"Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

BU YIL DEV ORGANİZASYON YOK

BU YIL, DÜNYA SPORUNA DAMGASINI VURACAK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON BULUNMAZKEN, AKDENİZ OYUNLARI'NIN YANISIRA BİRÇOK BRANŞTA DÜNYA ŞAMPİYONALARI 2009 YILININ DA SPORLA DOPDOLU GEÇMESİNİ SAĞLAYACAK. TÜRKİYE, GEÇEN YILA GÖRE BU YIL DAHA FAZLA ULUSLARARASI ORGANİZASYON DÜZENLEYECEK. UEFA KUPASI FİNALİ ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI'NDA OYNANACAK.

DÜNYADA 2009 yılı, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi 2 dev organizasyon olmamasına karşın sporda yine hayli yoğun bir mesaiyle geçecek. Bu 2 önemli organizasyonun yokluğunda futbolda gözler bir bakıma gelecek yılki 19. Dünya Kupası finallerinin provası niteliğindeki FIFA Konfederasyon Kupası'na çevrilecek. Futbolda kıta şampiyonu olan ülkeler, Dünya Kupası finallerine de evsahipliği yapacak Güney Afrika'da haziran ayında bu kupayı kazanabilmek için ter dökecekler. Kuzey ve Orta Amerika Futbol Şampiyonası olan ''Altın Kupa'' da bu yıl futbolseverlere heyecanlı dakikalar yaşatacak. Spor dallarının toplu olarak yer aldığı organizasyonlar açısından bakıldığında ise Türkiye için her zaman büyük önem taşıyan Akdeniz Oyunları'nın 16.sı da yaz aylarında İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenecek. Ayrıca Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'na Çin Halk Cumhuriyeti, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na da Sırbistan evsahipliği yapacak. Öte yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de 2016 yılındaki 31. Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapacak kenti ekim ayında Danimarka'da açıklayacak.

Bu yıl uluslararası alanda ilgi toplaması beklenen diğer organizasyonlar arasında özellikle kayak, yüzme, boks ve atletizmdeki dünya şampiyonaları gösteriliyor. Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapmak için yıllardır uğraş veren Türkiye ise 2009 yılında 2008'e oranla daha fazla uluslararası spor organizasyonuna evsahipliği yaparak, bu alandaki deneyimini artırmayaçalışacak. Bunlar arasında en önemlileri, futbolda 2008-2009 sezonu UEFA Kupası finaline İstanbul FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda evsahipliği, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilecek Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası finalleri, Antalya'daki Dünya Eskrim Şampiyonası ve yine bu kentteki Dünya Gençler Satranç Şampiyonası yer alıyor. Bunların yanısıra Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'daki 7. ayağı, Okçuluk Dünya Kupası'nın Antalya'daki 3. ayağı, teniste Bayanlar WTA İstanbul Cup ve atletizmde İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmaları da Türkiye'nin 2009'da düzenleyeceği belli başlı uluslararası organizasyonlar.

03.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BU YIL DEV ORGANİZASYON YOK

  30. Dakar Rallisi bugün Arjantin'de start alacak

  Trabzon, Yusuf Şimşek için Bursa'dan cevap bekliyor

  Erzincanlı sporcuların karda rafting keyfi

  F.BAHÇE'DE SEMİH ŞENTÜRK SEVİNCİ

  Kayserispor lig maçlarını Adana'da oynayacak

  Aslantepe inşaatında yine işçi eylemi oldu

  BATUHAN ESKİŞEHİR'E KİRALANDI

  Macar hakemler de Antalya'da kamp yapacak

  Ankaragücü yönetimsiz kaldı, yeni hoca yine Kutlu

  "Aroma All-Star 2009" şöleni bugün yapılacak

  G.Saray 2. yarı hazırlıklarına Florya'da başlıyor

  G.Saray potada F.Bahçe Ülker'i konuk ediyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır