"Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Antlaşmalar gözden geçirilsin

MÜSİAD Yönetim Kurulu, hükümete, “İsrail saldırılarını kısa bir süre içinde kesmezse, İsrail ile Türkiye arasında imzalanan antlaşmaların gözden geçirilmesi ve çözüme yönelik adımların atılmasına bağlı olarak bu ilişkilerin askıya alınması” çağrısında bulundu.

ACİLEN BÜTÜN KAPILAR AÇILMALI

MÜSİAD, açıklamasında, “Gazze’ye gıda ve tıbbî malzemelerin ulaşmasını sağlayan Refah kapısının hemen ve acilen açılması için Mısır Hükümetine siyasî ve toplumsal baskının yapılmasını” ve “saldırıda yaralananların Türkiye’de tedavi ettirilmesini” de istedi.

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar ile çok sayıda sivilin ölmesine sebep olan İsrail'in bu saldırılarını bir an önce durdurması için yapılması gerekenleri sıraladı. Saldırıların sona ermesi ve bir daha tekrarlamaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekti ifade edilen açıklama, öncelikle İsrail hükümetinin, masum insanların kanını akıtmaktan vazgeçmesi ve elini bir an önce Gazze'nin üzerinden çekmesi istendi. Bunun yanı sıra; hükümete, medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, uluslar arası kuruluşlara ve toplumun her kesimine görev düştüğü belirtilen açıklamada, yapılması gerekenler şu şekilde ifade edildi: HÜKÜMETE ÇAĞRI TBMM - İsrail Dostluk Grubu'nun tamamen feshedilmesi, İsrail saldırılarını kısa bir süre içinde kesmezse, İsrail ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmaların gözden geçirilmesi ve çözüme yönelik adımların atılmasına bağlı olarak bu ilişkilerin askıya alınması, Saldırıda yaralananların Türkiye'de tedavi ettirilmesi için devreye girilerek yaralıların Türkiye'ye nakil ettirilmesi, Bu mezalimde yetim ve öksüz kalan öğrencilerin Türkiye'de okutulması imkânının oluşturulması, Gazze'ye gıda ve tıbbî malzemelerin ulaşmasını sağlayan Refah kapısının hemen ve acilen açılması için Mısır Hükümetine siyasî ve toplumsal baskının yapılması, Gazze'ye tıbbî ve gıda malzemeleri götürmek için hazırlanan, ancak İsrail'in saldırıları sebebiyle İstanbul'dan hareket edemeyen gemilere güvence alınarak, deniz yolundan yardım sevkiyatının başlatılması için devreye girilmesi, MEDYAYA ÇAĞRI: Bu önemli insanlık dramının en net bir şekilde bütün açıklığıyla kamuoyuna iletilmesi, Hem görsel hem de yazılı olarak Gazze'ye yardım yapılmasının teşvik edilmesi ve mümkün olması halinde ülke genelinde ortak bir kampanya başlatılmasına öncülük edilmesi, Gazze'deki çatışmalardan etkilenen ve zor durumda olan aileler için "Kardeş Aile Kampanyası" başlatılması için kamuoyunun oluşturulması, Saldırıya tepki olması ve ölenlere saygı duyulmasının bir gereği için medya kuruluşlarının eş zamanlı olarak eğlence programlarına belirli bir süre için ara vermesi,

İKT VE DİĞER ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI

İslâm Konferansı Teşkilâtı'nın (İKT) acil olarak toplanarak; a. İslâm ülkelerinin Gazze'deki saldırıların durdurulması için atması gereken adımlar konusunda ortak ve bağlayıcı karar almalarının sağlanması, b. Sivillerin ölümünün durdurulması ve güvenliğin sağlanması için İslâm Barış Gücü'nün, İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) tarafından oluşturularak Gazze'de yer alması yönünde karar alması, Gazze'ye yapılan ambargonun bir an önce kaldırılmasının sağlanmasıyla ilgili olarak; a. Bütün uluslar arası resmî veya sivil toplum kuruluşları tarafından yukarıda bahsedilen özellikle insanî yardımların ulaşmasının engellenmesinin önüne geçilmesi yönünde acil girişimlerde bulunulması ve kapıların açtırılmasının sağlanması, b. Bölgeye her türlü yardım malzemesi götürmeye gayret eden Sivil Toplum Kuruluşları'na (STK) hükümetlerin izin vb. yasal alanlarda destek olması için İKT'nin üyelerine çağrıda bulunması, Her kuruluşun kendi bünyesinde ve diğer kuruluşlarla beraber tepki göstermeye devam etmesi, TÜRK HALKINA ÇAĞRI: n Bu konuda herkesin duyarlı olması, n Yardımlara elden geldiği kadar cevap verilmesi ve kampanyalara katılması, n Yetim ve öksüz çocuklar ile zor durumdaki ailelere kucak açılması.

İstanbul / Yeni Asya

03.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KKK, FÜZE İHALESİ AÇACAK

  Antlaşmalar gözden geçirilsin

  Para yetmez, reform gerekli

  Kriz yeni yılda da gündem

  Bir ay sonra sigortalıya ilâç yok

  Öğrenciler defnediliyor

  AH HÜSEYİN, AH KERBELÂ...

  Salihoğlu’ndan “Risale-i Nur’da Al-i Beyt” semineri

  Diyarbakır bombacısına 9 kez müebbet hapis cezası

  Türkiye’nin gıda yardımı Gazze’ye ulaştı

  Tıp fakülteleri, devlet hastanelerinde eğitim verecek

  TRT 6’ya ilgi büyük

  Diyanet, Balkanlarda müşavirlik açıyor

  Yerel seçim sanal âlemde

  Karagöz ve Hacivat matematiği sevdiriyor

  DOĞU DONUYOR

  IMF heyeti haftaya geliyor

  TUSKON, 2009’da yüzde 2,5 büyüme tahmin ediyor

  Eczacılardan sigortalıya 1 ay sonra ilâç yok

  2008 YILI EKONOMİ GÜNDEMİ

  2008’de bunları konuştuk

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır