLAR

İsrail gazetesi Yediyot Ahronot'ta 25 Aralık'ta çıkan habere göre, Türk Hava Kuvvetlerinin görsel istihbarat entegre sistemleri için açtığı ihaleyi ik

Obama MGK’nın gündeminde

Yılın son Millî Güvenlik Kurulu toplantısı bugün Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında yapılacak. Toplantıda, ABD Başkanlığına


  İslâm Dünyası STK’ları saldırıları kınadı

İSLÂM Dünyası STK’ları Birliği’nce (İDSB), İsrail’in Gazze’deki saldırıları kınandı.


  TBMM’de tepki istifası

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden istifa etti.


  Dışişleri Bakanı Babacan, İsrail’e ‘bitirin’ dedi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ali Babacan’ın, Gazze Şeridi’ndeki olaylar hakkında bilgi vermek üzere kendisini arayan İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile telefonla görüştü.


  Teşvikler bölgesel ve sektörel olmalı

Türkİye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Ege Bölgesi’ndeki işadamlarının en büyük şikayetinin Teşvik Yasası olduğunu belirterek, “Teşvikin illere göre değil, bölgesel ve özellikle sektörel olması gerektiği sıklıkla vurgulanıyor” dedi.


  İnşaat sektörü acil eylem planı bekliyor

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün 2008’in üçüncü çeyreğinde yüzde 4,3 küçülme gösterdiğine dikkati çekerek, hükümetten acil eylem planı beklediklerini kaydetti.


  Araç muayene ücretlerine de yüzde 12 zam

KarayollarI Trafik Muayene İstasyonlarında yapılacak araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 12 oranında arttırıldı.


  Geçim indirimi en düşük 50 YTL’ye çıkıyor

AsgarÎ ücrete yapılan zam sonrasında vergi iadesi yerine getirilen asgarî geçim indirimi tutarları da artacak.


  Emekliler yeni yıldan ümitsiz

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri, Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, 2008 yılında emeklilerin sorunlarının çözümü için umutla beklediklerini, ama herhangi bir çaba görmediklerini belirterek, ''2009'a sarkacağını umduğumuz çözümleri ise global kriz gölgeledi” dedi.


  Yılda 1 milyon hektar arazi toplulaştırılacak

TarIm ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye’nin 8,5 milyon hektar sulanabilir arazisi olduğunu, bugüne kadar söz konusu arazinin 1 milyon hektarının toplulaştırıldığını belirterek, ‘’Kalan sulanabilir arazinin 7,5-8 yılda toplulaştırılmasını hedefliyoruz’’ dedi.


  Yılbaşında 30 dakika nakit yok

Türkİye Bankalar Birliği (TBB) açıklamasına göre, yılbaşında POS cihazlarında TL’ye geçiş uygulamalarının yüklenmesi sebebiyle 1-2 dakika, bazı bankaların ATM’lerinde ise TL’ye geçiş uygulamasının yüklenmesi nedeniyle 5-30 dakikalık kesintilerin yaşanabileceği belirtildi.


  Krizi kısa çalışma ödeneği ile atlatacaklar

Kocaelİ Sanayi Odasına (KSO) kayıtlı 1843 firmadan 37’si, ‘’kısa çalışma’’ ödeneğinden faydalanmak amacıyla Türkiye İş Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğüne müracaat etti.


  Hamarat ellerde hastalık riski

Zorlu ev işleriyle uğraşan hamarat kadınların ellerinin ‘El Bilek Kanalı (Karpal Tünel)’ hastalığı riski altında olduğu bildirildi.


  Palmiye ağaçlarına çuvallı koruma

Sakarya’nIn caddelerini süsleyen palmiye ağaçları soğuktan çuval sarılarak korunuyor.


  Sünnet kanserden koruyor

AmerİkalI bilimadamları, erkeklerin sünnet olmasının AIDS ve rahim ağzı kanseri gibi ölümcül hastalıkları en aza indirdiğini bildirdi.


  Medeniyet korosunda Türkiye var

Antakya’da, Hıristiyan, Musevi, Alevî ve Sünnî vatandaşların oluşturduğu Medeniyetler Korosu gıpta ile karşılanıyor.


  ABD’nin en yaşlı adamı öldü

ABD’de yaşayan en yaşlı kişi olan George Francis, 112 yaşında hayata gözlerini yumdu. Francis’in oğlu, 81 yaşındaki Anthony Francis, babasının, California eyaletine bağlı Sacramento şehrindeki bir huzurevinde kalp yetmezliği sonucu öldüğünü söyledi.


  İŞŞİZLER DAHA ŞİDDETE YATKIN

İŞSİZ ve iş güvencesi olmayan insanlarda şiddet potansiyelinin daha yüksek olduğu, şiddet eğilimi ile sosyal statü arasında bağlantı bulunduğu bildirildi.


  NEHİR ÜZERİNDE MAÇ YAPIYORLAR

AĞRI’DA donan Murat Nehri, çocukların oyun alanı haline geldi.


  Hava 5 derece daha soğuyacak

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklarla devam edecek.


  Minibüsçülere ‘görgü kuralları’ eğitimi

ANKARA Minibüsçüler Odası Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle, sürücülere ‘’Etkili İletişim ve Dinleme’’, ‘’Beşerî İlişkiler’’ ile ‘’Davranış ve Görgü Kuralları’’nı içeren eğitim çalışması düzenledi.


  Eğitime hayırsever desteği

EĞİTİM yatırımlarına hayırseverlerin desteğini sağlamak amacıyla 11 Eylül 2003 tarihinde başlatılan ‘’Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’’nın İzmir’de hayırseverlerin bağışlarını önemli oranda arttırdığı bildirildi.


  Şehit ailesine taziye ziyareti

NEVŞEHİR’DEKİ 17 tane sivil toplum kuruluşu, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinin Kuyulutatlar Köyündeki şehit ailesini ziyarette bulunarak taziyelerini sundu.


  Ege’de 5.2’lik deprem

EGE Denizi’nde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ‘’Şiddetlice’’ olarak değerlendirilen deprem sonrası, büyüklü küçüklü 18 deprem daha kaydedildi.


  Dört ilde okullara kar tatili

TÜRKİYE'NİN büyük bölümü kar yağışının etkisi altında, yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor. Bugün bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.


  Bronşit hastalarına kış ikazı

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kış aylarında salgınlar yapan soğuk algınlığı, grip gibi viral solunum sistemi enfeksiyonlarının, bronşitli hastalarda normal kişilere göre daha ağır geçtiğini ve astım, KOAH ve bronşektazi hastalarında ataklara sebep olabildiğini söyledi.


  En büyük zihinsel engelliler merkezi açıldı

TÜRKİYE'NİN en büyük ve en kapsamlı zihinsel engelliler merkezi olan Maltepe Belediyesi Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi, kapılarını ilk kez basına açtı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır